× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κάποιοι στήριξαν Μαμάκο, για να βάλουν φρένο στην πορεία της δεξιάς»

Στις εξελίξεις στο Δήμο Μυτιλήνης με τη συνεργασία των παρατάξεων της Δημοτικής Αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης, αναφέρεται η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκη Τσιριγώτη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 22/6/2022

«Κάποιοι στήριξαν Μαμάκο, για να βάλουν φρένο στην πορεία της δεξιάς»

Τις αυτοδιοικητικές εξελίξεις και τις νέες συμμαχίες που προέκυψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Δήμο Μυτιλήνης, σχολίασε σήμερα σε συνέντευξή της στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενη στη συνεργασία των παρατάξεων του Στρατή Κύτελη και του Μιχάλη Μαμάκου, ένα μόλις χρόνο πριν τις εκλογές, η ίδια σημείωσε πως ήταν αναμενόμενη αυτή η σύμπραξη και πως εδώ και καιρό φαινόταν ότι υπήρχε ταύτιση απόψεων σε κυρίαρχα ζητήματα και πολιτικές, όπως είναι το μεταναστευτικό και η δημιουργία δομής στη Βάστρια.

«Αυτό ίσως θα πρέπει να αποτελέσει ένα καλό μάθημα για όλους, σημείωσε η Νίκη Τσιριγώτη και κυρίως σε όλες τις παρατάξεις του προοδευτικού χώρου, οι οποίες στο δεύτερο γύρο των εκλογών με το πρόσχημα να σταματήσουν την πορεία του δεξιού ψηφοδελτίου Κύτελη, στήριξαν το Μιχάλη Μαμάκο ως δήθεν πιο προοδευτικό».

Από εκεί και πέρα σημείωσε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει επίσημη συγχώνευση των δύο παρατάξεων και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να λογίζονται ως μία ενιαία και αν γίνει τελικά αυτό ποιες εξελίξεις θα δρομολογήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλα σημείο της συνέντευξής της η Νίκη Τσιριγώτη σχολίασε την ανακοίνωση του Παναγιώτη Χριστόφα για κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο Μυτιλήνης το 2023. «Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και της κάθε πολιτικής παράταξης, σημείωσε να συμμετέχει στα κοινά και στις εκλογές. Ωστόσο πρόσθεσε, ο όλοι κρινόμαστε στις εκλογές με βάση τη στάση που τηρούμε και τα δείγματα γραφής στην πολιτική μας πορεία. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος, είναι εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχης με τον Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος αν και λέει ότι είναι ανεξάρτητος, όλοι γνωρίζουμε ότι πολιτικά εντάσσεται στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας».

Αναφερόμενη η Νίκη Τσιριγώτη στις προτεραιότητες και την πορεία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι προτεραιότητες που μπαίνουν δεν έχουν καμία σχέση με την καθημερινότητα, τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών.

Όπως τόνισε η ακρίβεια έχει τσακίσει τους πολίτες και αντί να γίνονται πολιτικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση αυτή, ή έστω ενέργειες για την ανακούφιση των δημοτών, οι δημοτικοί άρχοντες αναλώνονται στην εκλογολογία 1,5 χρόνο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια πρόσθεσε πως οι πολίτες έρχονται σε επαφή με την ίδια και τα άλλα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης για να εκφράσουν τα παράπονα τους για την καθαριότητα, την ύδρευση, την κατάσταση που επικρατεί στους κοινόχρηστους χώρους και στα πάρκα, την έλλειψη παιδικών χαρών κ.λπ.

«Η έλλειψη προσωπικού και η κάλυψη των αναγκών με συμβασιούχους οι οποίοι εργάζονται σε καθεστώς εργασιακής αβεβαιότητας, αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα της τοπικής διοίκησης. Η παράταξή μας έχει καταθέσει πολλές φορές πρόταση για διεκδίκηση μόνιμου προσωπικού για το Δήμο Μυτιλήνης, ωστόσο οι πολιτικές που ακολουθούνται είναι δυστυχώς προς την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι