× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία που δίνουν γνώσεις με τον δικό τους υπέροχο τρόπο!

Τα είδα, επέλεξα να τα διαβάσω, τα λάτρεψα και σας τα προτείνω! -Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 23/7/2022

Βιβλία που δίνουν γνώσεις με τον δικό τους υπέροχο τρόπο!

Έφαγα λιακάδα για πρωινό- Μια γιορτή για τα φυτά όλου του κόσμου, είναι ο τίτλος του βιβλίου με το οποίο ‘’έφαγα κόλλημα’’, ας μου επιτραπεί η έκφραση-παράφραση μέρους του τίτλου! Πραγματικά από πού να το πιάσεις για να γράψεις γι αυτό! Από το περιτύλιγμα-εξώφυλλο, όλα παίζουν τον ρόλο τους, για το περιεχόμενο που καλύπτει ένα πολύ ευρύ φάσμα γνώσεων, γύρω από τον κόσμο των φυτών, μέσα από τις 125 σελίδες του! Πραγματικά σε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο των φυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εικονογράφηση εξαιρετική, τα κείμενα έξυπνα! Ο τίτλος αρχικά σε κάνει να αναρωτιέσαι τι θέλει να μας πει άραγε, ο υπότιτλος έρχεται και λύνει την απορία! Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Petita Demas, σας προτείνω να το αναζητήσετε!
Δανείζομαι από το οπισθόφυλλο του: Έχετε αναρωτηθεί από πού προέρχονται τα δημητριακά που τρώτε για πρωινό; Ξέρετε ότι το λάστιχο στα παπούτσια σας βγαίνει από ένα δέντρο; Γνωρίζετε ποια φυτά μπορούν να σας θεραπεύσουν και ποια να σας βλάψουν;

Αυτή η μοναδικά εικονογραφημένη έκδοση, είναι μια γιορτή για τα φυτά που βρίσκουμε παντού στη ζωή μας, από την οδοντόκρεμα με γεύση μέντας μέχρι τα μπλουζάκια μας. Ο Michael Holland, ειδικός στα φυτά, εξηγεί πώς τα φυτά τρώνε λιακάδα για να φτιάξουν το φαγητό που τρώμε, τα υλικά που χρησιμοποιούμε, ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε. Επιπλέον, γνωρίστε τον κόσμο των φυτών με διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Από πού προέρχεται; Ένα βιβλίο μικρό με μεγάλη αξία, είναι μέρος μιας μικρής εγκυκλοπαίδειας, για παιδιά που θέλουν να μαθαίνουν από 3 ετών! Το κρατάς στα χέρια σου, το ξεφυλλίζεις και το χαίρεσαι, τα μικρά παιδιά σίγουρα ακόμα περισσότερο! Για τις εικόνες του, φυσικά τις πληροφορίες του, το χαρτί του που δεν σκίζεται εύκολα, για τα αυτοκόλλητα του! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις χάρτινη πόλη.
Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του: Μέσα από μικρές ιστορίες και όμορφες, διασκεδαστικές εικόνες, τα παιδιά μαθαίνουν πώς δημιουργείται το νερό, η άμμος, το γυαλί, το χαρτί, το βαμβάκι, η ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και το γάλα, η ζάχαρη, το αλάτι και το ψωμί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όνειρα γλυκά στο αγρόκτημα, είναι ο τίτλος ενός βιβλίου για παιδάκια από ενός έτους, με τα χαρτονένια του φύλλα και τα κοπτικά του, που αρέσουν στα παιδιά! Τους δείχνει πως κοιμούνται τα ζωάκια στους δικούς τους χώρους! Μια ωραία έκπληξη στο τέλος του βιβλίου είναι τα αστεράκια που φωσφορίζουν στο σκοτάδι! Τι ωραίος τρόπος να πεις καληνύχτα! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός!
Το οπισθόφυλλο του αναφέρει: Πάρτε αγκαλιά το μικρό σας και δείτε όλα τα ζωάκια του αγροκτήματος να αποκοιμιούνται καθώς γυρίζετε τις σελίδες με τα κοπτικά. Ύστερα πείτε "καληνύχτα", σβήστε το φως και δείτε το φεγγάρι και τα αστεράκια στις τελευταίες σελίδες να λάμπουν!

Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ! Είναι ο τίτλος ενός βιβλίου που ξεχώρισε! Ένα βιβλίο γνώσεων, για μικρούς και μεγάλους θα έλεγα! Ένας υπέροχος τρόπος για να μάθεις την γεωγραφία του κόσμου! Αν ήταν έτσι γραμμένα τα βιβλία των σχολείων, θα μαθαίναμε και θα θυμόμασταν σίγουρα περισσότερα από γεωγραφία! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις διόπτρα! Δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να προσθέσω όλο το κείμενο του οπισθόφυλλου του:
Έπειτα από 3 γεωγραφικά best sellers, η δημιουργική ομάδα πίσω από τη γεωγραφία που είναι πολύ κουλ ξαναχτυπά με το νέο και ανανεωμένο βιβλίο γεωγραφικών δραστηριοτήτων που κρατάτε στα χέρια σας!
Γνώση και διασκέδαση δοσμένη με έναν μοναδικό τρόπο που εντυπωσιάζει αμερόληπτους και καταξιωμένους κριτικούς. Όχι, δείτε:
«ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ!»ΜΙΔΑΣ«ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΜΠΡΑΒΟ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΝΑ ΕΓΓΟΝΑΚΙ;»Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ
«ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΞΥΠΝΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.»Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σέβομαι το σώμα μου, από την σειρά τόσο απλά, των εκδόσεων Μίνωας, είναι ένα βιβλίο που πρέπει να αγοράσουμε για τα παιδιά που αγαπάμε, τόσο απλά!
Παραθέτω από το οπισθόφυλλό του τα εξείς: Η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της
για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο
όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Όπως συνηθίζει να λέει: «Όσο περισσότερα
καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε». Τα χάδια είναι υπέροχα και απολαυστικά, όταν αυτοί που μας τα δίνουν
σέβονται το σώμα μας. Τόσο απλά!

Μαθαίνω να προστατεύω τον εαυτό μου, ένα χρήσιμο βιβλίο που δίνει με έξυπνο τρόπο οδηγίες αποφυγής σύγχρονων παγίδων! Καταπιάνεται με αρκετά ζητήματα, που λίγο ως πολύ αφορούν τα παιδιά του σήμερα! Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και σας το προτείνω, αξίζει τον κόπο να το προσφέρετε! Το υπογράφουν η Λευκοθέα Μαρία Γκολγκάκη και ο Μιχάλης Κυριακίδης, την ενδιαφέρουσα εικονογράφηση έχει κάνει ο Βασίλης Γκολγκάκης, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο! Διαβάζω στο οπισθόφυλλό του: Γεια σας, παιδιά. Είμαστε η Ινώ και ο Άρης και παρότι αγαπάμε τα παραμύθια, θα σας δείξουμε πώς να αποφεύγετε τα σκοτεινά σημεία και τις παγίδες, τους δράκους και τις μάγισσες του κόσμου μας. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα γίνει η ασπίδα σας και θα σας μάθει να προστατεύετε τους εαυτούς σας. Εμπρός, λοιπόν, ας ξεκινήσουμε μαζί αυτό το ταξίδι!

Και ένα βιβλίο για ενήλικες στην συνέχεια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αόρατη πληγή, είναι ο τίτλος του βιβλίου της Στεύης Γ. Τσούτση, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νίκας, και περιλαμβάνει 11 διηγήματα, σύντομα και περιεκτικά! Είναι από τα βιβλία που ειδικά το καλοκαίρι μου αρέσουν πολύ, διότι μου αρέσει να διαβάζω διαφορετικές ιστορίες, μέσα σε σχετικά λίγες σελίδες, που να με κάνουν να τις σκέπτομαι και αφότου κλείσω το βιβλίο! Και με το συγκεκριμένο μου συνέβη! Στέκομαι και στο γεγονός ότι, όπως δηλώνει η συγγραφέας, έφτιαξε ήρωες φανταστικούς που φόρεσαν τις πληγές προσώπων υπαρκτών!

Παραθέτω τα του οπισθόφυλλου:
11 διηγήματα,
11 γυναίκες
11 ζωές
11 πληγές Πληγές από τον έρωτα, τη φιλία, την οικογένεια, την άφαντη µητρότητα, τον καθρέφτη, την κακοποίηση, την ασθένεια, την εξάρτηση, τον θάνατο…
Πληγές αόρατες για τους πολλούς µα πλήρως χαρτογραφηµένες για εκείνους που τις κουβαλούν.
Πληγές ανθρώπων, άλλοτε ανοιχτές να αιµορραγούν κι άλλοτε κλειστές, σαν παλιά τραύµατα πολέµου, να «τραβούν» κάθε που αλλάζει εποχή. Εσύ ποια ιστορία θα νιώσεις πιο δική σου; Πόσα «µπαγκάζια» σού φόρτωσαν στην πλάτη; Ποια είναι η δική σου ΑΟΡΑΤΗ ΠΛΗΓΗ;
«Στη ζωή επιτρέπεται να λυγίζεις αλλά απαγορεύεται να σπας». Στεύη Γ. Τσούτση

*Η Αθανασία Δαφιώτη είναι δημοσιογράφος-θεατρολόγος

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Μουσικοθεατρική παράσταση στο ΦΟΜ

Το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 9 το βράδυ με την Λυδία Φωτοπούλου, τον Χρήστο Στεργιόγλου και τον Ηρακλή Πασχαλίδη
ΒΙΒΛΙΟ

«Ο Αρχάγγελος των βράχων» γεννήθηκε στη Λέσβο

Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος μίλησε για το τελευταίο του βιβλίο που είναι εμπνευσμένο από τις ιστορίες και τα γεγονότα του προσφυγικού.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Η Ελιά, το Λάδι, και η Συμβολή τους στον Πολιτισμό»

Ανακοίνωση και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου για τα εγκαίνια της έκθεσης στο Μουσείο Βρανά, παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΒΙΒΛΙΟ

Εύα Πάλμερ Σικελιανού, Υφαίνοντας τον μύθο μιας ζωής

Παρουσίαση του βιβλίου της Αρτέμιδος Λεοντή την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Λέσβιον από τις εκδόσεις Πατάκη και το Βιβλιοπωλείο Χατζηδανιήλ
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ο κόσμος αγκάλιασε την εκδήλωση της Συνύπαρξης

Μεγάλη προσέλευση για το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Η Ελιά, το Λάδι, και η Συμβολή τους στον Πολιτισμό»

Το Μουσείο Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος με την παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη εγκαινιάζει το Σάββατο 18 Μαΐου μια αξιόλογη αρχαιολογική έκθεση στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων
ΘΕΑΤΡΟ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Σε ηλικία 91 ετών