× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Από Σεπτέμβρη διαγωνισμός για 12μηνη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη»

Με 17 δρομολόγια την εβδομάδα συνδέεται φέτος το καλοκαίρι η Λέσβος με Πειραιά και Καβάλα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 16/6/2022

«Από Σεπτέμβρη διαγωνισμός για 12μηνη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη»

Με 13 ακτοπλοϊκά δρομολόγια την εβδομάδα  για Πειραιά και 4 δρομολόγια για Καβάλα ξεκινά η θερινή ακτοπλοϊκή περίοδος για τη Λέσβο ενώ το περασμένο Σάββατο 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο στο νέο λιμάνι του Σιγρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο τουριστικός πράκτορας και εκπρόσωπος της Attica Group Ηλίας Πίκουλος, το πρώτο δρομολόγιο είχε πολύ μικρό αριθμό επιβατών ωστόσο όλοι ελπίζουν ότι η κίνηση θα αυξηθεί μέσα στο καλοκαίρι.

«Το πλοίο έδεσε στο νέο λιμάνι του Σιγρίου, στο οποίο έγινε προσωρινή παραλαβή από το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, μετά από αγώνα δρόμου και διαδικασίες πολλών ημερών.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι φέτος θα χρησιμοποιείται ο χώρος αυτός, είναι εξαιρετικά σημαντικό, ωστόσο υπάρχουν ακόμη κάποια μικρά προβλήματα που θα πρέπει να τακτοποιηθούν. Το έργο κατά την άποψή μου θα θεωρείται τυπικά και ουσιαστικά ολοκληρωμένο όταν ολοκληρωθεί και ο οδικός άξονας Καλλονής – Σιγρίου. Στη σημερινή εποχή δεν νοείται η δημιουργία ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου όπως είναι τα λιμάνια και τα αεροδρόμια χωρίς αντίστοιχους οδικούς άξονες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου γενικότερα με τη Θεσσαλονίκη, ο Ηλίας Πίκουλος σημείωσε ότι η σύνδεση διεκόπη πριν μερικές ημέρες και το Σεπτέμβριο το Υπουργείο Ναυτιλίας θα δημοπρατήσει εκ νέου τη γραμμή για όλο το χρόνο και όχι μόνο για τους χειμερινούς μήνες.

«Η σύμβαση που ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες δεν έδινε τη δυνατότητα για σύνδεση μόνο τους χειμερινούς μήνες. Η νέα προκήρυξη της άγονης γραμμής θα είναι για δωδεκάμηνη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και πιστεύω ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον ώστε να έχουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα δρομολόγιο, χειμώνα και καλοκαίρι».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Ηλίας Πίκουλος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που υπάρχει για τον Κοινωνικό Τουρισμό και τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές στη Λέσβο με πολύ χαμηλό κόστος χιλιάδες συμπολίτες μας. Σημείωσε δε, ότι η Attica Group έχει πολλές προσφορές οι οποίες αν αξιοποιηθούν συνδυαστικά με άλλες εκπτώσεις και το μεταφορικό ισοδύναμο θα μειωθεί σημαντικά το κόστος μετακίνησης με το πλοίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ο Ηλίας Πίκουλος και φέτος όπως άλλωστε και την περσινή χρονιά, πιθανόν τους μήνες υψηλής ζήτησης  θα υπάρξει πρόβλημα επάρκειας στις καμπίνες των πλοίων.

«Τα πλοία που εξυπηρετούν τις γραμμές μας, δεν διαθέτουν μεγάλο αριθμό κρεβατιών, έτσι όσοι επιβάτες επιθυμούν να κλείσουν καμπίνα, κάνουν κράτηση από πολύ νωρίς με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να φαίνεται στο σύστημα ότι υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα κρεβάτια για τους θερινούς μήνες».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες