× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Με ψευδείς φήμες, προσπαθούν να σπιλώσουν την ΕΛΜΕ Λέσβου»

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για τις φήμες που διαδίδονται το τελευταίο διάστημα και αφορούν το ύψος της συνδρομής των μόνιμων εκπαιδευτικών στο σωματείο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/6/2022

«Με ψευδείς φήμες, προσπαθούν να σπιλώσουν την ΕΛΜΕ Λέσβου»
φωτογραφία αρχείου

Ως ανυπόστατες χαρακτηρίζει τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στα σχολεία της Λέσβου σχετικά με τη συνδρομή που πρέπει να πληρώσουν οι μόνιμοι  εκπαιδευτικοί προκειμένου να συμμετέχουν στη διαδικασία των εκλόγών της ΕΛΜΕ Λέσβου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, συγκεκριμένοι συνδικαλιστικοί κύκλοι διαδίδουν ψευδείς φήμες ότι δήθεν το ποσό της συνδρομής αυξήθηκε ενώ αυτό όπως σημειώνεται παραμένει σταθερό από το 2019.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών 

«Αυτές τις μέρες και όσο πλησιάζουμε την Τρίτη 21η Ιουνίου μέρα των εκλογών της ΕΛΜΕ Λέσβου για το νέο ΔΣ και την εκλογή των αντιπροσώπων για το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, πληθαίνουν οι ανυπόστατες και ψευδής διαδόσεις στα σχολεία που αφορούν στο ύψος της συνδρομής των μονίμων συναδέλφων, από συνδικαλιστές συγκεκριμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απέναντι στη λάσπη που πετάνε για να χτυπηθεί το ίδιο το σωματείο επισημαίνουμε τα εξής:

Η συνδρομή παρέμεινε στα ίδια επίπεδα όπως παλιά. Ήταν 20€ και όχι μόνο δεν αυξήθηκε αλλά παρέμεινε η ίδια. Από την 1η Ιανουαρίου 2019 δεν έχει γίνει καμία κράτηση για ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ από την Μισθοδοσία για όσους υπηρέτησαν και υπηρετούν στην Λέσβο.

Η μόνη κράτηση που συνέχισε να γίνεται χωρίς καμιά διακοπή είναι προς την ΑΔΕΔΥ (0,25 ευρώ το μήνα δηλαδή 3 ευρώ το χρόνο). Ο κάθε συνάδελφος μπορεί να ανατρέξει στο σύστημα που αφορά την προσωπική του ενημέρωση και να το διασταυρώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συγκεκριμένες παρατάξεις κατηγορούν την ΕΛΜΕ ότι για τους αναπληρωτές η συνδρομή ανέρχεται στο ύψος των 5 ευρώ. Τους φαίνονται λίγα μάλλον για τους συναδέλφους αυτούς που σε λίγες ημέρες θα οδηγηθούν στην απόλυση και την ανεργία. Τόσο πολύ κόπτονται για τη συμμετοχή στα σωματεία, του πιο χτυπημένου κομματιού του κλάδου μας. Στην ουσία τους θέλουν ουσιαστικά έξω από τα σωματεία.

Οι παρατάξεις αυτές που τώρα σηκώνουν θέμα των συνδρομών στην ΕΛΜΕ, στο ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισαν στο επικείμενο Συνέδριο της Ομοσπονδίας την αύξηση της συνδρομής για όλους τους συναδέλφους σε όλη τη χώρα. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία και πολιτική αλητεία τότε τι είναι?

Αυτές οι δυνάμεις συνεχίζουν στον ίδιο ολισθηρό δρόμο. Να χτυπήσουν την ίδια την ύπαρξη και την ενότητα του σωματείου.

Καλούμε τον κάθε συνάδελφο να πάρει θέση και να γυρίσει την πλάτη στο επικίνδυνα καλέσματα για αποχή από τις αρχαιρεσίες του Σωματείου. Δεν απεμπολούμε κανένα εργασιακό και συνδικαλιστικό μας δικαίωμα. Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές και δίνουμε την δικιά μας απάντηση σε αυτούς που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Ισπανία το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με αστροναύτη θα μιλήσει το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης!

Στον… διαστημικό διαγωνισμό η Γ τάξη και ο όμιλος 3D Printing
ΥΓΕΙΑ

Στη Μυτιλήνη ο Αδωνις Γεωργιάδης

Θα εγκαινιάσει το νέο κτήριο του ΕΚΑΒ ο υπουργός Υγείας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε μαγικούς κόσμους

Δαφιώτη και Μολυβιάτης στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Πηγής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Βιβλιο‑Παραμυθενια» δράση!

Στο Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Καμία παράταση ωραρίου λέει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Αντίδραση στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για παράταση λειτουργίας των καταστημάτων στην αγορά της πόλης ως τις 5:00 το απόγευμα