× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η κρίση είναι η νέα κανονικότητα»

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε το στίγμα του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/5/2022

«Η κρίση είναι η νέα κανονικότητα»

Με ομιλίες στελεχών και μελών του κόμματος ξεκίνησε η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.Στο βήμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην αντιπροέδρος της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Βενιζέλος ξεκίνησε την ομιλία του με το μήνυμα πως οι παρατάξεις δεν υπάρχουν για τον εαυτό τους αλλά για το έθνος και την πατρίδα.

«Δοκιμάστηκε η ταυτότητα και η συνοχή του χώρου μας γιατί τέθηκε σε αμφισβήτηση η αίσθηση ότι όλα θα βαδίζουν πάντα από καλό στο καλύτερο. Έτσι είχε διαπαιδαγωγήσει το ΠΑΣΟΚ της αντιπολίτευσης τις μεγάλες κοινωνικές δυνάμεις. Το κεκτημένο της αντιπολίτευσης αποδείχτηκε όμως σε πολλά σημεία ρηχό. Έχει προφανώς και το ΠΑΣΟΚ το μερίδιο ευθύνης», παραδέχτηκε.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως: «Η οικονομική κρίση έδωσε τη θέση της στην πανδημία ως υγειονομική θεσμική, κοινωνική κρίση. Εδώ και τρεις μήνες, η πανδημία συνυπάρχει με την ρωσική στρατιωτική εισβολή, με την ενεργειακή κρίση, την εκτίναξη των τιμών, την επανεμφάνιση του πληθωρισμού, τον κίνδυνο της ύφεσης και του στάσιμου πληθωρισμού, το σπάσιμο των εφοδιαστικών αλυσίδων, τη βίαιη αναδιάρθρωση της παγκοσμιοποίησης, την επισιτιστική κρίση και την απειλή του λιμού. Η κλιματική κρίση τείνει να υποβαθμιστεί. Μέσα σε αυτό το παγκόσμιο τοπίο εντείνονται νέα μεγάλα προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα έχουν ήδη ξεκινήσει. Ενώ όλοι περίμεναν με ανυπομονησία την επιστροφή από την κρίση στην κανονικότητα, τώρα έχει καταστεί σαφές ότι η κρίση είναι η νέα κανονικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αναφερόμενος στα προβλήματα της Ελλάδας είπε πως «η ανθρωπότητα ζει πια σε διαφορετικές εποχές ταυτόχρονα», αναφερόμενος στην μηχανική μάθηση, την 4η και 5η βιομηχανική επανάσταση, τον κίνδυνο νέων πανδημιών, το φάσμα της πείνας και τις ανοιχτές απειλές για τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Έκανε επίσης λόγο για προκλητική και ανεξέλεγχτη διόγκωση των ανισοτήτων που δοκιμάζουν τη συνοχή όλων των κοινωνιών και των θεσμών.

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε πως η «Δύση δείχνει να συγκροτείται ως στρατιωτική οντότητα μετά την ρωσική εισβολή, με την εταιρική σχέση ΗΠΑ - ΕΕ να λειτουργεί ξανά υπό προτοφανή αμερικανική ηγεμονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ από τη Ρωσία δημιουργούν τη διατύπωση της ρωσικής πυρηνικής απειλής και ενεργοποιεί και διαρύνει με ταχύτητα το ΝΑΤΟ. Καθιστά όμως εμφανής τις ασυμμετρίες της ευρωπαϊκής ασφάλειας και το μικρό μέγεθος της Ευρώπης ως πυρηνική δύναμη».

«Η προσήλωση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή της ταυτότητα και προοπτική είναι όρος αναγκαίος αλλά όχι επαρκής για μια συνεκτική επίκαιρη και διορατική εθνική στρατηγική», είπε.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των ευρωεκλογών

Αποθεωτικό χειροκρότημα στον Αλέξη Τσίπρα μετά την αναφορά του ονόματος του από Κασσελάκη -Ανακοινώθηκαν τα 5 τελευταία ονόματα των υποψηφίων της ευρωλίστας,ανάμεσα τους και η αγωνίστρια του Πολυτεχνείου Μέλπω Λακατσά
ΕΛΛΑΔΑ

Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ημερίδα από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, το Μουσείο Τύπου και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σεισμός στη Σάμο

Μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στον φασισμό και τον πόλεμο

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 – 1974 για την συμπλήρωση 57 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλά στο «Ν» για την βίζα express, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα μεγάλα έργα, τα ομοφοβικά σχόλια και τη μήνυση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα