× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Από τη Λέσβο θα δοθεί το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής στη χώρα μας»

Ο συντονιστής της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σταύρος Καραβασίλης καλεί τους πολίτες της Λέσβου να συμμετέχουν στην αυριανή συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 1/6/2022

«Από τη Λέσβο θα δοθεί το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής στη χώρα μας»

Θεωρείται ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους συντονιστές Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανά την χώρα καθώς μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να ξαναστήσει οργανωτικά το κόμμα του στη Λέσβο,μετά την ήττα του 2019, δημιουργώντας νέες οργανώσεις μελών, πληθαίνοντας με μέλη τις ήδη υπάρχουσες, δημιουργώντας νέα σχήματα στον συνδικαλιστικό χώρο των εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για τον Σταύρο Καραβασίλη που παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Καλημέρα Στο Νησί του ενημερωτικού σταθμού της Λέσβου ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 fm. O κ.Καραβασίλης μίλησε για την επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη, για την οργανωτική ανάπτυξη του κόμματος καθώς και τον σχεδιασμό για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.


Ειδικότερα, ο κ.Καραβασίλης σημείωσε ότι «η επίσκεψη του προέδρου στη Λέσβο είναι η πρώτη επίσκεψη και ανοιχτή ομιλία μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στο κόμμα μας.Το γεγονός αυτό είναι από μόνο του σημαντικό για τον τόπο μας και για τα όσα θα πει ο Αλέξης Τσίπρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας ο κ.Καραβασίλης για την συμμετοχή των πολιτών στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες ανέφερε ότι «τα μέλη μας σχεδόν διπλασιάστηκαν στη Λέσβο.Το ζητούμενο για εμάς δεν είναι μόνο το ποσοτικό στοιχείο αλλά και το ποιοτικό και αυτό σημαίνει την παρουσία μας στα σωματεία, στους συλλόγους, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους κοινωνικούς χώρους.Εμείς προσπαθούμε να ξαναφέρουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες στο προσκήνιο».

Στη συνέχεια ο συντονιστής της Ν.Ε.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην πολιτική συγκυρία εκτίμησε ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει και θα φύγει το συντομότερο δυνατόν. «Έχουμε μια κοινωνία που είναι στα κάγκελα με τους μισθωτούς να έχουν χάσει το 18% της αγοραστικής τους δύναμης, τα καταστήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να πάει άλλο.Πρέπει να υπάρξει αντίδραση», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ.Καραβασίλης.

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Λέσβο για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ.Καραβασίλης σημείωσε ότι «πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση του κόμματος μας και με άλλα κόμματα που τοποθετούνται στο δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο. Εμείς και τοπικά εδώ έχουμε την θέση ότι είμαστε υπερ των μετώπων,υπέρ των συμμαχιών, υπέρ των συνεργασιών για να μπορέσει να αλλάξει σελίδα ο τόπος και στο Δήμο και στην Περιφέρεια.Θα μιλήσουμε με πολιτικούς χώρους αλλά και ανεξάρτητους συνδυασμούς».

Τέλος ο κ.Καραβασίλης απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των πολιτών της Λέσβου στην αυριανή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 7 και 30 στην Πλατεία Σαπφούς επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε άπραγοι τις αυξήσεις, την μείωση των μισθών μας με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άπραγοι να παρακολουθούμε τους συνταξιούχους των 700 ευρώ να τους έρχεται το ρεύμα 500 ευρώ.Οφείλουμε να βγούμε έξω.Να δείξουμε την παρουσία μας ότι είμαστε πολλοί».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»