× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Kαταγγέλλουν τη στάση του προεδρείου της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/7/2019

Kαταγγέλλουν τη στάση του προεδρείου της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Βορείου Αιγαίου

Την υποκριτική στάση,  όπως τη χαρακτηρίζει, του προεδρείου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καταγγέλλει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», τονίζοντας ότι η στάση και οι ενέργειες του προεδρείου όχι μόνο έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, αλλά προκαλούν και τους ίδιους τους πυροσβέστες στιγματίζοντάς τους και ως ρατσιστές και ξενοφοβικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καταδικάζουμε ως απαράδεκτη τη στάση του προεδρείου της Ένωσής μας, η οποία έρχεται σε αντίθεση με το αίσθημα αλληλεγγύης των χιλιάδων πυροσβεστών και ζητάμε εδώ και τώρα να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΓΣ για τη διεκδίκηση καλύτερης οργάνωσης της πυρασφάλειας της χώρας και ασφαλέστερων συνθηκών εργασίας για τους πυροσβέστες», σημειώνει η ΕΑΚΠ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού στην Περιφέρειά μας είναι πλέον γνωστές τόσο στην πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, όσο και στους κατοίκους των νησιών μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών" από την ίδρυσή της έθετε το αίτημα για κάλυψη των πραγματικών κενών ως ζήτημα αιχμής για την πληρέστερη θωράκιση της πυροπροστασίας όχι μόνο προς όλες τις κυβερνήσεις, αλλά και στα συλλογικά όργανα του συνδικαλιστικού μας οργάνου.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην τελευταία Γενική Συνέλευση υπερψηφίστηκε το πλαίσιο πάλης και αιτημάτων της ΕΑΚΠ, σύμφωνα με το οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο όφειλε να οργανώσει τον αγώνα μας για τα φλέγοντα ζητήματα που μένουν άλυτα, συνέπεια και της διαχρονικής αδράνειάς του.

Υποχρέωση λοιπόν του προεδρείου στα πλαίσια αυτών των αποφάσεων ήταν να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις και σε τοπικό επίπεδο για την κάλυψη των πραγματικών κενών της Περιφέρειάς μας πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οργάνωση όμως των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποτελούσε και ηθική υποχρέωση απέναντι στον λαό μας για τα 102 τραγικά θύματα της περυσινής αντιπυρικής περιόδου. Τα 77 θύματα του 2007 στην Πελοπόννησο και την Εύβοια. Τα 13 θύματα της πυρκαγιάς στην Ικαρία το 1993. Αλλά και απέναντι στους 60 νεκρούς πυροσβέστες, δασοκομάντος και πιλότους των πυροσβεστικών αεροπλάνων, που θυσιάστηκαν εξαιτίας των αντιδασικών πολιτικών από το 1993 και μετά.

Απέναντι σε αυτή την τραγική κατάσταση που βίωσε ο λαός μας, συνέπεια των πολιτικών υποχρηματοδότησης και των τραγικών ελλείψεων σε υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό, οργάνωση και σχεδιασμό, τα όργανα του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο όχι μόνο κατάπιαν την γλώσσα τους, απεναντίας υιοθέτησαν την προπαγάνδα των διαχειριστικών λαθών για να καλυφθούν οι τεράστιες διαχρονικές πολιτικές ευθύνες.

Στην Περιφέρειά μας επέλεξαν με την από 22/07/2019 ανακοίνωσή τους να στοχοποιήσουν σκόπιμα τους εξαθλιωμένους και κυνηγημένους των φονικών πολεμικών συγκρούσεων που στοιβάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στο κολαστήριο της Μόριας, για να αποσπαστεί η προσοχή της τοπικής κοινωνίας από τις πραγματικές αιτίες που δημιουργούν τέτοιου είδους ολέθριες καταστροφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πυρασφάλεια της Μυτιλήνης δεν κρίνεται ούτε διακινδυνεύει από τη διάθεση ενός περιπολικού για την ασφάλεια επτά χιλιάδων περίπου εκτεθειμένων σε άθλιες συνθήκες ανθρώπων. Κρίνεται και διακινδυνεύει από το γεγονός ότι ήδη από το 2017, 700 περίπου συνάδελφοί μας μετακινήθηκαν για να προσφέρουν υπηρεσίες πυρασφάλειας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως στα 14 αεροδρόμια της "Fraport", της "Hochtief", στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και τα 11 ΠΚ στους οδικούς άξονες των κοινοπραξιών, αποκομμένοι πλέον από τον κεντρικό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συγκεκριμένα από την ΠΥ και τα ΠΚ της Μυτιλήνης μετακινήθηκαν 27 πυροσβέστες προς το αεροδρόμιο της Fraport, που θα επάνδρωναν 13 περιπολικά και όχι μόνο ένα, αλλά το γεγονός αυτό ουδόλως επηρεάζει καθώς φαίνεται για το προεδρείο την κατάσταση της πυρασφάλειας του νησιού και δεν συνέβαλε γενικότερα μαζί με όλες τις άλλες παθογένειες που υπάρχουν στην πυροπροστασία της χώρας στην τραγική εξέλιξη στο ΜΑΤΙ.

Καταδικάζουμε ως απαράδεκτη τη στάση του προεδρείου της Ένωσής μας, η οποία έρχεται σε αντίθεση με το αίσθημα αλληλεγγύης των χιλιάδων πυροσβεστών και ζητάμε εδώ και τώρα να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΓΣ για τη διεκδίκηση καλύτερης οργάνωσης της πυρασφάλειας της χώρας και ασφαλέστερων συνθηκών εργασίας για τους πυροσβέστες».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αυτοκινητοπορεία για τη νίκη ενάντια στον φασισμό

Δράση της Ρωσικής Κοινότητας στη Μυτιλήνη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προγραμματική σύμβαση Μυτιλήνης ‑ ΔΕΔΑΠΑΛ για επεξεργασία απορριμμάτων

Για πρώτη φορά από την ίδρυση της εταιρείας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
ΧΩΡΙΑ

Δρόμος 11 χιλιομέτρων από την Ανεμώτια

Ξεκίνησαν οι εργασίες στον δρόμο της «Ποταμιάς», αλλά και του σχολείου της Αντισσας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aνδρέας Λοβέρδος στη Μυτιλήνη

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σε ερώτησή του στη βουλή τάσσεται υπέρ των ευνοϊκών Μεταθέσεων των Πολύτεκνων-Τρίτεκνων, των Γονέων ΑΜΕΑ και Μονογονεϊκών οικογενειών, των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Σήμερα, Πέμπτη η κηδεία του Φώτη Παπαευστρατίου, πρώην προέδρου που πέθανε 84 ετών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μέτρα αποκατάστασης από τις παράνομες ιπποδρομίες ζητά το υπουργείο

Εξι μήνες διορία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός Ζωοδόχου Πηγής στη Λαγκάδα Μυτιλήνης

Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας την Λαμπροπαρασκευή 10 Μαίου
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ