× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αδιαφορία «ζώου» σε βάρος σκύλου

Άμεσα κινήθηκε η Κιβωτός

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/2/2019

Αδιαφορία «ζώου» σε βάρος σκύλου

Την εγκληματική αδιαφορία σε βαθμό αποκτήνωσης ανέδειξε σήμερα, Παρασκευή ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Κιβωτός» μετά από καταγγελία που της έγινε και έχει στη διάθεσή της φωτογραφικά ντοκουμέντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, χτες, Παρασκευή, η Κιβωτός ενημερώθηκε ότι στην περιοχή του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη, εντός μάντρας υλικών, βρισκόταν ένας σκυλάκος με ένα τεράστιο εξόγκωμα στο κεφάλι. Οι εθελοντές της Κιβωτού μετέβησαν στην περιοχή και αντίκρισαν ένα απίστευτο θέαμα, απόδειξη της εγκληματικής αδιαφορίας ιδιοκτήτη σε βάρος του σκύλου του. «Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη της μάντρας ο οποίος μας είπε ότι γνωρίζει την κατάσταση του ζώου του (!), και το είχε πάει σε κτηνίατρο αλλά «δεν μπορώ να πληρώσω τα λεφτά που μου ζητάνε… το πολύ να δώσω κανένα 50ρικο». Τον ενημερώσαμε ότι μπορούμε να αναλάβουμε εμείς το μεγαλύτερο μέρος των κτηνιατρικών εξόδων του ζώου εφόσον όντως αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα και τον παραπέμψαμε σε ιδιώτη κτηνίατρο με τον οποίο συνεργαζόμαστε» τονίζει η ανακοίνωση.

Σήμερα Σάββατο το απόγευμα, 24 ώρες μετά την παρέμβασή της στον ιδιοικτήτη «και παρά τα συνεχή τηλεφωνήματά μας, το ζώο δεν είχε μεταφερθεί σε κτηνιατρείο». Η Κιβωτό επικοινώνησε με την Άμεση Δράση- η οποία ανταποκρίθηκε τάχιστα στην κλήση και κατέθεσε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του ζώου ζητώντας την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων και την ποινική του δίωξη για παραμέληση των κανόνων ευζωίας του ζώου του.

Ο σκύλος μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο, όπου παραμένει για να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης του αποστήματος, μεθαύριο, Δευτέρα. Οι αρχικές προγνώσεις είναι θετικές και φαίνεται ότι ο σκυλάκος δεν θα χάσει την όρασή του από το δεξί μάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κιβωτός επισημαίνει ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες «ώστε ο ανάλγητος και ανεύθυνος «ιδιοκτήτης» του σκυλιού (προφανώς το ζώο ήταν ΚΑΙ ατσιπάριστο) να λογοδοτήσει για την εγκληματική του αδιαφορία και αμέλεια. Τα ζώα είναι συναισθανόμενα πλάσματα που πονούν και υποφέρουν όπως ακριβώς και η ιδιοκτησία ενός ζώου έχει υποχρεώσεις & ευθύνες: μόνο ένα κτήνος δεν είναι ικανό να κατανοήσει αυτές τις απλές αλήθειες!».

Ο μόνος λόγος που το «Ν» δεν δημοσιεύει τις σχετικές εικόνες από τον σκύλο είναι ότι είναι σοκαριστικές και ακατάλληλες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής