× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σύνοδος του ΝΑΤΟ:«...οι διαταγές για επιστράτευση έχουν υπογραφεί»

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*

Δημοσίευση 2/7/2022

Σύνοδος του ΝΑΤΟ:«...οι διαταγές για επιστράτευση έχουν υπογραφεί»

Δηλώσεις του Γ.Στόλτενμπεργκ γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, μετά τη Σύνοδο της Μαδρίτης: '' Ζούμε σε έναν πιο επικίνδυνο και πιο απρόβλεπτο κόσμο'', δεν απέκλεισε η σύγκρουση στην Ουκρανία '' να επιδεινωθεί ακόμα και σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ'' με ''βάσανα, ζημιές, θάνατο καταστροφή σε κλίμακα που είναι πολύ, πολύ χειρότερη απ' ό,τι βλέπουμε στην Ουκρανία σήμερα''

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτά είπε το πρώτο τη τάξει γεράκι του ΝΑΤΟ, όχι γιατί φοβάται μη τυχόν κλιμακωθεί ο πόλεμος, αλλά ακριβώς για να εξαγγείλει την κλιμάκωσή του και να διατυμπανίσει τις αποφάσεις, τις κινήσεις και τις ενέργειες του ΝΑΤΟ , που θα έχουν σαν αποτέλεσμα, με μαθηματική ακρίβεια, όλα τα παραπάνω που δήλωσε τόσο κυνικά και ανερυθρίαστα ότι ''μπορεί'' να συμβούν.

Τι , όμως, έρχεται να κάνει σήμερα το ΝΑΤΟ, μετά τη Μαδρίτη;
1. Σύμφωνα πάντα με τον Στόλτενμπεργκ, στα σχέδια του ΝΑΤΟ είναι να μετακινήσει πολύ προηγμένο εξοπλισμό στις δυνάμεις του Ζελένσκι. Άλλωστε '' η Ουκρανία χρειάζεται ένα βαρύ φάσμα σύγχρονου, βαρέος οπλισμού προδιαγραφών του ΝΑΤΟ''
(Απ' ότι φαίνεται οι ΝΑΤΟικοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό και ίσως ... όχι μόνο.)

2. Δεκαπλασιάζει τις ετοιμοπόλεμες δυνάμεις του προς τα ανατολικά, και κυρίως στο έδαφος της Ευρώπης, αναπτύσσοντας σε θέση μάχης πάνω από 300.000ΩΝΑΤΟικούς στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.(Αλήθεια, πόσοι από αυτούς λογαριάζουν να είναι Έλληνες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Επεκτείνουν την περικύκλωση της Ρωσίας με την προσάρτηση και ενεργότερη εμπλοκή της Φινλανδίας και της Σουηδίας, και με την ανάπτυξη ΝΑΤΟικών βάσεων στο έδαφος των χωρών αυτών, πράγμα που ο Πούτιν δήλωσε πως κάτι τέτοιο το θεωρεί casus belli.

4. Στο μέτωπο της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ με την Κίνα για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά, γίνεται προσπάθεια διεύρυνσης των ΝΑΤΟικών χωρών στην περιοχή του Περσικού κόλπου και του Ινδο-Ειρηνικού.(Νομίζει κανείς πως Κίνα και λοιποί θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια;)

Όλα τα παραπάνω είναι δηλώσεις, και συμπεράσματα από τις δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ και από τις αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ.Το τονίζω αυτό, για να μη νομίσει κανείς ότι είναι fake news ή προπαγάνδα των εχθρών των δυνάμεων της '' παγκόσμιας ειρήνης ''.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να πούμε εδώ, ότι όλες τις αποφάσεις της Συνόδου, ο πρωθυπουργός μας τις ψήφισε και με τα δυο του τα χέρια. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα, για ότι συμβεί από τα παραπάνω είναι συμμέτοχη και εξ ολοκλήρου συνυπεύθυνη με τους λοιπούς.

Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως αν κάποια η κάποιες από τις βάσεις που είναι σκορπισμένες σ' ολόκληρη τη χώρα μας, γίνουν στόχος του Πούτιν ή ποιος ξέρει ποιων άλλων, το ''ομόθρησκό μας'' ή ''οι πατροπαράδοτες καλές σχέσεις με το γένος των Ρως'' ή ''το Άγιον Όρος'' ή ''οι καλές μας σχέσεις με την Ανατολή'' ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, είναι βέβαιο πως δεν θα μας γλυτώσουν.

Ένας δαιμονισμένος θόρυβος αρχίζει να τρυπά τ' αυτιά μου.
Είναι οι μηχανές των κάθε είδους F-16 ή F-35, Eurofighter, Rafale, Sukhoi, J-10 ή J-20 που οι μηχανές τους δουλεύουν στο φουλ, την ώρα που τροχοδρομούν για να βομβαρδίσουν την ειρήνη, όπου γης.
Όμως, την ίδια στιγμή , ανάμεσα σ' αυτόν τον πανικό ένας άλλος ήχος αρχίζει να ακούγεται που όλο και δυναμώνει. Κάτι σαν καταγγελία, σαν ποίημα, σαν τραγούδι.

  • '' Όταν αυτοί που είναι ψηλά μιλάνε για ειρήνη ο απλός λαός ξέρει πως έρχεται ο πόλεμος Όταν αυτοί που είναι ψηλά καταριούνται τον πόλεμο οι διαταγές για επιστράτευση έχουν υπογραφεί''.

Ένα τραγούδι που ξεχύνεται από τα στόματα χιλιάδων ανθρώπων, εκατομμυρίων ανθρώπων, όλου του όπου γης απλού λαού, που επειδή ξέρει, είναι αποφασισμένος για τη λύση, τη μόνη λύση,την πάλη για την ειρήνη!

*Ο Παναγιώτης Κλαδίτης είναι μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου της ΕΕΔΥΕ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast