× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι αριστούχοι του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Εγραψαν πολύ καλή βαθμολογία, αλλά κάποιοι ήθελαν ακόμα μεγαλύτερη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 29/6/2022

Οι αριστούχοι του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Μία δύσκολη χρονιά πέρασαν και οι μαθήτριες και οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς δυσκολεύτηκαν με τα θέματα, και ειδικά οι αριστούχοι που μας μίλησαν από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, οι οποίοι ανέκαθεν διάβαζαν πολύ, τα βρήκαν σκούρα και με πολύ καλούς βαθμούς ίσως δεν κατορθώσουν να μπουν στις σχολές που επιθυμούν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σοφία Σκορδά, από τον τομέα Υγείας-Πρόνοιας στο 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε 19.740 μόρια και μέσο όρο 19,74. Εγραψε 20 στην Ανατομία, 20 στην υγιεινή, Μαθηματικά 19,9 και έκθεση 18,8. Η Σοφία ενδιαφέρεται για πολλές σχολές από τον τομέα της Υγείας: Ιατρική, Φαρμακευτική και Οδοντιατρική. Ηταν για κείνη μια δύσκολη χρονιά, «χρειάζεται μεθοδικό και συστηματικό διάβασμα, ήμουν προσηλωμένη στον στόχο μου, χωρίς να στερηθώ πολλά πράγματα, όπως τα μαθήματα μουσικής στο Αναγνωστήριο της Αγιάσου!» μας λέει. Η ίδια ευχαριστεί την οικογένειά της για την υποστήριξή της, τους δασκάλους της στο Δημοτικό Σχολείο της Βαρειάς, τους καθηγητές στο Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης, όπου φοίτησε για τέσσερα χρόνια και τους εξαιρετικούς, όπως αναφέρει καθηγητές της στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης τα δύο τελευταία χρόνια για το ενδιαφέρον τους και όλα όσα της προσέφεραν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Παναγιώτης Τεντολούρης από τον ίδιο τομέα, συγκέντρωσε 19.320 μόρια και είναι από σόι αριστούχων, αφού ο αδερφός του ο Κωνσταντίνος είχε σγκεντρώσει 18.880 μόρια από το ίδιο σχολείο το 2019 και του παίρναμε συνέντευξη. Ο Παναγιώτης είναι ανάμεσα σε Ιατρική και Οδοντιατρική. Ηταν για εκείνον απαιτητική χρονιά, και περιέργως δεν είχε δώσει βάση τις προηγούμενες χρονιές γιατί έκανε κωπηλασία. Παρόλ' αυτά έβγαινε και δεν στερήθηκε πολλά πράγματα.

Ο Χρήστος Λάσκαρης, επίσης από τον τομέα Υγείας- Πρόνοιας με μέσο όρο 18,4 έγραψε 20 σε Ανατομία, Υγιεινή και Μαθηματικά! Του άρεσε η χρονιά που πέρασε γιατί, όπως μας λέει επένδυσε στον εαυτό του σε διάβασμα και αθλητισμό. Ο Χρήστος σκέφτεται τρεις επιλογές και θα τον βοηθήσει η ποσόστωση που δικαιούται από τον πρωταθλητισμό και συγκεκριμένα την κωπηλασία: Κτηνιατρική, Φυσικοθεραπεία και Οδοντιατρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαγδαληνή Νικολοπούλου, στον ίδιο τομέα, συγκέντρωσε 18.625 μόρια, γράφοντας 19,8 στην Ανατομία. Η Μάγδα θέλει να περάσει στη Μοριακή Βιολογία και Γενετική ή σε παραϊατρικές σχολές. ήταν για εκείνη μια πολύ δύσκολη χρονιά, γιατί είχε τρία χρόνια να δώσει προαγωγικές εξετάσεις και ξαφνικά ήρθαν οι εξετάσεις του απολυτηρίου και μετά οι πανελλήνιες. Τα κατάφερε με προγραμματισμό του διαβάσματος και του ελεύθερου χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτη στον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης είναι η Αγγελική Αλεξίου η οποία συγκέντρωσε 18.400 μόρια. Η Αγγελική έγραψε 19,8 στα Μαθηματικά και έχει κάποιες σχολές στο μυαλό της αλλά δεν γνωρίζει προς τα πού θα κινηθεί. Για κείνη, η Γ Λυκείου σημαίνει θυσίες για να επιτευχθούν οι στόχοι, μία περίοδος που οι μαθητές ωριμάζουν πολύ απότομα. Εκτός από το πρόγραμμα και την οργάνωση, για την Αγγελική σημαντικό είναι να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε στηρίζουν και σε πιστεύουν ακόμα περισσότερο και από εσένα. Και εκφράζει τα συγχαρητήριά της σε όλους τους υποψηφίους και εύχεται καλή δύναμη στους επόμενους εξεταζόμενους.

Στον τομέα Γεωπονίας του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης ήρθε πρώτη η Ελισάβετ- Χάρις Τένη, με μέσο όρο 17. Η Χάρις έγραψε 19,6 στα Μαθηματικά και θέλει να περάσει στη Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος. Ήταν μια χρονιά δύσκολη, γιατί είναι κόρη αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, μας λέει ετοιμάζοντας τις βαλίτσες της για Αμοργό, ενώ παράλληλα δεν μπόρεσε να βρει τις παρέες που ήθελε.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης