× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Θα πέσει κάτω και από την 108η θέση η Ελλάδα στην ελευθερία του Τύπου»

Ο καθηγητής ΜΜΕ Γιώργος Πλειός για την Ουκρανία και τις εκλογές, αλλά και το Θερινό Σχολείο του μεταπτυχιακού για το προσφυγικό στη Λέσβο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 2/7/2022

«Θα πέσει κάτω και από την 108η θέση η Ελλάδα στην ελευθερία του Τύπου»

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου ξεκινά το θερινό σχολείο του μεταπτυχιακού «Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και Προσφυγικές Ροές», με επιβλέποντα Καθηγητή τον συντοπίτη μας Γιώργο Πλειό που θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μεταπτυχιακό οργανώνεται από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου προεδρεύει ο Γιώργος Πλειός για ένατη χρονιά. Μεταπτυχιακοί φοιτητές από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και άλλες χώρες θα παραμείνουν στη Λέσβο, ώστε να παρακολουθήσουν ομιλίες και διαλέξεις στο πεδίο από επίσημους φορείς και αρχές όπως η Frontex και ΜΚΟ, αλλά και δημοσιογράφους που καλύπτουν το προσφυγικό ζήτημα εδώ και χρόνια. Η πρωτοτυπία του έγκειται στο αντικείμενό του, πώς δηλαδή τα ΜΜΕ καλύπτουν το προσφυγικό θέμα, καθώς οι εικόνες και τα ρεπορτάζ που προβάλλουν και μεταδίδονται παράγουν ένα σημαντικό μέρος απόψεων της λεγόμενης κοινής γνώμης.

Καλεσμένος στο ρ/σ του «Ν» 99 fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», ο κ. Πλειός μίλησε επίσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία, το πώς καλύφθηκε η αρχική υποδοχή των προσφύγων από την εμπόλεμη ζώνη σε σχέση με άλλους πρόσφυγες της Μέσης Ανατολής και στη συνέχεια πώς αποχρωματίστηκε η προσφυγική κατάσταση των Ουκρανών για λόγους συμφερόντων.

Σε σχέση με την 108η θέση της Ελλάδας διεθνώς αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου ο κ. Πλειός ανέφερε ότι είχε προβλέψει ότι θα πέσει και στη συνέχεια τόνισε ότι και την επόμενη χρονιά αναμένεται κι άλλη πτώση. Ανέλυσε διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους παραβιάζεται συνεχώς η ελευθερία του Τύπου, μέσω της πολιτικής εξουσίας, της εξάρτησης των ΜΜΕ από αυτή, τις διώξεις δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ και τα πολλαπλά φίλτρα λογοκρισίας ακόμα και από την ίδια την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτιμά, επίσης ο κ. Πλειός «διαβάζοντας» τον δημόσιο λόγο, τις παροχολογίες από πλευράς κυβέρνησης και τις παραιτήσεις διοικητικών στελεχών, ώστε να μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα ότι αναμένονται εκλογές.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου