× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«180 εργαζόμενοι των Δήμων της Λέσβου σε ομηρία συμβάσεων για μία δεκαετία»

Στην 24ωρη απεργία των Εργαζομένων στους Δήμους της χώρας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Μαΐου και στα αιτήματα που υπάρχουν αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Γιώργος Αλεξίου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 21/5/2022

«180 εργαζόμενοι των Δήμων της Λέσβου σε ομηρία συμβάσεων για μία δεκαετία»

Στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα συμμετείχαν στελέχη ττων  Εργαζομένων στους Δήμους της Λέσβου, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Αλεξίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας ο κος Αλεξίου στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προβλήματα του κλάδου που συζητήθηκαν στο συνέδριο καθώς και στα εξειδικευμένα ζητήματα που αφορούν στους νέους δήμους που προέκυψαν μετά από τη διάσπαση Καλλικρατικών Δήμων.

«Είχαμε την ευκαιρία, σημείωσε, στο πλαίσιο του συνεδρίου να ανταλλάξουμε απόψεις με συναδέλφους από τις Σέρρες, την Κέρκυρα και τη Σάμο που είχαμε αντίστοιχη διάσπαση. Και  εκεί αντιμετωπίζουν πολύ έντονα το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν οι ελλείψεις με προσλήψεις από Αναπτυξιακές Εταιρείες και άλλες εταιρείες και Νομικά Πρόσωπα των Δήμων, κάτι αντίστοιχο με αυτό που συμβαίνει με τη ΔΕΔΑΠΑΛ. Δυστυχώς οι υποσχέσεις των κυβερνήσεων  για ενίσχυση των νέων δήμων με προσωπικό δεν εφαρμόσθηκαν ποτέ στην πράξη.

Επίσης έγινε αναφορά και στην άδικη αντιμετώπιση που σχετίζεται με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη, για τον  αποκλεισμό των νεοσύστατων δήμων από την κινητικότητα των υπαλλήλων η οποία τους αποκλείει από τη διαδικασία και δεν δίνει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους να μετακινηθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ο Γιώργος Αλεξίου, το μεγάλο και βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι δήμοι όλης της χώρας είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών γεγονός που ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων με πρώτη στη λίστα την υπηρεσία της καθαριότητας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γιώργος Αλεξίου αναφέρθηκε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ για την Τρίτη 24 Μαΐου, με βασικό αίτημα την μονιμοποίηση εκατοντάδων εργαζομένων που δουλεύουν για χρόνια στους Δήμους με συμβάσεις ΕΣΠΑ, ή άλλες μορφές εργασίας.

Όπως ανέφερε το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συμμετέχει στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ για την προκήρυξη απεργίας  με στόχο  την αντιμετώπιση  της  λειτουργικής διάλυσης  των υπηρεσιών στην Αυτοδιοίκηση λόγω έλλειψης προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το βασικό μας αίτημα, επισήμανε ο Γιώργος Αλεξίου, το αίτημα αιχμής όπως αναφέρουμε είναι η Μονιμοποίηση  των Εργαζομένων με  επαναλαμβανόμενες συμβάσεις  για πολλά χρόνια (ΕΣΠΑ,Covid, Κοινωνικές δομές δήμων, σχολικές καθαρίστριες κ.λπ.). Αυτή τη στιγμή στους δήμους της Λέσβου  υπάρχουν πάνω από 200 εργαζόμενοι κάποιοι από τους οποίους απασχολούνται για 20 χρόνια και οι οποίοι επιτέλους πρέπει να τακτοποιηθούν».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ