× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία λέει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Η παράταξη δασκάλων και νηπιαγωγών του ΠΑΜΕ με ανακοίνωση της καταγγέλλει τις άλλες παρατάξεις του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/5/2022

Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία λέει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Αντίθετη με το σύστημα των ηλεκτρονικών εκλογών δηλώνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Λέσβου με ανακοίνωση της. Η παράταξη που συμμετέχει στο ΠΑΜΕ κατηγορεί τις άλλες παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δ.Σ. ΔΑΚΕ (Ν.Δ.) ΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και  ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ) για την απόφαση που πήραν και δίνει την δυνατότητα στα μέλη του συλλόγου να συμμετάσχουν στις εκλογές ηλεκτρονικά κι όχι με φυσικό τρόπο.  «Είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι  πάνω από 600 πρωτοβάθμια σωματεία σε μεγάλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου (ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΟΣΥΑΠΕ κ.ά.) έχουν πραγματοποιήσει δια ζώσης εκλογές, χωρίς «ηλεκτρονική κάλπη» και δεν είχαν πρόβλημα ούτε με την νομιμοποίησή τους ούτε με τις τράπεζες. Είναι ξεκάθαρο πως με το πρόσχημα της νομιμότητας οι συγκεκριμένες παρατάξεις ευελπιστούν να καταδικάσουν τον κλάδο και να τον οδηγήσουν σε αδράνεια» σημειώνει η Αγωνιστική Συσπείρωση.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

 

«Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Λέσβου (ΠΑΜΕ), καταδικάζει απερίφραστα τη στάση των υπολοίπων δυνάμεων που εκπροσωπούν το σύλλογο μας στο ΔΣ. Οι παρατάξεις που πλειοψηφικά εκπροσωπούν το σύλλογό μας στο Διοικητικό Συμβούλιο, ΔΑΚΕ (ΝΔ), ΕΡΑ ( ΣΥΡΙΖΑ) και  ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ), αποφάσισαν για μια ακόμα φορά να γυρίσουν τις πλάτες σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που εκπροσωπούν. Για πρώτη φορά το σωματείο μας θα πραγματοποιήσει εκλογές όχι μόνο δια ζώσης, αλλά και με το παράλληλο σύστημα των ηλεκτρονικών εκλογών, εφαρμόζοντας τις επιταγές του νόμου Χατζηδάκη. Με το πρόσχημα της νομιμότητας και της διασφάλισης της ύπαρξης του συνδικαλιστικού μας οργάνου, η ΔΑΚΕ πρότεινε και ΕΡΑ , ΔΗΣΥ υπερψήφισαν, την ύπαρξη του παράλληλου συστήματος, πρακτική που όλος ο κλάδος είχε καταδικάσει στην προηγούμενη προσπάθεια εφαρμογής των ηλεκτρονικών ψευδο-εκλογών των αιρετών αντιπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια το 2020.

Η συζήτηση για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες δεν είναι καινούργια, είναι παλιά και έχει πάντα τον ίδιο στόχο, την αποδυνάμωση της οργανωμένης δράσης και της πάλης των εργαζομένων αξιοποιώντας νέες μορφές χειραγώγησης τους.

 

 Ο κλάδος τις απέρριψε με τη συντριπτική του αποχή, καταδικάζοντας την απροκάλυπτη παρέμβαση του Υπουργείου, γιατί :

- καμία δημοκρατική διαδικασία δε διασφαλίζεται από τον καθένα ξεχωριστά, με το πάτημα ενός κουμπιού μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή ή από τον καναπέ του σπιτιού του,
- κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο της νοθείας και της παραποίησης των εκλογικών αποτελεσμάτων της «ηλεκτρονικής κάλπης». Ούτε φυσικά είναι διασφαλισμένη η ταυτοποίηση των ψηφοφόρων και η εξασφάλιση της μοναδικότητας και της μυστικότητας της ψήφου,
- δεν μπορεί να αποκλειστούν δυσκολίες στη σύνδεση του διαδικτύου ή πιθανότητα δυσλειτουργίας με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό ψηφοφόρων από τη διαδικασία.

 

Είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι  πάνω από 600 πρωτοβάθμια σωματεία σε μεγάλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου (ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΟΣΥΑΠΕ κ.ά.) έχουν πραγματοποιήσει δια ζώσης εκλογές, χωρίς «ηλεκτρονική κάλπη» και δεν είχαν πρόβλημα ούτε με την νομιμοποίησή τους ούτε με τις τράπεζες. Είναι ξεκάθαρο πως με το πρόσχημα της νομιμότητας οι συγκεκριμένες παρατάξεις ευελπιστούν να καταδικάσουν τον κλάδο και να τον οδηγήσουν σε αδράνεια.

 

 Τη στιγμή που το ζήτημα της πλαισίωσης και της συσπείρωσης των μελών του συλλόγου μας από όλο και περισσότερους συναδέλφους αποτελεί το κορυφαίο ζήτημα μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε και που θα έπρεπε να μας απασχολεί, η πλειοψηφία του ΔΣ κινείται ξεκάθαρα προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η μαζική αντίδραση όλων των εργαζομένων απέναντι στον νόμο έκτρωμα, που επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα σε οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση, δείχνει το δρόμο. Απαξιώνοντας τον αγώνα δεκάδων σωματείων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τον εμβληματικό αγώνα των εργαζόμενων στην COSCO, στην eFood, σε μια σειρά κλάδους που στην πράξη έχουν ακυρώσει τον νόμο έκτρωμα, αποφάσισαν να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του κλάδου.

 

Καμία εντύπωση δεν μας κάνει  η στάση αυτών των δυνάμεων τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε τοπικό. Δεν αποτελεί φόβο ή άγνοια. Είναι πολιτική επιλογή. Για μας η κίνηση αυτή αποτελεί μια ακόμα αποδειξη της προσπάθειας του κυβερνητικού συνδικαλισμού να επιβάλλει εκ των έσω την πολιτική που καταδικάζει τα σωματεία μας. Τη στιγμή που ο λαός υποφέρει από τις συνέπειες την αντιλαϊκής πολιτικής, τη στιγμή που υπάρχει η ανάγκη ύπαρξης όλο και πιο ισχυρών σωματείων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία του ΔΣ επιχειρεί να αποδυναμώσει το σωματείο μας.

   Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

 Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με όλες τις δυνάμεις της παλεύει να δυναμώσει το κίνημα για το τσάκισμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του νόμου Χατζηδάκη που θέλει να βάλει τα σωματεία στο γύψο. Κριτήριο της στάσης μας είναι η ενότητα του κλάδου και το μέτωπο στην αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση τους
και να τους γυρίσει την πλάτη! Δεν απογοητευόμαστε, συστρατευόμαστε με το σωματείο μας, διεκδικούμε και καταδικάζουμε στην πράξη αυτές τις πρακτικές.

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να περιφρουρήσουν με τη στάση τους και τη συμμετοχή τους τη φυσιογνωμία των Σωματείων μας. Όλες και όλοι στις δια ζώσης διαδικασίες των ΓΣ και των εκλογών. Για να αλλάξουμε την κατάσταση στα σωματεία και την Ομοσπονδία!

Η υπονόμευση των ζωντανών διαδικασιών και η απομαζικοποίηση των Σωματείων ΔΕ θα περάσουν!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Αντί να κρύβονται, κάνουν δηλώσεις για τον τουρισμό»

Ανακοίνωση της Συμπαράταξης Πολιτών για τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ν. Νύκτα για την κίνηση στα νησιά μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Λέσβος θα ξαναστείλει κόκκινο βουλευτή για να τους χαλάει τα σχέδια τους»

Εγκαίνια νέων γραφείων της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ στην Καλλονή
ΑΓΟΡΑ

Τίτλοι τέλους για 39χρονη καφετέρια... και «παιδικό στέκι»

Το κλείσιμο της «Σελάνας» στο Μακρύ Γιαλό ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης μέσω Facebook
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Διάβαζα παντού, ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο...»

Η Αφροδίτη Καμπέρου, εργαζόμενη και μητέρα διαπρέπει με τη βαθμολογία της στις Πανελλαδικές εξετάσεις και βάζει πλώρη για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μοντέλο ανάπτυξης του 1961 μας έφερε ο κ. Καραμανλής

Καμία αναφορά από τον υπουργό Μεταφορών για το αυξανόμενο μεταφορικό κόστος
ΑΓΡΟΤΕΣ

Να γίνει στρατηγική επιλογή η προστασία του εδάφους

Η ενδιάμεση έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για την Ερημοποίηση παρουσιάσθηκε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ημέρες ποδηλάτου» και εναλλακτικός τουρισμός στη Λέσβου

Την τρίτη κατά σειρά ημερίδα του, διοργανώνει την Τετάρτη 6 Ιουλίου η ΑΜΚΕ Αστερίας στο χώρο που διατηρεί απέναντι από το Ταχυδρομείο της Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το ΚΚΕ είναι η μόνη αντιπολίτευση για τα συμφέροντα του λαού στη βουλή»

Στα εγκαίνια του νέου γραφείου του ΚΚΕ στην Καλλονή παραβρίσκεται σήμερα το απόγευμα το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος Λουίζα Ράζου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πεζοδρόμια και καλύτερες συγκοινωνίες ζητά η Μυτιλήνη

Ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πιάστηκαν στα χέρια στη ΔΕΥΑΛ

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στην Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου όπου διαπληκτίστηκαν έντονα ένας πολίτης και δύο υπάλληλοι προϊστάμενοι τμημάτων, μπροστά σε πολίτες και άλλους εργαζομένους
ΧΩΡΙΑ

Ασκηση αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδας

Στο λιμάνι της Πέτρας πραγματοποιήθηκε η άσκηση