× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά κόμμα εξουσίας, αλλά χρειάζεται προσπάθεια»

Ο Γιώργος Μήλιος, που αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους στις εκλογές για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος μιλά για τις προοπτικές τ και τους νέους δρόμους που ανοίγονται μετά το συνέδριο για το ΚΙΝΑΛ

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 17/5/2022

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά κόμμα εξουσίας, αλλά χρειάζεται προσπάθεια»

Στις  εξελίξεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και στις προοπτικές που ανοίγονται στο κόμμα μετά το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Γιώργος Μήλιος, που αναδείχθηκε πρώτος στις εκλογές για νέα Νομαρχιακή Επιτροπή και  ο οποίος όπως είπε είναι στον πολιτικό αυτό χώρο από το 1977 όταν φοιτούσε σε Λύκειο Καλλονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήμουν πάντα στρατιώτης και εθελοντής στο ΠΑΣΟΚ. Το ζήτημα κατά την άποψή μου δεν είναι η φιλαθλοποίηση της πολιτικής ποιος βγαίνει πρώτος και ποιος δεύτερος. Το ζήτημα είναι πως συμμετέχει στις διαδικασίες και πως αντιλαμβάνεται τα προβλήματα του κόσμου και της κοινωνίας».

Αναφερόμενος στο πολιτικό κλίμα όπως αυτό διαμορφώνεται για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά την αλλαγή της ηγεσίας, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Γιώργος Μήλιος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτό που γίνεται τώρα δεν είναι ένα πυροτέχνημα αλλά συστράτευση και συμμετοχή του κόσμου ο οποίος επιθυμεί να επαναφέρει στα πολιτικά δρώμενα της χώρας τη μεγάλη Δημοκρατική παράταξη.

«Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα τόσο στις εσωκομματικές εκλογές μας για την ανάδειξη προέδρου όσο και στις πρόσφατες κάλπες που στήθηκαν για τις νομαρχιακές επιτροπές, τις τοπικές επιτροπές και τους συνέδρους. Και στις δύο αναμετρήσεις προσήλθαν να ψηφίσουν πάνω από  170.000 πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζητούμενο είναι ωστόσο να πεισθεί η νεολαία της χώρας μας να έρθει  στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και να μάθει την προσφορά στη χώρα και την ιστορία του, όχι μέσα από τις συκοφαντίες των άλλων κομμάτων αλλά μέσα από τα πραγματικά γεγονότα.

Πιστεύω ότι με προσπάθεια και συμμετοχή από όλα τα μέλη, μπορούμε να πείσουμε την κοινωνία να επιστρέψει στο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να γίνει και πάλι κόμμα εξουσίας όπως ήταν στο παρελθόν».

Αναφερόμενος ο Γιώργος Μήλιος στο συνέδριο του κόμματος το οποίο ξεκινά αυτή την Παρασκευή και θα διαρκέσει έως την Κυριακή, σημείωσε ότι είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη και σημαντική διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν αλλαγές και στο καταστατικό αλλά και στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του συνεδρίου θα προχωρήσει η συγκρότηση των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές.

Ορισμένοι από τους συντρόφους που εξελέγησαν στην 11μελή Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου, μου πρότειναν να είμαι υποψήφιος για νέος Γραμματέας. Η πρότασή τους και η εμπιστοσύνη τους να αναλάβω το τιμόνι της Νομαρχιακής σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία είναι τιμητικά για μένα και εφόσον ψηφισθώ στην πρώτη συνεδρίαση θα προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στο κόμμα όπως κάνω εδώ και 45 χρόνια. Φυσικά σε όποια θέση και αν αποφασισθεί να υπηρετήσω θα είναι εκεί ως εθελοντής και στρατιώτης του ΠΑΣΟΚ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου