× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο Αδραμύτι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος

Επίτιμος προσκεκλημένος του Δημάρχου Αδραμυτίου Selman Hasan Arslan

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 19/8/2019

Στο Αδραμύτι  ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος

Στα εγκαίνια της 3η έκθεσης βιβλίου στο Αδραμύτι παραβρέθηκε το Σάββατο 17 Αυγούστου ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ο οποίος ήταν επίτιμος προσκεκλημένος από τον Δήμαρχο Αδραμυτίου Selman Hasan Arslan. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην ειρήνη και την φιλία των λαών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά και στον αγώνα εναντίον των μεταλλίων χρυσού στο όρος Ίδη απέναντι από τη Λέσβο.

Σχεδόν 160 συγγραφείς, ποιητές και δημοσιογράφοι συμμετέχουν στην έκθεση με τους έλληνες και τούρκους συγγραφείς να συναντώνται συμβολικά στη σκιά ενός δέντρου ελιάς.
Στην τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης ο Δήμαρχος του Αδραμυτίου Selman Hasan Arslan επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «Οι γείτονές μας είναι επίσης εδώ. Κάθε βράδυ συναντηθήκαμε με όσους είδαν τα φώτα τους πέρα από τη θάλασσα, σήμερα υπό το φως των βιβλίων. Αυτοί και εμείς είμαστε σαν ένα βιβλίο. Σε ένα εξώφυλλο του βιβλίου το Edremit, σε ένα εξώφυλλο η Λέσβος. Δεν υπάρχουν αγκύλες στο βιβλίο μας. Δεν υπάρχει βιβλίο λογαριασμών στην αδελφοσύνη μας. Είμαστε δίγλωσσοι αλλά έχουμε μια καρδιά». Χαιρετισμό στην έναρξη των εγκαινίων απεύθυνε και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ο οποίος τόνισε ότι: «Η συνεργασία μεταξύ των δήμων είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να εμβαθύνουμε τις πολιτικές, οικονομικές, εμπορικές και πολιτιστικές μας σχέσεις. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Έχουμε πολλές συναντήσεις στη Λέσβο και στο Edremit. Έχουμε κοινά ενδιαφέροντα ειδικά στον τομέα του τουρισμού και του εμπορίου. Αλλά πάνω απ 'όλα, η δύναμή μας είναι ο λαός μας. Παρά τα προβλήματα, οι λαοί δεν έκοψαν ποτέ τις σχέσεις τους, δεν έπρεπε να τις κόψουν».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ