× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Έργα εκατομμυρίων και ένα παράθυρο στη Λέσβο για όλο τον κόσμο

Θα τηρούσε άλλη στάση προεκλογικά, αν ο πόλεμος εναντίον του δεν του προκαλούσε σοβαρό πρόβλημα υγείας- Ο Σπύρος Γαληνός εφ’ όλης της ύλης και αποκλειστικά στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 29/7/2019

Έργα εκατομμυρίων και ένα παράθυρο στη Λέσβο για όλο τον κόσμο

Με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κατάσταση, ύστερα από τον πολύμηνο αγώνα που δίνει ο ίδιος με τεράστιο θάρρος και αισιοδοξία, αλλά και η οικογένειά του που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός μίλησε σήμερα εφ’ όλης της ύλης και αποκλειστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Ν» στους 99 στα fm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ΟΛΗ τη συνέντευξη του δημάρχου ΣΠΥΡΟΥ ΓΑΛΗΝΟΥ σε βίντεο στο «Ν»

Σε επίπεδο Υποδομών, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού- Τουρισμού, Ύδρευσης- Αποχέτευσης, διαχείρισης απορριμμάτων- καθαριότητας, αναβάθμισης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, αλλά και Πολιτικής Προστασίας η Δημοτική Αρχή Γαληνού έχει να παρουσιάσει έργο εκατομμυρίων που έχουν ολοκληρωθεί, έργα εκατομμυρίων που δημοπρατούνται και υλοποιούνται, έργα εκατομμυρίων έτοιμων προς υλοποίηση και προτάσεις προς τις δύο νέες Δημοτικές Αρχές που αναλαμβάνουν τα ηνία της Λέσβου, σε Μυτιλήνη και Δυτική Λέσβο.

Η προίκα είναι τεράστια και μάλιστα θα οργανωθεί από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή Λέσβου και συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της κληρονομιάς που αφήνει στους δύο νέους δήμους, το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως πέρα από την προίκα των έργων ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός ανταποκρινόμενος «στο κάλεσμα της Ιστορίας», όταν η Λέσβος έγινε πύλη εισόδου για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από το 2015, άνοιξε και ένα παράθυρο της Λέσβου για τον κόσμο. Δεν ήταν τυχαία η ρήση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη πριν από τις ευρωεκλογές ότι η Λέσβος άνοιξε πόρτες στις Βρυξέλλες και στην Ευρώπη για όλη την Ελλάδα.

Οι συναντήσεις, τα ταξίδια, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεκάδων ευρωπαϊκών πόλεων για τη Λέσβο και με τον τρόπο που αναδείχτηκε από τη Δημοτική Αρχή, την έφερε στο επίκεντρο, πολλές φορές του κόσμου, όπως με την έλευση του Πάπα Φραγκίσκου. Αυτές οι σχέσεις δεν πρέπει να ανακοπούν, αλλά να καλλιεργηθούν, τόνισε ο κ. Γαληνός που μετέτρεψε «την κρίση σε ευκαιρία».

Καλή επιτυχία ευχήθηκε, μεταξύ άλλων στους δύο νέους Δημάρχους, αφήνοντας σπόντες τόσο στην αρχή, όσο και προς το τέλος της συνέντευξης που παραχώρησε στο «Ν» για συμπεριφορές και πρακτικές, χωρίς να θέλει να αναλωθεί όμως εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δήλωσε παρών όχι μόνο μέχρι το τέλος της θητείας του στις 31 Αυγούστου, αλλά και στη συνέχεια.

Θεωρεί ότι ο πόλεμος που στήθηκε εναντίον του προσώπου του και των συνεργατών του, προκάλεσαν το πρόβλημα στην υγεία του, αλλά ότι από την άλλη ο κόσμος αναγνωρίζει το έργο που έγινε. Αν δεν είχε να αντιμετωπίσει μια τόσο δύσκολη κατάσταση ψυχολογικά και σωματικά, ίσως τον βλέπαμε ξανά Δήμαρχο. Η ιστορία όμως δεν φτιάχνεται με αν, και η ιστορία που έχει ήδη γραφτεί είναι με «χρυσές σελίδες». Αναμένουμε λοιπόν τη συνέχεια…

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ΟΛΗ τη συνέντευξη του δημάρχου ΣΠΥΡΟΥ ΓΑΛΗΝΟΥ σε βίντεο στο «Ν»

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ