× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρώτο δημοτικό συμβούλιο του νέου Δήμου Μυτιλήνης

Συνεδρίασε το απόγευμα της Κυριακής 1 Σεπτέμβρη

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 1/9/2019

Πρώτο δημοτικό συμβούλιο του νέου Δήμου Μυτιλήνης

Για πρώτη φορά συνεδρίασε το απόγευμα της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου Μυτιλήνης προκειμένου να εκλέξει προεδρείο αλλά και να συγκροτήσει την Οικονομική Επιτροπή και αυτή της Ποιότητας Ζωής.

Στο ξεκίνημα της διαδικασίας ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Ενότητας πρότεινε για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Δημοσθένη Χατζηγιάννη. Ακολούθησε ψηφοφορία κατά την οποία ο κ.Χατζηγιάννης εκλέχτηκε πρόεδρος με 22 ψήφους και 10 λευκά. Στη συνέχεια ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Μιχάλης Μαμάκος πρότεινε για Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Παναγιώτη Ανδριώτη ο οποίος εκλέχτηκε με 21 ψήφους έναντι 11 λευκών. Ακολούθως η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Εριφύλη Χιωτέλλη πρότεινε για Γραμματέα την Μαρία Ζερβού η οποία εκλέχτηκε με 19 ψήφους έναντι 13 λευκών ψηφοδελτίων.
Στο προχώρημα της διαδικασίας για την εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Βατός κατήγγειλε σε υψηλούς τόνους την αντιδημοκρατικότητα των διαδικασιών που νομοθέτησε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος καθώς όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «νοθεύει την βούληση των πολιτών και χειραγωγεί τις δημοτικές παρατάξεις». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι σύντομες τοποθετήσεις τόσο του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Κατζανού όσο και της επικεφαλής της Πυξίδας Πολιτών Εριφύλης Χιωτέλλη.
Σε σχέση με την ψηφοφορία που διεξείχθει για την εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχτηκαν τακτικά μέλη από την παράταξη του κ.Κύτελη οι κάτωθι:
Γιώργος Φλώρος, Δήμητρα Αλεξανδρή, Δημήτρης Βαρβαγιάννης. Από την παράταξη του κ.Μαμάκου ο Θεόδωρος Βουνατσής και από τις παρατάξεις της κ.Χιωτέλλη και τις κ.Τσιριγώτη οι ίδιες. Να σημειώσουμε ότι ο κ.Βουνατσής στην πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δήλωσε ότι θα παραιτηθεί προκειμένου να καταλάβει τη θέση του ο κ.Μαμάκος που είναι πρώτος αναπληρωματικός.Επίσης ως μέλη της εννιαμελούς οικονομικής επιτροπής ορίζονται απευθείας από τον Δήμαρχο ακόμα τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που είναι οι Παναγιώτης Κατσαβέλλης, Στρατής Τζιμής και Παράσχος Μανούσος.
Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για την συγκρότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η παράταξη του κ.Αστυρακάκη με δήλωση του ίδιου απείχε από την διαδικασία καθώς θεωρεί ότι έπρεπε να υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο για την ψηφοφορία και όχι ξεχωριστά ψηφοδέλτια.
Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μυτιλήνης εκλέχτηκαν από την παράταξη του Δημάρχου οι Παναγιώτης Βάλεσης, Εριφύλλη Γιαννάκα- Βασιλούδη και Μιχαήλ Φρατζέσκος. Από τις υπόλοιπες παρατάξεις εκλέχτηκαν οι Γιάννης Βατός, Βασιλική Ανδρεαδέλλη και Παναγιώτης Βαλάκος. Επίσης μέλη της Επιτροπής ορίζονται άνευ ψηφοφορίας απευθείας από τον Δήμαρχο οι Ευστράτιος Δαγκλής, Παναγιώτης Τσακίρης και Κωνσταντίνος Κουνέλλης.Η διάρκεια της θητείας των μελών των δυο παραπάνω επιτροπών σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία είναι μέχρι τις 6/11/2021.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ