7 βραβεία για τα ελαιόλαδα της Ol‑eve από το Σίγρι
Διακρίθηκαν σε σειρά διαγωνισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/6/2022
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από τους ελαιώνες στο Σίγρι της Λέσβου διακρίνεται παγκοσμίως. Από τα 7 δείγματα ελαιόλαδου που έστειλε η Ol-eve σε τρεις διαγωνισμούς βραβεύτηκαν και τα 7! Τα Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα του ελαιοτριβείου στο Σίγρι, αναγνωρίστηκαν ανάμεσα στα καλύτερα και πιο ποιοτικά λάδια στον κόσμο!
Πιο συγκεκριμένα, η Ol-eve διέπρεψε στην Ιαπωνία όπου φέτος διεξήχθη για μία ακόμη χρονιά ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ελαιόλαδου της Ασίας - Ωκεανίας, Olive Japan International Extra Virgin Olive Oil Competition 2022.
Εκεί ξεχώρισαν, ανάμεσα σε 816 άλλα ελαιόλαδα από ολόκληρο τον πλανήτη, το Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Early Harvest από Κορωνέικη, που πήρε Χρυσό βραβείο για την πικάντικη γεύση του και το πράσινο άρωμά του, καθώς και το Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Early Harvest από Κολοβή που πήρε Ασημένιο βραβείο για τη γλυκιά γεύση του και το φρουτένιο άρωμά του.
Η Ol-eve διακρίθηκε και διαγωνισμό του Βερολίνου (Berlin GOOA 2022) ανάμεσα σε 891 δείγματα από όλο τον κόσμο. Το Βιολογικό Faros Sigri Ol-eve πήρε Χρυσό βραβείο «Βιολογικής Ποιότητας», τα 2 μονοποικιλιακά Βιολογικά Early Harvest (Κορωνέικη & Κολοβή) βραβεύτηκαν με δύο Χρυσά «Βιολογικής Ποιότητας», και τέλος το Early Harvest με ποικιλίες Αρικόμπη, Κολοβή και Λετσίνο, πήρε Χρυσό βραβείο «Ποιότητας».
Η Ol-eve φυσικά διακρίνεται και σε εγχώριο επίπεδο. Οι αναλύσεις του Παγκόσμιου Κέντρου Ελιάς για την Υγεία, και τα Olympia Awards, βράβευσαν το Ol’eve - Early Harvest ελαιοκομικής περιόδου 2021 με ασημένιο βραβείο.
Η Ol-eve με όραμά της ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη, διαπρέπει σε παγκόσμια επίπεδο και κάνει το νησί της Λέσβου περήφανο για τους καρπούς του και τους ανθρώπους του.