× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πήγαν για διαμαρτυρία και έφυγαν με επιτροπή...

Οι τουριστικοί πράκτορες της Λέσβου πήγαν στο Μουτζούρη για να διαμαρτυρηθούν για τα χάλια του τουρισμού. Η συζήτηση κατέληξε στη δημιουργία άλλης μίας επιτροπής για τον τουρισμό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/7/2022

Πήγαν για διαμαρτυρία και έφυγαν με επιτροπή...
φωτογραφία αρχείου

Πήγαν για διαμαρτυρία και έφυγαν με επιτροπή. Ο λόγος για τους Τουριστικούς Πράκτορες της Λέσβου, οι οποίοι είδαν και απόειδαν με τα χάλια του τουρισμού, της τουριστικής προβολής και της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στις υποδομές του νησιού μας και αποφάσισαν να επισκεφθούν τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για να διαμαρτυρηθούν και να συζητήσουν λύσεις στα επείγοντα ζητήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ραντεβού με τον Περιφερειάρχη εκτός από τους τουριστικούς πράκτορες συμμετείχαν και στελέχη του Επιμελητηρίου Λέσβου τα οποία είχαν ραντεβού με τον Κώστα Μουτζούρη αμέσως μετά τους πράκτορες.

Όπως ανάφερε μιλώντας στο «Ν» ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος η κατάσταση πλέον στον τουρισμό της Λέσβου είναι απελπιστική υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός, κανένας συντονισμός, ο καθένας τραβάει το δρόμο του, κάνει ό,τι θέλει, χωρίς σχέδιο ή έστω στοιχειώδη συνεννόηση για τα απαραίτητα.

«Ουσιαστικά πήγαμε στον Περιφερειάρχη σήμερα για να διαμαρτυρηθούμε για όλα αυτά που γίνονται ή πιο σωστά για αυτά που δεν γίνονται για την τουριστική προβολή του τόπου μας και άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της τουριστικής κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση συμφώνησε μαζί μας ότι η κατάσταση είναι προβληματική και ότι πρέπει να γίνουν πολλά για να βελτιωθεί η σημερινή εικόνα».

Η συζήτηση κατέληξε στη δημιουργία μιας μικρής ομάδας δράσης η οποία θα αποτελείται από τον Περιφερειάρχη, εκπρόσωπο των τουριστικών πρακτόρων, του Επιμελητηρίου, των Ξενοδόχων και του Γραφείου Τουρισμού Βορείου Αιγαίου.

Η ομάδα αυτή σύμφωνα με τον Παναγιώτη Χατζηκυριάκο θα αναλάβει τις επόμενες ημέρες να κάνει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων όπως είναι το Λιμενικό Ταμείο Μυτιλήνης, εκπροσώπους της Fraport και εκπροσώπους των δύο δήμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αν τελικά αυτή η ομάδα δουλέψει σωστά, σημειώνει ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, ίσως καταφέρει να ασχοληθεί και με το ζήτημα της τουριστικής προβολής των νησιών μας.

Ήδη από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να έρχονται στο νησί μας, εκπρόσωποι των μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού, για να κλείσουμε τις συμφωνίες του 2023. Ο τουρισμός και η δουλειά που γίνεται γι’ αυτόν δεν σταματά ποτέ. Αυτό οφείλουμε να το καταλάβουμε. Στόχος είναι το επόμενο διάστημα να γίνει προσπάθεια δημιουργίας ενός μόνιμου φορέα τουριστικής προβολής για τη Λέσβο, ο οποίος θα δουλεύει μόνιμα και ανεξάρτητα από τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Κάποια πράγματα επιτέλους πρέπει να γίνουν σωστά. Αν και αυτή τη φορά δεν τα καταφέρουμε, νομίζω δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να μιλάμε για τουρισμό, ας ασχοληθούμε με κάτι άλλο».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ