× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το κτιριακό είναι το μεγάλο αγκάθι για τα σχολεία της Μυτιλήνης

Στα προβλήματα που αντιμετώπισαν την περίοδο της πανδημίας τα σχολεία της Μυτιλήνης, στις επισκευές των κτιρίων και στις πανελλαδικές εξετάσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Παναγιώτης Καρέκος

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 19/5/2022

Το κτιριακό είναι το μεγάλο αγκάθι για τα σχολεία της Μυτιλήνης

Στο ρόλο της Ένωσης των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου  Μυτιλήνης και στα προβλήματα που κλήθηκε να διαχειριστεί τα τελευταία δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος της  Παναγιώτης Καρέκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε ο κ.Καρέκος, η περίοδος της πανδημίας ήταν εξαιρετικά δύσκολη και ειδικά τους τελευταίους μήνες η Ένωση μαζί με τους Συλλόγους γονέων των σχολείων, έγινε δέκτης και αποδέκτης παραπόνων και προβλημάτων που προέκυπταν καθημερινά εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

«Εμείς συστήναμε στους συλλόγους μέλη μας και στους γονείς των παιδιών να τηρούνται όσο είναι δυνατό ευλαβικά τα μέτρα στα σχολεία και φυσικά τα παιδιά που είναι άρρωστα να παραμένουν σπίτι ώστε να μην έχουμε υπερμετάδοση του ιού στα σχολεία.

Χρειάστηκε αρκετές φορές να παρέμβουμε με έγγραφά μας προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και άλλους συναρμόδιους φορείς για διάφορα προβλήματα που προέκυπταν κατά καιρούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτή την περίοδο όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Καρέκος, όλο το βάρος στην Ένωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Μυτιλήνης έχει πέσει στην ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων . Από το Φεβρουάριο η Ένωσή μας, έχει στείλει επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας για τη μείωση της ύλης των εξετάσεων, ανάλογο αίτημα κατέθεσαν πρόσφατα και οι εκπαιδευτικοί. Θεωρούμε γενικά ότι τα παιδιά που πηγαίνουν φέτος Γ’ Λυκείου και δίνουν εξετάσεις είναι τα παιδιά εκείνα που ταλαιπωρήθηκαν από την Α’ Λυκείου με την πανδημία και την τηλεκπαίδευση. Το Υπουργείο θα έπρεπε να μεριμνήσει για τη μείωση της ύλης με δεδομένο ότι οι μαθητές αυτοί έκαναν προετοιμασία κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Δυστυχώς το αίτημά μας δεν έγινε αποδεκτό».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Παναγιώτης Καρέκος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Μυτιλήνης καθώς και στα σχολεία που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο εργασίες και τα παιδιά κάνουν μάθημα σε προκατασκευασμένες αίθουσες.

«Η περίπτωση του 6ου Δημοτικού σχολείου οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν το 2017 κι ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων περιπτώσεων καθυστέρησης. Το σχολείο αυτό μου θυμίζει έντονα την περίπτωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, στο οποίο μάλιστα ήμουν πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και το οποίο φιλοξενείτο σε λυόμενα για 9 ολόκληρα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσφατα μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Τζιμής ότι οι εργασίες στο 6ο Δημοτικό αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του χρόνου κι ελπίζουμε κι εμείς ότι θα τηρηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα.

Γενικά θα θέλαμε να έχουμε μία καλύτερη και πιο άμεση επαφή και επικοινωνία με τη Δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα ζητήματα που αφορούν τη στέγαση των σχολείων μας. Εμείς ως Ένωση Γονέων είμαστε διαρκώς σε επαγρύπνηση , πιέζουμε και ζητάμε συναντήσεις και ενημερώσεις για τα διάφορα θέματα θα έπρεπε όμως και οι δημοτικοί άρχοντες από μόνοι τους να ζητούν την άποψή μας και τις προτάσεις μας για τα διάφορα θέματα που ανακύπτουν κατά καιρούς».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου