× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε εξέλιξη η ανέγερση του διθέσιου νηπιαγωγείου στην Αγρα

«Δημιουργείται ένα νέο, σύγχρονο κτήριο για τη μεταστέγαση του εν λόγω νηπιαγωγείου» λέει ο αντιδήμαρχος, Κώστας Κατσαρός

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/7/2019

Σε εξέλιξη η ανέγερση του διθέσιου νηπιαγωγείου στην Αγρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της ανέγερσης διθέσιου νηπιαγωγείου στην Άγρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στην κατεύθυνση ενίσχυσης της σχολικής στέγης στον τόπο μας, το οποίο προστίθεται σε μια σειρά έργων και παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής, που δίνουν λύσεις στον κρίσιμο τομέα της σχολικής εκπαίδευσης στο νησί μας, δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές» λέει ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Σήμερα, το νηπιαγωγείο Άγρας λειτουργεί σε δυο ανεξάρτητα κτίρια - ένα εκ των οποίων είναι λυόμενη αίθουσα – και τα οποία δεν επαρκούν για τις ανάγκες της λειτουργίας του.

Με το έργο αυτό του Δήμου Λέσβου, - όπως υπενθυμίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός - δημιουργείται ένα νέο, σύγχρονο κτήριο για τη μεταστέγαση του εν λόγω νηπιαγωγείου, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της εποχής, ταιριάζει αρχιτεκτονικά με τη μορφολογία του οικισμού της Άγρας και τηρεί όλες τις προδιαγραφές για την βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης και τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, το νέο κτίριο του Νηπιαγωγείου στην Άγρας θα διαθέτει δύο αίθουσες διδασκαλίας, μία εκ των οποίων μπορεί να λειτουργεί και σαν αίθουσα ανάπαυσης, έναν πολυδύναμο χώρο όπου γίνεται και η εστίαση των μαθητών, γραφείο νηπιαγωγών με χώρο αναμονής, κουζίνα, τουαλέτες (νηπίων, διδασκόντων, ΑΜΕΑ) και αποθήκες υλικού και εξοπλισμού.

Επίσης, θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με περίφραξη, διαδρόμους, χώρο παιχνιδιού, φυτεύσεις και υπαίθρια καθιστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξάλλου, σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο της διαμόρφωσης και πλακόστρωσης της κεντρικής οδού του Σιγρίου σε μήκος περίπου τετρακοσίων μέτρων, Είναι ένα πολλαπλά ωφέλιμο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Σιγρίου έργο, που προβάλει και αναδεικνύει την σημαντική αυτή τουριστική περιοχή και γενικότερα το νησί μας.

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε μέχρι την τελευταία μέρα της Δημαρχιακής μας θητείας την υλοποίηση πολλών και ποικίλων έργων που είναι ιδιαίτερα σημαντικά και απαραίτητα για τη Λέσβο. Με τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών αφήνουμε ένα ουσιαστικό και ποιοτικό αποτύπωμα σε όλο το Δήμο αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ