× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αρνούνται να προκηρύξουν εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/5/2022

Αρνούνται να προκηρύξουν εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου
Φωτό Αρχείου

Πρωτοφανή είναι τα όσα συμβαίνουν για ακόμα μια φορά στην Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λέσβου καθώς σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών σύσσωμες οι υπόλοιπες παρατάξεις του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου (ΔΑΚΕ,Αγωνιστική Παρέμβαση,Αυτόνομη Παρέμβαση) αρνούνται να προκηρύξουν εκλογές αν και η θητεία του υπάρχοντος δ.σ. έχει λήξει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών έχει ως εξής:

«Εδώ και τρία χρόνια η επίθεση που δεχόμαστε σαν κλάδος δεν έχει προηγούμενο. Οι συσχετισμοί στο σωματείο, οι παρελκυστικές και καιροσκοπικές πρακτικές των συνδικαλιστικών ηγεσιών έβαλαν εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση του.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι με την στάση τους να μπλοκάρουν ακόμα και την διεξαγωγή αρχαιρεσιών για εκλογή αντιπροσώπων για το 20o Συνέδριο της ΟΛΜΕ, αλλά και για νέο ΔΣ στην ΕΛΜΕ Λέσβου. Τα έργα και οι μέρες της κάθε παράταξης και τοπικά αλλά και πανελλαδικά είναι γνωστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλούμε τις άλλες παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εδώ και τώρα να προκηρυχτούν εκλογές για τις 25 και 26 Μάη. Κάθε μέρα που περνά κάνει τα πράγματα όλο και πιο δύσκολα. Είναι επιτακτική ανάγκη μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε στα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματά μας, κανένας συνάδελφος να μη μείνει συνδικαλιστικά ακάλυπτος. Εργαζόμενοι χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της Διοίκησης του Υπουργείου και της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Τα μικροπαραταξιακά και ψηφοθηρικά τερτίπια αυτή την ώρα ρίχνουν νερό στο μύλο των σχεδιασμών του Υπουργείου και της Κυβέρνησης και βάζουν πλάτη στο αντιδραστικό, αντιεκπαιδευτικό και αντιπαιδαγωγικό νομοθετικό πλαίσιο και στην σφοδρή επίθεση που δέχεται ο Κλάδος.

Τα ζητήματα που αφορούν την καθημερινή μας ζωή στα σχολεία, η εντατικοποίηση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κενά, το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων, η αντιδραστική αξιολόγηση, οι μετακινήσεις την ίδια μέρα σε 2 και 3 σχολεία και σε μεγάλες αποστάσεις, οι μισθοί που εξανεμίζονται κάτω από το βάρος της ακρίβειας, οι στρατιές αναπληρωτών και ανέργων εκπαιδευτικών δεν απαιτούν δεύτερες σκέψεις και ολιγωρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν πρέπει κανένας συνάδελφος να συμφιλιωθεί με την ιδέα, πως μια τόσο πολυπληθή ΕΛΜΕ όπως της Λέσβου, να μην εκπροσωπηθεί στο συνέδριο της Ομοσπονδίας. Τα εκφυλιστικά και διαλυτικά φαινόμενα μόνο για το συμφέρον των συναδέλφων δεν είναι.

Το βλέμμα μας και το μυαλό μας πρέπει να είναι σταθερά στραμμένα, στην ανάγκη για Ομοσπονδία και Σωματείο που θα συμπαρατάσσονται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους γονείς και τους μαθητές μας, που θα δίνουν την μάχη για την ικανοποίηση των σύγχρονων ανάγων μας, που θα υψώνουν τοίχο προστασίας στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία της Διοίκησης και του Υπουργείου.

Κανένας συνάδελφος μόνος Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό στην κατεύθυνση αυτή.Στις εκλογές για την Ομοσπονδία και για το Σωματείο παίρνουμε θέση για όσα συμβαίνουν στην εκπαίδευση και στη ζωή μας!Αρκετές θυσίες έχουμε κάνει, οι εκπαιδευτικοί έχουμε φωνή»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια