× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Επιτήδειος ουδέτερος. Χωρίς στίγμα και σαφές σχέδιο για τη χώρα»

Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Σπύρος Καρανικόλας κατακεραυνώνοντας τον πρόεδρο του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/6/2022

«Επιτήδειος ουδέτερος. Χωρίς στίγμα και σαφές σχέδιο για τη χώρα»

Την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κατέθεσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Καρανικόλας κατακεραυνώνοντας τον προέδρο του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μακροσκελή επιστολή του εξηγεί τους λόγους της απόφασης του λέγοντας ότι η ηγεσία του κόμματος «περιορίζεται στον άχαρο πολιτικό ρόλο του "επιτήδειου ουδέτερου». Χωρίς στίγμα και χωρίς σαφές σχέδιο για την πορεία της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σπύρος Καρανικόλας, στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου. Επί Φώφης Γεννηματά, ήταν εκπρόσωπος Κοινοβουλευτικού Έργου.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή παραίτησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εδώ και αρκετά χρόνια, η χώρα βιώνει μια διαρκή και πολυεπίπεδη κρίση, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί. Πόλεμος, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός, αυξανόμενη ελληνοτουρκική ένταση, είναι μερικές από τις προκλήσεις που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά.

Στις κρίσιμες αυτές στιγμές είναι αναγκαίο όσο ποτέ, το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις, ειλικρινείς συνεργασίες και συνένωση δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαιτούνται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και υπερβάσεις. Κυρίως όμως, απαιτούνται συγκεκριμένες λύσεις και όχι απλά και μόνο συνθήματα και εικόνες.

Για να υπηρετηθεί αποτελεσματικά το εθνικό και συλλογικό συμφέρον, χρειάζεται οι μικροκομματικοί υπολογισμοί και σκοπιμότητες, να μπουν στην άκρη.

Προσωπικά, μπήκα στην πολιτική πιστεύοντας πως η προάσπιση του εθνικού συμφέροντος και η τόλμη για ευρύτερες συνεργασίες με σεβασμό στη δημοκρατική λογική, αλλά και στις επιμέρους πολιτικές διαφορές, αποτελούσαν απαράβατες αρχές. Απέναντι κάθε φορά στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που οπισθοδρόμησαν τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σημερινή όμως ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως έχει επιλέξει άλλους δρόμους. Χωρίς σαφή κατεύθυνση και χωρίς ορατή διέξοδο, με μόνο στόχο τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και όχι την εφαρμογή αυτών των πολιτικών, στις οποίες τα εκάστοτε ποσοστά πρέπει να μεταφράζονται. Και, κυρίως, παραβιάζοντας την αρχή που θέλει τη χώρα να μπαίνει πάντα πάνω από τους κομματικούς σχηματισμούς.

Πορεύεται, έτσι, εγκλωβισμένη σε προσωπικές και ιδιοτελείς επιλογές, κατώτερες των κρίσιμων περιστάσεων και αναντίστοιχες των ιστορικών προκλήσεων. Αντί να καινοτομεί στο επίπεδο των ιδεών και των λύσεων, περιορίζεται στον άχαρο πολιτικό ρόλο του "επιτήδειου ουδέτερου". Χωρίς στίγμα και χωρίς σαφές σχέδιο για την πορεία της χώρας. Χωρίς διάθεση να αναλάβει ευθύνες και να διατυπώσει σαφείς θέσεις, πέραν του προλόγου και του συνθήματος.

Με αυτόν τον τρόπο όμως, συμβάλλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος στην πολιτική αστάθεια και στην πολιτική αβεβαιότητα, που θα λειτουργήσουν εκ των πραγμάτων εις βάρος της χώρας. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Όλα όσα πιστεύω δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να υπηρετώ αυτές τις πολιτικές
επιλογές.

Για τους λόγους αυτούς, υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου από μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Παραμένω όμως ενεργός πολίτης και επαγγελματίας και θα συνεχίσω καθημερινά να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο.

Σπύρος Καρανικόλας

Δικηγόρος – Υπότροφος Διδάκτωρ Νομικής»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία
ΚΟΣΜΟΣ

«Νάκμπα» σημαίνει καταστροφή

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις ως και 20% στην τιμή του καφέ

Ακόμη πιο ψηλά η τιμή της σοκολάτας
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από απόπειρα δολοφονίας ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Χτυπήθηκε με τέσσερις σφαίρες στο στομάχι - Πάνδημη καταδίκη της απόπειρας δολοφονίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

15η Μαΐου ‑ Παγκόσμια ημέρα οικογένειας

Δήλωση του αντιπεριφεριεάρχη Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μιχάλη Δήσσου
ΕΛΛΑΔΑ

Συνέδριο δημοσιογραφίας από την ΕΣΗΕΠΗΝ στη Ρόδο

«Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»