× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στα 99 της χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα και… είναι καλύτερα!

Όλα τα ρεκόρ ηλικίας έσπασε η δραστήρια Ειρήνη Παυλίδου από την Ερεσό που θάμπωσε τους καλούς γιατρούς της στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με την ενέργειά της- «Με το καλό για ποτάκι στην Ερεσό» της ευχήθηκαν

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 18/7/2022

Στα 99 της χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα και… είναι καλύτερα!
Η 99χρονη Ειρήνη Παυλίδου μετά το χειρουργείο στο σπίτι της

Ρεκόρ κατέγραψε στα χειρουργεία σκωληκοειδίτιδας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ως προς την ηλικία της η Ειρήνη Παυλίδου, 99 ετών από την Ερεσό, η οποία υποβλήθηκε στην επέμβαση και σε λίγες ημέρες επέστρεψε σπίτι της!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δραστήρια Ειρήνη Παυλίδου, τα δισέγγονα της οποίας και οι γύρω της αποκαλούν «βιονική γιαγιά» και όχι άδικα, είναι σε εξαιρετική φόρμα. Στα μέσα Ιουλίου, είχε μια ενόχληση στην κοιλιακή χώρα και οδηγήθηκε στο Βοστάνειο νοσοκομείο. Οι γιατροί που την εξέτασαν διαπίστωσαν ότι είχε σκωληκοειδίτιδα στα 99 της χρόνια και παρά την ηλικία της αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επέμβαση, η οποία και έγινε με εξαιρετική επιτυχία  από τους χειρουργούς του νοσοκομείου μας σπάζοντας όλα τα ρεκόρ, ενώ η ασθενής βγήκε σε ελάχιστες μέρες και επέστρεψε σπίτι της.

Ρωτήσαμε μάλιστα σχετικά τον γιατρό της, χειρουργό, Απόστολο Ανδρονίκου και μας είπε ότι η σκωληκοειδίτιδα μπορεί να προκύψει σε οποιαδήποτε ηλικία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ειρήνη Παυλίδου γεννήθηκε το 1923 στην Αθήνα και είναι κόρη του γνωστού αρχιτέκτονα Αθανάσιου Δεμίρη και της Σουζάνας Ξενέλλη από την Ερεσό της Λέσβου όπου και κατοικεί τα τελευταία χρόνια. Είχε δύο μικρότερα και πολυαγαπημένα αδέρφια και αγαπητά μέλη της Λεσβιακής κοινότητας, τα οποία και έχουν αποβιώσει, τον Γιάννη και τον Δημήτρη. Εξαιρετικά πολυμήχανη από μικρή, ήθελε διακαώς να σπουδάσει. Ο πατέρας της την έστειλε στο Αμερικανικό κολλέγιο «να τελειώσει το σχολείο, να έχει μια σφαιρική παιδεία και να μάθει καλά Αγγλικά» αλλά λόγω πολέμου δεν σπούδασε. Σε νεαρή ηλικία έκανε ποδήλατο στο Ελληνικό και την είδε ο μετέπειτα σύζυγός της πολιτικός μηχανικός Ιορδάνης Παυλίδης και την ερωτεύτηκε με αποτέλεσμα να επιδιώξει γνωριμία. Απέκτησαν μαζί δύο αξιόλογα παιδιά, τον Λευτέρη και την  Δομνίκη, ο μεν πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε αρχιτεκτονική και παρέμεινε εκεί ενώ η δε, σπούδασε Κοινωνική Ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο και Καλές Τέχνες και ασχολείται τα τελευταία πολλά χρόνια με την διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων στην Ερεσό της Λέσβου.

Η κ. Παυλίδου οδηγούσε ανέκαθεν μια εξαθέσια μαύρη Mercedes την οποία και δεν άλλαζε με κανένα νεότερης τεχνολογίας αυτοκίνητο. Σε αυτό το αυτοκίνητο φωτογραφήθηκε στην θέση του οδηγού πριν χρόνια από επαγγελματία φωτογράφο και το πορτραίτο της συμμετείχε σε εκθέσεις. «Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε πάντοτε περισσότερα εργαλεία από μάστορα και ότι ήξερε να τα χρησιμοποιεί σωστά όπως και ότι κάποτε ανέβηκε στο δέντρο για να δείξει σε ειδικό πως να κλαδέψει» μας λέει χαμογελώντας υπερήφανα η εγγονή της, Αρετή Δημητρακοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παροιμιώδης οικοδέσποινα,  εξαιρετική μαγείρισσα με μεράκι στη διακόσμηση και τρομερή κηπουρός. Πολυταξιδεμένη, φανατική αναγνώστρια και φιλόμουση, μια γυναίκα που έχοντας ήδη παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα είναι πάντα μέσα σε όλα και κάθε χρόνο έχει καινούριες περιπέτειες να διηγηθεί.

Πριν από λίγες ημέρες μετέβη στο Κέντρο Υγείας Άντισσας όπου της αφαιρέθηκαν και τα ράμματα και έκανε και την 4η δόση του εμβολίου. Περιμένει την επίσκεψη του γιου της Λευτέρη μετά της οικογενείας του στις αρχές Αυγούστου πώς και πώς, ενώ μιλάει στο μεταξύ μαζί του μέσω σκάιπ. Μέχρι τώρα διαχειριζόταν τα περισσότερα πράγματα της ζωής και της καθημερινότητάς της με την υποστήριξη της κόρης Δομνίκης και του γαμπρού της Στάθη, και κάνει ακόμα χρήση του ΑΤΜ, των κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ και smartwatch με αξιοθαύμαστη άνεση για άτομο της ηλικίας της! Παρακολουθεί δε όλα τα επιτεύγματα των εγγονών και δισέγγονών της και καμαρώνει περήφανη. Ο χρόνος μοιάζει να την έχει ξεχάσει και όπως χαρακτηριστικά είπε πριν από ένα χρόνο στον εγγονό της Θοδωρή πριν το πρώτο του μπάρκο, «θα τα πούμε όταν επιστρέψεις αγόρι μου»…ενώ άλλη φορά συζητούσε ότι θα ήταν καλύτερα να κάνει 5ετές συμβόλαιο για την συνδρομητική τηλεόραση γιατί είναι πιο οικονομικό!

Μια ιστορία που της αρέσει να διηγείται είναι κάποτε που η εγγονή της Ειρήνη Δημητρακοπούλου  έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο και την έστειλε για casting ώστε να μην θορυβηθεί (θεωρώντας ότι δεν θα προσληφθεί) και εκείνη πήρε και πρωταγωνιστικό ρόλο και αμοιβή αξιοθαύμαστη για την εποχή τότε ως η «Ευτέρπη» στους φύλακες των συνταγών της Hellman’s! Τον Σεπτέμβριο που μας έρχεται η κ. Ειρήνη Παυλίδου θα γιορτάσει με το καλό τα γενέθλιά της πανηγυρικά όπως κάθε χρόνο.

Μακάρι να είχαμε τη μισή από την ενέργεια και την δυναμικότητά της και όπως της ευχήθηκε πρόσφατα ο χειρουργός στο νοσοκομείο, «με το καλό στην Ερεσό και να πας για ένα ποτάκι στο Parasol κυρία Ειρήνη»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»