× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η δημοτική αρχή δεν ασχολείται με τα προβλήματα των δημοτών»

Στον τρόπο λειτουργίας του δήμου Δυτικής Λέσβου αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Συκάς

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 26/5/2022

«Η δημοτική αρχή δεν ασχολείται με τα προβλήματα των δημοτών»

Στην πορεία, στα προβλήματα και στις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου Δυτικής Λέσβου, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Συκάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως παλιός αυτοδιοικητικός και έχοντας διατελέσει δήμαρχος Πολιχνίτου για 8 χρόνια ο κ.Συκάς, αναφέρθηκε στη λειτουργία των παλιών Καποδιστριακών Δήμων σε σχέση με τους σημερινούς Καλλικρατικούς Δήμους, σημειώνοντας ότι οι 13 δήμοι λειτουργούσαν σαφώς καλύτερα και ο δήμαρχος ήταν κοντά στα προβλήματα και στην καθημερινότητα του πολίτη.

«Γενικότερα, σημείωσε ο Γιάννης Συκάς, μία δημοτική αρχή θα πρέπει να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του τόπου, με γνώμονα την βελτίωση των συνθηκών ζωής και του βιοτικού επιπέδου των δημοτών. Δυστυχώς η ανάπτυξη όπως εφαρμόζεται πλέον από τους δήμους και το Δήμο Δυτικής Λέσβου ειδικότερα, δίνει βαρύτητα σε έργα που στοχεύουν στην κερδοφορία των λίγων και όχι στην ανάπτυξη του τόπου.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, την προμήθεια 8 ηλεκτρικών οχημάτων από το Δήμο Δυτικής Λέσβου τα οποία κόστισαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. «Όπως είπε τα χρήματα αυτά και ο τρόπος που τοποθετήθηκαν δεν ωφελούν σε τίποτα τους πολίτες του Δήμου μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος γενικότερα στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα χωριά μας, ο Γιάννης Συκάς σημείωσε ότι περνάς από καφενεία μεγάλων χωριών στις 10 το βράδυ και είναι κλειστά. «Αυτό σημαίνει ερημοποίηση, εγκατάλειψη και έλλειψη πολιτικών που θα κρατήσουν τους νέους ανθρώπους στον τόπο μας. Πέρασα από το Λισβόρι, ένα παραγωγικό χωριό, πριν μερικές μέρες. Με λύπη μου διαπίστωσα πως Σάββατο βράδυ τα καφενεία ήταν κλειστά και δεν κυκλοφορούσε κανείς στους δρόμους.

Αυτά είναι τα σοβαρά ζητήματα που πρέπει να διεκδικήσει ένας δήμος. Οι τιμές των αγροτικών μας προϊόντων, οι τιμές των ζωοτροφών, η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα για να μπορούν τα παιδιά μας να μείνουν στον τόπο μας και να μην φύγουν».

Ο κος Συκάς σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου, το οποίο όπως είπε ακόμη και σήμερα που έχει τελειώσει η πανδημία, πραγματοποιεί συνεδριάσεις δια περιφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είχαμε προτείνει στη Δημοτική Αρχή, αντί να χρησιμοποιεί την αίθουσα της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουσείο της Αγίας Παρασκευής, να χρησιμοποιεί το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής. Ο χώρος είναι τεράστιος και δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα συνωστισμού. Η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή και έχουν γίνει δυστυχώς ελάχιστες συνεδριάσεις δια ζώσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της συζήτησης».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το ζήτημα της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών του Πολιχνίτου. Όπως είπε γνωρίζει το θέμα από πρώτο χέρι αφού και ο ίδιος είχε ασχοληθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του.

«Η πρόταση που κατέθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι να γίνει πρώτα το έργο του βιολογικού καθαρισμού και στη συνέχεια να αξιοποιηθούν με όποιον τρόπο αποφασίσουμε, οι πηγές και οι υποδομές. Δυστυχώς η δυσοσμία ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και η κατάσταση που επικρατεί, δεν θα επιτρέψουν τη σωστή λειτουργία των ιαματικών πηγών και κανένας επιχειρηματίας δεν θα ενδιαφερθεί σοβαρά για την αξιοποίησή τους».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου