× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα καμάρια του 1ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Μιλήσαμε με τους Γρηγόρη Δημητρίου, Νίκο Ζαροδημητράκη, Δημήτρη Μαυρέλλη, Γιάννη Στόικο, Απόστολο Ταρσάνη,Κωνσταντίνο Τσίκνα και Απόστολο Κλειώτη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 29/6/2022

Τα καμάρια του 1ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Μιλήσαμε με τους Γρηγόρη Δημητρίου, Νίκο Ζαροδημητράκη, Δημήτρη Μαυρέλλη, Γιάννη Στόικο, Απόστολο Ταρσάνη,Κωνσταντίνο Τσίκνα και Απόστολο Κλειώτη, απόφοιτους του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης που διέπρεψαν στο σχολείο τους και μοιράζονται μαζί μας τους στόχους τους μετά την επιτυχία τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γρηγόρης Δημητρίου από το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και τον τομέα πληροφορικής συγκέντρωσε 18.520 μόρια και θέλει να περάσει στα Σώματα Ασφαλείας. Έγραψε 19,8 στα Μαθηματικά. Εδινε για δεύτερη χρονιά και αυτό δεν τον ζόρισε τόσο, πλην φυσικά της νέας ύλης, και διάβαζε τρεις με πέντε ώρες την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τον τομέα πληροφορικής, επίσης, ο Νίκος Ζαροδημητράκης συγκέντρωσε 17.050 μόρια και έγραψε 19,1 στον Προγραμματισμό. Θέλει να περάσει σε σχολή Πληροφορικής στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Για τον Νίκο τα θέματα ήταν βατά, πιέστηκε από το φροντιστήριο, αλλά αυτό του μείωσε το διάβασμα και προλάβαινε να πηγαίνει και βόλτα. 

Στον ίδιο τομέα ο Δημήτρης Μαυρέλλης συγκέντρωσε 17.480 μόρια, έγραψε 19,3 στα Μαθηματικά. Ο Δημήτρης θέλει να περάσει στην Πληροφορική και αισθάνεται καλά γιατί δεν κουράστηκε ιδιαίτερα τη χρονιά που μας πέρασε. Ευχαριστεί πολύ τους καθηγητές του για τη στήριξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Στόικος από τον τομέα Πληροφορικής συγκέντρωσε 17.310 μόρια, γράφοντας 19,4 στο μάθημα του Προγραμματισμού. Επιθυμία του είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Πληροφορική, αλλά δεν εκτιμά ότι δεν θα το φτάσει. Δεν στενοχωριέται όμως γιατί έχει αρκετές εναλλακτικές επιλογές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτος στον τομέα Μηχανολογίας του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης ήρθε σε βαθμολογία ο Απόστολος Ταρσάνης που έδινε για δεύτερη φορά και συγκέντρωσε 18.460 μόρια. Έγραψε 19,3 στα μαθηματικά και δεν το μετανιώνει που έδωσε ξανά γιατί την προηγούμενη φορά δεν έπιασε τον στόχο που ήθελε. Ο Στόχος του είναι τα Σώματα Ασφαλείας. Να σημειωθεί ότι ο Απόστολος παράλληλα με το διάβασμα έκανε και τη στρατιωτική του θητεία και αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το διοικητή του στρατοπέδου του για την κατανόηση που έδειξε. 

Ο Κωνσταντίνος Ταξιάρχης Τσίκνας, στον ίδιο τομέα ήρθε δεύτερος και συγκέντρωσε 17.525 μόρια και έγραψε 19,8 στο μάθημα στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων. Ο Κωνσταντίνος Ταξιάρχης θέλει να περάσει στη Χίο στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού για Μηχανικός. Τον δυσκόλεψαν τα λοκντάουν, αλλά τα κατάφερε όπως λέει και είναι έτοιμος για διακοπές! 

Πρώτος στον τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης ήρθε σε βαθμολογία ο Απόστολος Κλειώτης με 18.080 μόρια και έγραψε τρία 20ρια: στα Μαθηματικά, την Ιστορία Τέχνης και την Τεχνολογία Υλικών. Κουράστηκε πολύ τη χρονιά που πέρασε, με πολλές στερήσεις, αλλά ήταν επιλογή του, έκανε την καρδιά του πέτρα, λέει γελώντας, προκειμένου να συγκεντρωθεί και να τα καταφέρει. Ο Απόστολος θέλει να περάσει στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Ο Παντελής Ρουκουνιώτης, από τον ίδιο τομέα ήρθε δεύτερος σε βαθμολογία και συγκέντρωσε 15.600 μόρια. Έγραψε 19,9 στην Ιστορία τέχνης και είναι περήφανος γι αυτό. Ο Παντελής θέλει να περάσει στη Σχολή Συντήρησης Εργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων στην Αθήνα. Χαρακτήρισε δύσκολη και κουραστική τη χρονιά που πέρασε λόγω φροντιστηρίων και διαβάσματος, αλλά περιμένει να δει και τη βαθμολογία από το ειδικό μάθημα του σχεδίου για να πανηγυρίσει.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ