× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι αριστούχοι του Λυκείου Πέτρας διηγούνται...

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τη Βόρεια Λέσβο, που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, μιλούν για τα όνειρα τους στόχους και τις δυσκολίες της χρονιάς που πέρασε

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 30/6/2022

Οι αριστούχοι του Λυκείου Πέτρας διηγούνται...

Την εμπειρία τους από τις πανελλαδικές εξετάσεις και τα όνειρά τους για το μέλλον μοιράζονται με το «Ν» οι 4 αριστούχοι του Λυκείου Πέτρας οι οποίοι φέτος το χειμώνα έβαλαν τα δυνατά τους σε μια χρονιά με ιδιαιτερότητες και δυσκολίες για να κατακτήσουν την κορυφή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεχωριστή είναι η παρουσία της Μαρίας Ακμούτσου η οποία από την κατεύθυνση Επιστημών Υγείας κατάφερε να συγκεντρώσει 17.705 μόρια.

Η Μάρια όπως μας λέει από την αρχή είχε συγκεκριμένο στόχο και αυτός δεν είναι άλλος από τη Σχολή Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πολλοί με ρωτούν, για ποιο λόγο δεν δηλώνω μια άλλη σχολή με περισσότερα μόρια εφόσον έχω αυτή την ευχαίρια. Η απάντησή μου είναι ότι η σχολή αυτή είναι όνειρο ζωής για μένα και το γεγονός ότι έχω μεγαλύτερο αριθμό μορίων αποτελεί ένα καλό εφόδιο. Οι εργοθεραπευτές έχουν διπλό ρόλο, ψυχολόγου και φυσικοθεραπευτή και βοηθούν σημαντικά στην ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες». 

Η χρονιά για την Μαρία Ακμούτσου ήταν αρκετά δύσκολη, ωστόσο σημειώνει ότι με τη βοήθεια της οικογένειας και των φίλων που τη στήριξαν ψυχολογικά κατάφερε να σταθεί όρθια και να πετύχει μια καλή επίδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Λύκειο Πέτρας συναντάμε και την Άντζελα Ζιλι η οποία με 17.520 μόρια από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών βάζει πλώρη για τη Νομική Κομοτηνής. 

«Ήταν μια πολύ απαιτητική χρονιά αναφέρει η Άντζελα. Ήρθαμε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας, μείναμε μόνοι πολλές ώρες, διαβάσαμε, κουραστήκαμε, κλάψαμε φτάσαμε στα όρια μας. Όλη αυτή η δοκιμασία αποτελεί για μένα προσωπικά ένα καλό μάθημα ζωής. Ένα μάθημα που μας έκανε καλύτερους και θα αποτελέσει για το μέλλον μία πολύτιμη εμπειρία διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προσπάθησα να μην αγχώνομαι και να διατηρήσω την ψυχραμία μου σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, μας λέει ο Οσμά Φατί, ο οποίος συγκέντρωσε 17.440 μόρια από την κατεύθυνση Οικονομίας - Πληροφορικής και βάζει πλώρη για σχολές Πληροφορικής.  

«Δεν ξέρω αν υπάρχει μυστικό επιτυχίας γενικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ο καθένας το αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο. Προσωπικά δεν είχα καθόλου άγχος, προσπαθούσα να μην πιέζομαι και έδειχνα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στις δυνάμεις μου. Από εκεί και πέρα με στήριξαν πολύ οι φίλοι και η οικογένειά μου οι οποίοι ήταν στο πλευρό μου σε όλη τη διάρκεια της δύσκολης αυτής χρονιάς».

Στην ίδια κατεύθυνση συναντάμε και το φίλο του Οσμα, Δημήτρη Εγγλέζο ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 17.000 μόρια και όπως μας λέει είναι μεταξύ τριών σχολών Πληροφορικής σε Πανεπιστήμια των Αθηνών.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, με πολύ άγχος και περιορισμούς. Για εμάς ήταν ένα σοκ όταν επιστρέψαμε από τους υπολογιστές και τον covid στις αίθουσες των σχολείων. Οι προηγούμενες δύο χρονιές ήταν μισές με πολλά κενά σε όλα τα μαθήματα. Έπρεπε να κάνουμε αγώνα δρόμου και πολύ προσπάθεια για να καλύψουμε όλα αυτά σε λίγο χρονικό διάστημα. Προσωπικά με βοήθησε να μοιράζομαι τους προβληματισμούς και το άγχος μου με φίλους, συμμαθητές και την οικογένειά μου». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες