× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Για δεύτερη χρονιά ακυρώνεται charter από την Πολωνία λόγω χαμηλής ζήτησης

Σε απόγνωση δεκάδες επιχειρηματίες της Πέτρας και της Ανάξου στα καταλύματα των οποίων είχαν γίνει κρατήσεις από την εταιρεία Rainbow που θα έφερνε περίπου 190 άτομα την εβδομάδα στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/5/2022

Για δεύτερη χρονιά ακυρώνεται charter από την Πολωνία λόγω χαμηλής ζήτησης

Ισχυρό χτύπημα για την τουριστική αγορά της Βόρειας Λέσβου, αποτελεί η ακύρωση της μοναδικής προγραμματισμένης απευθείας πτήσης από την Πολωνία, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου, από την εταιρεία Rainbow.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς οι επαγγελματίες της Πέτρας και της Ανάξου, όπου  είχαν γίνει κρατήσεις από την εταιρεία, βλέπουν το έργο να επαναλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, αφού και το 2021 με η εταιρεία είχε ακυρώσει την μοναδική προγραμματισμένη πτήση για τη Λέσβο.

Η πρόβλεψη ήταν για μία πτήση την εβδομάδα που θα έφερνε περίπου 189 άτομα, αριθμός σημαντικό για τα μικρά καταλύματα της περιοχής στα οποία είχαν γίνει κρατήσεις. Η παρουσία των Πολωνών τουριστών  θα ενίσχυε τη μειωμένη κινητικότητα στην Άναξο και τους γύρω οικισμούς, όπως είχε γίνει και το 2019 όπου είχε έρθει η συγκεκριμένη εταιρεία στη Λέσβο.

Μιλώντας στο «Ν» ο Στράτος Γεωργέλλης ιδιοκτήτης οικογενειακής επιχείρησης στην περιοχή της Ανάξου, σημειώνει πως από το Σάββατο που έγινε γνωστή η είδηση της ακύρωσης των Πολωνών, όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής έχουν απογοητευτεί αφού είχαν επενδύσει πολλά σε αυτές τις αφίξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η τοπική οικονομία σε έναν τόπο όπως ο δικός μας, κάνει κύκλους. Τα καταλύματα που επρόκειτο να φιλοξενήσουν τους Πολωνούς, είχαν πάρει προσωπικό, είχαν παραγγείλει τοπικά προϊόντα για τα γεύματα των τουριστών, όπως κρασί από τοπικές επιχειρήσεις, μέλι από παραγωγούς του νησιού μας. Όλα αυτά δυστυχώς τώρα ακυρώνονται και μαζί με αυτά και οι ελπίδες μας για μια καλή τουριστική χρονιά. Σήμερα Κυριακή πρωί και η Άναξος είναι έρημη. Για ποια τουριστική ανάπτυξη μιλάμε και για ποια ανάκαμψη τελικά; Όλοι οι επαγγελματίες είμαστε πολύ απογοητευμένοι από αυτή την εξέλιξη. Το χειρότερο δε όλων είναι πως ξοδεύονται τόσα λεφτά για τουριστική προβολή χωρίς να πιάσουν τόπο και χωρίς να βοηθήσουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη».

Επισήμως η εταιρεία Rainbow, εξηγεί στο ενημερωτικό σημείωμα της ακύρωσης ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων της πτήσεις με προορισμό τη Λέσβο, γι’ αυτό αναγκάζεται να ακυρώσει τον προγραμματισμό της.

Δυστυχώς η διαχρονική πολιτική που ακολουθείται στη Λέσβο, δεν δίνει βαρύτητα στην ενίσχυση και χρηματοδότηση αν χρειαστεί των προσπαθειών που γίνονται για την αύξηση των απευθείας πτήσεων από την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τουριστικοί πράκτορες, πολλές φορές έχουν καταθέσει προτάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για ενίσχυση των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους ώστε να προγραμματίσουν πτήσεις για το νησί και να καταστήσουν  τη Λέσβο δημοφιλή προορισμό. Η πολιτική αυτή άλλωστε, εφαρμόζεται από πολλές Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις  της χώρας ακόμη και κορυφαίων προορισμών με πολύ καλά αποτελέσματα.

Αντ’ αυτού στην Περιφέρειά Βορείου  Αιγαίου επιλέγονται πολιτικές δημοσίων σχέσεων και λαμπερών εκδηλώσεων με αμφίβολα όμως αποτελέσματα, αφού απευθύνονται μόνο στον εγχώριο τουρισμό ο οποίος λόγω μεγάλου κόστους των εισιτηρίων επιλέγει κοντινότερους προορισμούς από τη Λέσβο.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων ‑ απολύσεων στο Βόρειο Αιγαίο

Τα στοιχεία της Εργάνη για το πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνουν την δημιουργία 388 θέσεων εργασίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έρχονται οι πενταετίες συμβάσεις στις άγονες γραμμές

Πρώτη εμφάνιση του λιμανιού της Πέτρας στις γραμμές αποκλειστικής εξυπηρέτησης που προτείνει το υπουργείο Ναυτιλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Δείτε εδώ τι προβλέπει η εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω καιρού

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων Group Attica για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Hellenic Highspeed

Τετάρτη αντί Τρίτη θα αναχωρήσει το πλοίο από την Καβάλα
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου