× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σύσκεψη των Εργαζομένων στο Προσφυγικό

Την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στο Πάρκο Χατζηδήμου στη Μυτιλήνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/6/2022

Σύσκεψη των Εργαζομένων στο Προσφυγικό

Σύσκεψη της  Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ  στο πάρκο Χατζηδήμου  στην Οδό Κομνηνάκη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα όπου είναι αντιμέτωποι με ένα καθεστώς τρομοκρατίας όπως αναφέρουν και απολύσεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Εργαζομένων στο Προσφυγικό 

«Εμείς οι εργαζόμενοι στο προσφυγικό, από το 2015 δίνουμε καθημερινά την μάχη μέσα σε αντίξοες συνθήκες για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που έχει το πεδίο, δουλεύοντας με ένα από τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Καλούμαστε όλα αυτά τα χρόνια να τοποθετούμε προσωρινούς επιδέσμους σε μια μόνιμα ανοιχτή πληγή, αντιμέτωποι με την αδιαφορία εργοδοσίας και κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα και ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το δήθεν τέλος του προσφυγικού στα νησιά και την  επιτυχημένη διαχείριση του ζητήματος από μεριά της, η πραγματικότητα με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους χιλιάδες εκτοπισμένους, έρχεται να μας δείξει με το πιο τρανταχτό τρόπο ότι το προσφυγικό δεν τελειώνει έτσι απλά, πόσο μάλιστα όταν βλέπουμε να επενδύονται τόσα πολλά στην δημιουργία και την θεσμοθέτηση νέων κλειστών κέντρων φυλακών.

Όλοι έχουμε δει ότι παρόλη αυτή την κατάσταση, οι εργαζόμενοι στο προσφυγικό είμαστε αντιμέτωποι με απολύσεις, τρομοκρατία κλπ. με πρόσχημα το κλείσιμο προγραμμάτων λόγω μειωμένου αριθμού προσφύγων στις δομές. Η εικόνα αυτή αποτυπώθηκε και στην σύσκεψη της επιτροπής 15/4 και σε συνέχεια των δράσεών μας καλούμε σε νέα σύσκεψη κάθε συνάδελφο/ισσα για να κλιμακώσουμε την δράση μας απέναντι σ' αυτή την δύσκολη κατάσταση και να μην μείνουμε απλά σε κατάσταση αναμονής.

Όλοι και όλες  στην σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, την Τρίτη 7 Ιουνίου, στις 20.00, στο πάρκο Χατζηδήμου (Οδός Κομνηνάκη)».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου