× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κάνει την αγορά πιο όμορφη, με πάρτι, λευκές νύχτες και λουλούδια στα παρτέρια...

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης, αναφέρεται στις καλοκαιρινές δραστηριότητες και στις εκπτώσεις που μόλις ξεκίνησαν

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/7/2022

Κάνει την αγορά πιο όμορφη, με πάρτι, λευκές νύχτες και λουλούδια στα παρτέρια...

Σε ρυθμούς εκπτώσεων κινείται από την Δευτέρα η αγορά της Μυτιλήνης, η οποία όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο κατά το μήνα Ιούνιο όπου η κίνηση ήταν πολύ περιορισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις αρχές του Ιουλίου ωστόσο, σημειώνει, η αύξηση της τουριστικής κίνησης από Έλληνες και ξένους επισκέπτες έχει βελτιώσει αισθητά την εικόνα της αγοράς σε συνδυασμό και με την έναρξη της περιόδου των εκπτώσεων που αποτελούν  δέλεαρ για μεγάλη μερίδα καταναλωτών.

«Γενικότερα   οι αυξήσεις και η ακρίβεια σε λογαριασμούς και είδη  πρώτης ανάγκης έχουν προκαλέσει μούδιασμα στην καταναλωτική κίνηση και έχουν επηρεάσει αρνητικά τη ψυχολογία των συμπολιτών μας οι οποίοι ήταν αρκετά συγκρατημένοι όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο βλέπουμε αλλαγή του κλίματος  γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Σε ότι αφορά τους επισκέπτες μας, οι Τούρκοι που έρχονται στο νησί, αναζητούν κυρίως ευρωπαϊκά προϊόντα που είναι μάρκες και στην Τουρκία είναι πολύ ακριβά ενώ οι Έλληνες αγοράζουν κυρίως τοπικά προϊόντα όπως είναι ούζο, σαρδέλες, τυροκομικά κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα, οι εκπτώσεις ξεκίνησαν δυναμικά, με αρκετά μεγάλα ποσοστά και πολύ καλές τιμές στα περισσότερα καταστήματα, γεγονός που σημαίνει ότι οι συμπολίτες μας μπορούν να κάνουν τις αγορές τους πολύ οικονομικά».

Αναφερόμενος γενικότερα στις δραστηριότητες του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης ο Γιάννης Μουτζούρης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι γίνεται μια προσπάθεια εξωστρέφειας από τα μέλη του τόσο απέναντι στους άλλους εμπόρους όσο και απέναντι στην κοινωνία.

«Αύριο Τετάρτη ο Σύλλογος μας διοργανώνει ένα πάρτι στο Κτήμα Ελιά και Θάλασσα,  πάρτι με συγκρότημα από την Αθήνα, στο οποίο καλούμε φίλους, συναδέλφους και πελάτες να έρθουν, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε όμορφα. Από εκεί και πέρα στις 9 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης όπου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 11 το βράδυ με παράλληλες εκδηλώσεις στους εμπορικούς δρόμους και event σε συνεργασία με το Σύλλογο των καταστημάτων Εστίασης « Ασπίδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησής του σε ζητήματα που αφορούν την βελτίωση της εικόνας στο κέντρο της πόλης υιοθέτησε ένα παρτέρι απέναντι από το Παλιό Λιμεναρχείο στην με τη δέσμευση να φυτέψει λουλούδια σε αυτό ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης μας. Μάλιστα ο Γιάννης Μουτζούρης προτρέπει και άλλους φορείς και Συλλόγους  να υιοθετήσουν παρτέρια και κοινόχρηστους χώρους της Μυτιλήνης. «Ώστε όλοι μας, όπως λέει, να απολαμβάνουμε μια όμορφη πόλη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κος Μουτζούρης με την ιδιότητα του προέδρου του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Μυτιλήνης, αναφέρθηκε στην αύξηση της κίνησης γενικότερα στο νησί μας φέτος, όπου σημείωσε, υπάρχουν αρκετές κρατήσεις και ικανοποιητικές πληρότητες για την εποχή σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια.

Την ίδια ώρα κάλεσε τους Έλληνες που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν τα νησιά μας, να αξιοποιήσουν την προσφορά της ακτοπλοϊκής εταιρείας για 30% έκπτωση στα εισιτήρια σε περίπτωση που γίνει κράτηση σε ξενοδοχείο ή δωμάτιο για 4 διανυκτευρεύσεις. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Δείτε εδώ τι προβλέπει η εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω καιρού

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων Group Attica για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Hellenic Highspeed

Τετάρτη αντί Τρίτη θα αναχωρήσει το πλοίο από την Καβάλα
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών επανήλθε ο Μουτζούρης

Παρακολούθησε και χαιρέτησε στην ημερίδα για τον Ιαματικό Τουρισμό
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

300 παιδιά και 68 εκπαιδευτικοί τονώνουν τον μαθητικό τουρισμό της Λέσβου

Στο πλαίσιο στήριξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!