× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πειραιάς – Σίγρι: Έφυγαν περισσότεροι, ήρθαν λιγότεροι

«Δεν ήταν το χωριό προετοιμασμένο για τόσο κόσμο» λέει στο «Ν» ο ταξιδιωτικός πράκτορας, Ηλίας Πίκουλος

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 12/9/2019

Πειραιάς – Σίγρι: Έφυγαν περισσότεροι, ήρθαν λιγότεροι

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου τα 13 ακτοπλοϊκά δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά από το λιμάνι του Πειραιά στο λιμάνι Σιγρίου, με ενδιάμεσο σταθμό τα Μεστά στη Χίο και το «Ν» παρουσιάζει τον απολογισμό της γραμμής, με αφορμή και την ευχαριστήρια ανακοίνωση του Μορφωτικού Συλλόγου «Θεοφάνης Σιγριανής»  προς την εταιρεία Blue Star Ferris, τον καπετάνιο, το πλήρωμα και τον ταξιδιωτικό πράκτορα, Ηλία Πίκουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τον Πειραιά, στο δρομολόγιο με τελικό προορισμό τον Σίγρι ταξίδεψαν 3.360 επιβάτες, 778 ΙΧ, 91 μηχανάκια και 21 φορτηγά.

Από το λιμάνι Σιγρίου με τελικό προορισμό τον Πειραιά ταξίδεψαν περισσότεροι: 4.501 επιβάτες, 1030 ΙΧ,138 μηχανάκια, 25 φορτηγά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα στοιχεία της κίνησης καθίσταται σαφές ότι οι κάτοικοι του νησιού ταξίδεψαν περισσότερο από τους επισκέπτες, καθώς είναι πάγιο αίτημα η συγκεκριμένη σύνδεση. Από την άλλη με το βραδινό δρομολόγιο του Σαββάτου, αρκετοί «γλίτωσαν» τη διανυκτέρευση στον Πειραιά.

Το πρόβλημα που διαπιστώνει και ο Ηλίας Πίκουλος είναι ότι «το χωριό δεν ήταν προετοιμασμένο για τόσο κόσμο». Οι επιβάτες που έφταναν από τον Πειραιά μπορούσαν στην καλύτερη των περιπτώσεων να βρουν ανοιχτό ένα σουβλατζίδικο ή ένα μίνι-μάρκετ και από την άλλη δεν ήταν συνηθισμένοι για το βραδινό δρομολόγιο προς τη Μυτιλήνη ή τα άλλα χωριά.

Η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Καλλονής –Σιγρίου είναι αναγκαία και για τη συνέχιση αυτού του δρομολογίου, το οποίο ήταν γνωστό ότι αποτέλεσε ρίσκο για την ακτοπλοϊκή εταιρεία. Θυμίζουμε ότι ο διευθυντής Πωλήσεων της Εταιρείας, Blue Star, Αλέξανδρος Βαμβακάς είχε δηλώσει στο «Ν» τον περασμένο Μάιο: «Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Δυτικής Λέσβου, τοποθετώντας ένα πλοίο όπως το Νήσος Χίος και ικανοποιώντας το πολύχρονο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Θεωρούμε ότι σε συνδυασμό με το νέο έργο κατασκευής του λιμανιού, το αποτέλεσμα θα είναι σημαντικό. Τολμούμε λοιπόν και ελπίζουμε να πάει καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως μέλος του τοπικού Συλλόγου και γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής αντέτεινε στο «Ν»: «Τα ανοιχτά μαγαζιά ήταν 2 παντοπωλεία, 1 σουβλατζίδικο, 1 καφενείο, 4 σνακ μπαρ 4 εστιατόρια, δηλαδή το σύνολο των καταστημάτων του χωριού. ΟΛΑ! Δυνατότητες βελτίωσης, φυσικά πάντα υπάρχουν, αλλά να είμαστε δίκαιοι και στα μπράβο και στις μομφές. Πρόβλημα δημιουργήθηκε 1 μόνο βραδιά, όταν το πλοίο είχε δίωρη καθυστέρηση».

Ευκαιρία για απολογισμό και εξεύρεση λύσεων, λοιπόν… εν όψει της επόμενης τουριστικής σεζόν.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου