× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καταγγέλλουν ολιγωρία της δημοτικής αρχής δυτικής Λέσβου

«Στα κάγκελα» η Πρωτοβουλία για τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες επαναχάραξης του αιγιαλού στο Αφεντέλι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/6/2022

Καταγγέλλουν ολιγωρία της δημοτικής αρχής δυτικής Λέσβου

Η Πρωτοβουλία Ερεσού Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος καταγγέλλει με ανακοίνωση της καταγγέλλει την δημοτική αρχή δυτικής Λέσβου για ολιγωρία στο προχώρημα των διαδικασιών επαναχάραξης του αιγιαλού Σκάλας Ερεσού στη θέση Αφεντέλι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας έχει ως εξής:

«Σήμερα, συμπληρώνουμε 4 μήνες, από την ημέρα που το Δ. Σ. του Δήμου Δυτικής Λέσβου (25/2/2022) αποφάσισε ομόφωνα την κατάθεση νέου, πλήρη φακέλου (με Ακτομηχανική και Γεωλογική μελέτη, τοπογραφικό και αναλυτική περιγραφή των στοιχείων που οδηγούν στο αίτημα Επαναχάραξης στο Αφεντέλι) σύμφωνα με το συμπέρασμα της απορριπτικής απόφασης του ΣτΕ (ημερομηνία) λόγω έλλειψης στοιχείων (οι παραπάνω μελέτες).

Συμπληρώνουμε, 4 μήνες από το ίδιο Δ. Σ. όταν ο Σύλλογος μας ” Πρωτοβουλία Ερεσού”, με εκπρόσωπό μας ζήτησε τη συμμετοχή στη διαδικασία Επαναχάραξης με νομικό και μηχανικούς που θα υποδείξει η Πρωτοβουλία. Ομόφωνα το αποδέχθηκε και το ψήφισε το ΔΣ.

Συμπληρώνουμε 3 και 1/2 περίπου μήνες από την ημέρα που καταθέσαμε επίσημα την Πρόταση μας για τον νομικό κ. Α. Σηφάκη και το Εργαστήριο ‘’Παράκτιας Μορφοδυναμικής- Διαχείρισης και Θαλάσσιας Γεωλογίας ‘’ του τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Παν/μιου Αιγαίου (14/3/2022 με Αρ. Πρωτ. 2024 στο πρώτο κιόλας μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ. της 25ης Φεβρουαρίου ’22).

Συμπληρώνουμε 3 και 1/2 περίπου μήνες από τη μέρα που ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δ. Σ. κ. Γελαγώτης μας ενημέρωσε γραπτά μέσω e-mail, πως το παραπάνω αίτημα του Συλλόγου μας έγινε ομόφωνα δεκτό από το Δ. Σ. (15/3/2022).

Συμπληρώνουμε 2 και 1/2 μήνες από τη μέρα που το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έστειλε την αναλυτική Οικονομική Προσφορά (για την Ακτομηχανική, Γεωλογική, Τοπογραφικό) και ο νομικός μας Α. Σηφάκης ενημερώθηκε για την ανάθεση. Και μετά… νεκρική σιγή… Μεσολάβησε το Πάσχα… Η Οικονομική προσφορά ξεχάστηκε από το Δήμο . Μαζί και το θέμα Επαναχάραξης… Η “Πρωτοβουλία Ερεσού” αμέσως μετά το Πάσχα ανησυχεί για την καθυστέρηση, ξεκινάει τηλέφωνα και επαφή με τον Πρόεδρο της Οικ. Επιτροπής του Δήμου.

Σήμερα, συμπληρώνουμε ένα μήνα από το γραπτό ερώτημα της Πρωτοβουλίας για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση, στον ίδιο το Δήμαρχο, με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Οικ. Επιτροπής, όλους τους Δημοτικούς συμβούλους και το Γραφείο Τύπου. (25/5/2022). Να σημειωθεί πως το γραπτό ερώτημά μας, το αγνόησε ο Δήμαρχος και δεν μας απάντησε ποτέ!!!

Η επιστολή με το ερώτημα κατέληγε ως εξεις: “Γνωρίζουμε όλοι, πως η διαδικασία της Επαναχάραξης κρίνεται επείγουσα και απολύτως αναγκαία, ώστε να αποσυρθεί το εγκληματικό ΦΕΚ 36/2012 και να οριστούν οι γραμμές Αιγιαλού και Παραλίας εκεί που ορίζει η φύση και δίκαια ζητά η ταλαιπωρημένη από αυτό το θέμα Ερεσός. Γνωρίζουμε επίσης όλοι, πως ιστορικά η σημερινή κατάσταση οφείλεται, σε λάθη, παραβλέψεις, αδιαφορία από άγνοια και πολλές φορές ολιγωρία . Όλα αυτά αφορούν το παρελθόν και προηγούμενες διοικήσεις.

Η σημερινή γνώση, το συλλογικό ενδιαφέρον μας για τον τόπο μας και η προηγούμενη εμπειρία, μας υποχρεώνουν να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε θέματα χρόνου και πράξης και να μην δούμε να επαναλαμβάνονται τα παραπάνω από τη σημερινή διοίκηση. Με δεδομένα τα παραπάνω , παρακαλούμε να μας ενημερώσετε : α) σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση β)τους λόγους της καθυστέρησης της τελικής απόφασης και ανάθεσης στους επιστήμονες, που θα εργαστούν για την κατάθεση νέου ολοκληρωμένου φακέλου για την Επαναχάραξη Αιγιαλού – Παραλίας για το Αφεντέλι Ερεσού.”

Η μόνη αντίδραση ένα τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Ι. Ιορδάνου. Μας είπαν : Δεν έβρισκαν την Οικονομική Προσφορά του Πανεπιστημίου! Αγνοούσαν την ύπαρξη της! Με τόσο ενδιαφέρον, με τόση ευαισθησία, με τόση υπευθυνότητα αντιμετωπίζει ο Δήμος το τόσο σοβαρό θέμα της Επαναχάραξης Αιγιαλού./Παραλίας στο Αφεντέλι !!! Ξαναστείλαμε την Οικ. Προσφορά ενώ παράλληλα συνεχίσαμε την επικοινωνία για ενημέρωσή μας σε σχέση με την εξέλιξη του θέματος που έπρεπε να έχει ήδη λήξει εδώ και καιρό.

Στο τελευταίο Δ. Σ. 9/6 το θέμα εξακολουθεί να μην συμπεριλαμβάνεται στα προς συζήτηση αλλά η επιστολή μας στο Δήμαρχο που έχει κοινοποιηθεί στους Δημ. Συμβούλους, ενεργοποιεί την αντιπολίτευση και γίνεται σχετική ερώτηση. Την επομένη το πρωί θα βρεθεί μεγάλο τμήμα από το απαιτούμενο κονδύλι και πριν προλάβουν να συμπληρωθούν 24 ώρες, πριν καν περάσει από έγκριση του Δ. Σ., Δήμος θα βιαστεί να ενημερώσει τοπικό μέσο “καμαρώνοντας” πως θα ξοδέψει 25.000€ για την Επαναχάραξη στο Αφεντέλι Ερεσού.

Μετά την δημοσιοποίηση; Πάλι νεκρική σιγή… Πάλι αδράνεια … Πάλι ολιγωρία… Πάλι ανευθυνότητα! Πάλι το τίποτα! Η όλη διαδικασία για την Επαναχάραξη Αιγιαλού/Παραλίας πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά του επείγοντος! Χρειάζεται ευαισθησία, ταχύτητα, προσοχή, ενδιαφέρον και υπευθυνότητα. Αυτά δεν τα έχουμε δει ποτέ από τη σημερινή διοίκηση του Δ. Δ. Λ. που με την ίδια τακτική της αναβολής, αδιαφορίας και ολιγωρίας, στις 31/3/2022 εκδόθηκε Οικ. Άδεια για το γήπεδο της Ιδιώτου από την ΥΔΟΜ.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΊΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑΣ ΕΡΕΣΟΥ, ” ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΉΣΕΙ ΆΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΡΉΓΟΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ΔΉΜΟ ΤΟ ΘΈΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΗΣ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ! Οι καθυστερήσεις γεννούν ανησυχίες και υποψίες.

Εσύ πολίτη της Ερεσού, εσύ πολίτη της Δυτικής Λέσβου, τις θεωρείς αδικαιολόγητες»;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κώστας Παρασκευάς στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Φέτος το 48ο Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Σφυροκόπημα» Μαλέλη στον Μουτζούρη για την τουριστική προβολή

«Σκόρπισαν 1 εκατ. ευρώ σε ημετέρους-Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

40.000 επιβάτες λιγότεροι στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Χαμηλότερη η επιβατική κίνηση το επτάμηνο του 2022 σε σχέση με το επτάμηνο του 2019
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ένα νέο δοκιμαστικό ταξίδι για το Smyrna di levante

Συνεχίζει τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα για το πλοίο η Levante Ferries
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τρεις συλλήψεις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα

Σειρά συλλήψεων από την Αστυνομία το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου
ΕΛΛΑΔΑ

Τα καμώματα Αθανασίου τροφοδοτούν την τουρκική προπαγάνδα

Έξω φρενών με το βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας το Μέγαρο Μαξίμου. Για παρακολούθηση «τουρκικής καταγωγής πολιτών στην Ελλάδα» μιλά το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu εργαλειοποιώντας εναντίον της χώρας τις δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη γονέας του 10χρονου κατηγορούμενου για εμπρησμό

Κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανήλικου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ιστορία του κάστρου της Μυτιλήνης σε 30 λεπτά

Κάθε Δευτέρα από τις 8.30 έως τις 3.30 προβάλλεται στο κάστρο στο ειδικό ψηφιακό σύστημα που έχει τοποθετηθεί και στη σελίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

10.932 αφίξεις τουριστών με τσάρτερ στη Λέσβο

Τον Ιούλιο του 2022 έφθασαν 40% λιγότεροι τουρίστες από τον Ιούλιο του 2015
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Αγριόχορτα στον καινούργιο τάπητα του γηπέδου στο Κάτω Τρίτος

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης με τους Ψωμά και Κατζανό που κατάγονται από την περιοχή να διαμαρτύρονται για κακοτεχνίες ακόμη και πριν την παράδοση του έργου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μαλέλης κατά Μουτζούρη για το Σάρλιτζα

«Για άλλη μία φορά θα χαθούν χιλιάδες ευρώ ενώ θα συνεχίσει να παραμένει ερείπιο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«κ.Μητσοτάκη αποπέμψτε τον κ.Αθανασίου»

Την αποπομπή του βουλευτή Λέσβου της Ν.Δ. ζητά ξανά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μετά και τη νέα ανακοίνωση του