× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αφήγηση παραμυθιών με μουσική στο Καγιάνι

Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στο Cafe Taxiarches

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/7/2022

Αφήγηση παραμυθιών με μουσική στο Καγιάνι

Μια όμορφη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στο Cafe Taxiarches στο Καγιάνι. Συγκεκριμένα θα γίνει αφήγηση παραμυθιών από την Μαριλίζ Καράκοντη-Διόλατζη με συνοδεία μουσικής από τον Μιχάλη Φιλιό.Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παραμύθια, λόγω της συμβολικής και αρχέγονης μορφής τους, είναι κατανοητά σε άτομα διαφόρων ηλικιών και εποχών. Γεφυρώνουν πολιτισμούς, καθώς συναντάμε το ίδιο παραμύθι σε διαφορετικές χώρες με κάποιες παραλαγές, αλλά, επίσης, αποτελούν μέσον αναγωγής ανάμεσα στα διαφορετικά επίπεδα του ανθρώπινου ψυχισμού.

Η σύγκρουση ανάμεσα στο καλό και το κακό, η αναζήτηση της κάθαρσης και η ευχαρίστηση του ευτυχισμένου τέλους, είναι έννοιες κοινές και μιλάνε μέσα μας ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας και φύλου. Στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να υπακούν στη βασική αρχή τους: ότι η ειρήνη και η ευτυχία είναι εφικτές μόνο κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

Η αφήγηση παραμυθιών αποτελεί διαχρονική λαϊκή παράδοση. Γεννήθηκε γύρω από αναμμένα μαγκάλια, στις βρύσες, στα πεζούλια και στα χωράφια, όπου, δηλαδή, ο άνθρωπος στεκόταν για να ξαποστάσει και να ευχαριστηθεί. Ήταν- και είναι- μέσον τέρψης και διδαχής. Τα παραμύθια έφτασαν σε εμάς από στόμα σε στόμα, ζωντανά, και απαιτούν την ανθρώπινη επαφή για να συνεχίσουν να ζουν.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ