× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

O Γιάννης Μπουρνούς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λέσβου

«Η καλή θέληση των εργαζομένων και των εθελοντών δεν επαρκεί» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/7/2022

O Γιάννης Μπουρνούς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λέσβου

Τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λέσβου επισκέφθηκε την Τρίτη 12 Ιουλίου ο Βουλευτής, Γιάννης Μπουρνούς. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. μετά την επίσκεψη κάνει λόγο για ανεπαρκείς προσλήψεις προσωπικού και ελλείψεις σε ατομικό εξοπλισμό που πολλές φορές καλύπτεται από τις χορηγίες ιδιωτών.
 
Πιο αναλυτικά το δελτίο τύπου του βουλευτή αναφέρει:

«Ο Γιάννης Μπουρνούς συναντήθηκε με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λέσβου, κ. Παναγιώτη Κυπριωτέλλη και με εργαζόμενους του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η διοίκηση και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και στο πλάι των μόνιμων και των πενταετούς θητείας πυροσβεστών στέκονται με αυταπάρνηση οι εποχικοί πυροσβέστες, αλά και οι εθελοντές και εθελόντριες.

Παρόλα αυτά, η καλή θέληση των εργαζομένων και των εθελοντών δεν επαρκεί. Το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γερνάει (ο μέσος όρος ηλικίας φτάνει τα 48 έτη) χωρίς να γίνονται επαρκείς προσλήψεις νέων πυροσβεστών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το Πυροσβεστικό Σώμα έχει βασιστεί σε χορηγίες ιδιωτικών φορέων και ιδρυμάτων για τον εξοπλισμό του σε μέσα ατομικής ασφάλειας, ακόμη και σε στολές. Οι εποχικοί πυροσβέστες μέχρι σήμερα εργάζονται με κράνη εργοταξίου (!), αφού μόλις τώρα βγήκε απόφαση για να χορηγηθούν κανονικά κράνη και σε αυτούς τους εργαζόμενους με τις εξάμηνες συμβάσεις.

 Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάζεται άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό και σε υλικοτεχνική υποδομή. Γι αυτό και στις 7 Ιουλίου ο Γιάννης Μπουρνούς συνυπέγραψε ερώτηση μαζί με άλλους 47 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, ζητώντας ακριβώς την κάλυψη των οργανικών κενών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Γιάννης Μπουρνούς ευχαρίστησε την ηγεσία και το προσωπικό της Πυροσβεστικής για την πολύτιμη συνεισφορά του στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις παρεμβάσεις στη Βουλή για την επίλυση των προβλημάτων του Σώματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα
ΧΩΡΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή στο Σίγρι

Οι γυναίκες του χωριού τηρώντας το έθιμο των παππούδων τους που ήρθαν πρόσφυγες από το διωγμό του 1922 στολίζουν τον επιτάφιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης