× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο Πρωτοδικείο Μυτιλήνης για τις εκλογές της ΕΛΜΕ Λέσβου

Αίτημα κατέθεσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαδικασία για την εκλογή νέου Δ.Σ. και αντιπροσώπων για την ΟΛΜΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/5/2022

Στο Πρωτοδικείο Μυτιλήνης για τις εκλογές της ΕΛΜΕ Λέσβου
Φωτο αρχείου

Αίτημα στο Πρωτοδικείο της Μυτιλήνης για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΛΜΕ Λέσβου κατέθεσε η παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκλογές στο σωματείο για εκλογή αντιπροσώπων στο 20ο Συνέδριο  της ΟΛΜΕ, αλλά και για νέο ΔΣ. 

Σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σωματείο μας εδώ και τρία χρόνια είναι τραγική. Δεν έχει συγκροτηθεί προεδρείο, η θητεία του έχει λήξει από τις 31/12/ 2021, πρακτικά έχει αδρανοποιηθεί.

Οι συσχετισμοί στο σωματείο, οι παρελκυστικές και καιροσκοπικές πρακτικές των συνδικαλιστικών ηγεσιών έβαλαν εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση του. Όλα αυτά συμβαίνουν μία χρονική περίοδο που η κυβέρνηση με τον πιο επιθετικό τρόπο υλοποιεί αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση που έχουν σχεδιαστεί εδώ και δεκαετίες, πτυχές των οποίων έχουν προσπαθήσει να εφαρμόσουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αυτή την τριετία ο κλάδος έδωσε μεγάλους αγώνες τόσο για να κρατήσει τα σχολεία όρθια όσο και να βάλει εμπόδια σε αυτήν την πολιτική, με πιο σημαντική στιγμή τη μεγαλύτερη κλαδική απεργία που έχει γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο η κατάσταση του σωματείου να μην σταθεί εμπόδιο στη συμμετοχή και τη δράση των συναδέλφων σε αυτούς τους μεγάλους αγώνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 3 φορές περιοδεύσαμε στα σχολεία του νησιού μαζί τα εκλεγμένα μέλη της παράταξής μας στο ΔΣ της ΟΛΜΕ προκειμένου να ενημερωθούν και να συμμετέχουν οι συνάδελφοι στις κινητοποιήσεις για την αξιολόγηση, το νόμο Χατζηδάκη, το νόμο για την τεχνική εκπαίδευση, την τράπεζα θεμάτων κα.    

   Συνάδελφοι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εάν δεν πραγματοποιηθούν εκλογές μέσα στις επόμενες μέρες και πριν την έναρξη του συνεδρίου της ΟΛΜΕ (1/7/2022), ώστε να εκλέξουμε αντιπροσώπους για το 20o Συνέδριο,  θα απολέσουμε κάθε  συνδικαλιστική κάλυψη από την ΟΛΜΕ, αλλά και η ΕΛΜΕ δε θα μπορεί να πάρει καμία απόφαση αφού έχει λήξει η θητεία του ΔΣ. στο σωματείο.

Μπροστά στον κίνδυνο να διαλυθεί το σωματείο καλέσαμε δημόσια τις άλλες παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ -ΣΥΝΕΚ) να πάρουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, η στάση τους όμως οδήγησε σε αδιέξοδο. Στην καταιγίδα ανακοινώσεων που ακολούθησε  τα διαβάσαμε όλα, με μια κοινή συνισταμένη, για ότι συμβαίνει σήμερα στην ΕΛΜΕ φταίει η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ) που είχε 2 αντιπροσώπους στο ΔΣ.

Τα λόγια είναι φτώχεια, μην πούμε «απόλυτη γύμνια»

 Η σοβαρότητα της κατάστασης οδήγησε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να αποφασίσει κλιμάκιο της ΟΛΜΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο, να επισκεφτεί και να συναντηθεί με το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Στις 23 Μάη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Ως ΑΣΕ υποστηρίξαμε ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου να σωθεί το σωματείο και καταθέσαμε τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις, με όλους σχεδόν τους δυνατούς συνδυασμούς, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα προσωρινό προεδρείο με αποκλειστική ευθύνη τη διεξαγωγή των εκλογών. Κάθε μία από τις άλλες παρατάξεις  εμφάνιζε τουλάχιστον ένα  διαφορετικό λόγο στο να μη συμφωνήσει σε κάθε πρόταση για τον τρόπο της διενέργειας των εκλογών.

 Συνάδελφοι –Συναδέλφισσες,

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και το ξεπέρασε. Απαντάμε στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό των συνδικαλιστικών ηγεσιών των άλλων παρατάξεων.

Δεν κάνουμε πίσω από την απαίτηση και την αναγκαιότητα των συλλογικών διαδικασιών του Κλάδου. 

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ η παράταξη  που στηρίζει το ΠΑΜΕ, εξαντλήσαμε όλα τα πολιτικά, συνδικαλιστικά και χρονικά περιθώρια στην εξεύρεση λύσης. Κανένα μικροπαραταξιακό συμφέρον δεν μπαίνει πάνω από το συμφέρον των συναδέλφων και του Κλάδου.

Κάνουμε αίτημα στο Πρωτοδικείο Μυτιλήνης για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης με μόνο μέλημα την διενέργεια των εκλογών,  για εκλογή αντιπροσώπων για το 20o Συνέδριο  της ΟΛΜΕ, αλλά και για νέο ΔΣ στην  ΕΛΜΕ Λέσβου. 

Είναι επιτακτική ανάγκη μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε στα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματά μας, κανένας συνάδελφος να μη μείνει συνδικαλιστικά ακάλυπτος. Εργαζόμενοι χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της Διοίκησης του Υπουργείου και της εκάστοτε Κυβέρνησης.

   Τα μικροπαραταξιακά και ψηφοθηρικά τερτίπια αυτή την ώρα ρίχνουν νερό στο μύλο των σχεδιασμών του Υπουργείου και της Κυβέρνησης και βάζουν πλάτη στο αντιδραστικό, αντιεκπαιδευτικό και αντιπαιδαγωγικό νομοθετικό πλαίσιο και στην σφοδρή επίθεση που δέχεται ο Κλάδος. 

   Τα ζητήματα που αφορούν την καθημερινή μας ζωή στα σχολεία, η εντατικοποίηση, οι ελαστικές  σχέσεις εργασίας, τα κενά, το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων, η αντιδραστική αξιολόγηση,  οι  μετακινήσεις την ίδια μέρα σε 2 και 3 σχολεία και σε μεγάλες αποστάσεις, οι μισθοί που εξανεμίζονται κάτω από το βάρος της ακρίβειας, οι στρατιές αναπληρωτών και ανέργων εκπαιδευτικών δεν απαιτούν δεύτερες σκέψεις και ολιγωρία.

   Το βλέμμα μας και το μυαλό μας πρέπει να είναι σταθερά στραμμένα, στην ανάγκη για Ομοσπονδία και Σωματείο που θα συμπαρατάσσονται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους γονείς και τους μαθητές μας, που θα δίνουν την μάχη για την ικανοποίηση των σύγχρονων ανάγων μας, που θα υψώνουν τοίχο προστασίας στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία της Διοίκησης και του Υπουργείου».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πρόσφυγες και μετανάστες πάνε χωράφι

Με νομοθετική ρύθμιση που πέρασε από την Βουλή ο Γεωργαντάς
ΥΓΕΙΑ

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ευρώπη το καλοκαίρι

Να τηρούνται τα μέτρα αποφυγής διάδοσης της νόσου συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός φυλακής ο Πέτρος Φιλιππίδης

Mε ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου
ΥΓΕΙΑ

72 κρούσματα στη Λέσβο την Παρασκευή 1η Ιουλίου

Πανελλαδικά καταγράφονται 15.869 κρούσματα, 14 θάνατοι και 95 ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το «Pelagos» έρχεται στη Λέσβο

Το ηλεκτροκίνητο ιστιοφόρο ξεκινά το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο την Κυριακή 3 Ιουλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δύο διαρρήξεις σπιτιών στο Κάτω Τρίτος

Συνελήφθη 41χρονος άνδρας ο οποίος φέρεται ότι έκλεψε 1.500 ευρώ, χάλκινα σκεύη και ένα κόσμημα
ΥΓΕΙΑ

Πάλι προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Αντισσας

Νέα ανακοίνωση από τον πρόεδρο της περιοχής Κυριάκο Καραμιχαήλ ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο λόγος που συνεχίζει να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας είναι λόγω του ζήλου που δείχνουν οι εργαζόμενοι του
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ξεκίνησε το πρωτάθλημα μπριτζ

Φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Elysion στη Μυτιλήνη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πολιτικές αποφάσεις που έκριναν την τύχη της Συνεταιριστικής

Πώς η Τράπεζα της Ελλάδας κράτησε στη ζωή τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου με «αφανείς» αποφάσεις
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΥΓΕΙΑ

Τέσσερις μόνιμες νοσηλεύτριες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

54 νέες προσλήψεις του κλάδου από την πανδημία και μετά
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Διάβαζα παντού, ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο...»

Η Αφροδίτη Καμπέρου, εργαζόμενη και μητέρα διαπρέπει με τη βαθμολογία της στις Πανελλαδικές εξετάσεις και βάζει πλώρη για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Ας γίνει ο Κουρός ο λόγος για να ανοίξουν τα Γενικά Λύκεια σε όλα τα παιδιά»

Ο συντονιστής εκπαίδευσης προσφύγων ΚΥΤ Λέσβου από το 2016, Διονύσης Παύλου μιλά στο «Ν» για τα προσφυγόπουλα που ενσωματώθηκαν χάρη στα ανοιχτά σχολεία της Λέσβου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ