× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πανεπιστήμια και Κοινωνικές Οργανώσεις συζητούν για τα παιδιά πρόσφυγες

Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη από την Τρίτη 10 Μαΐου έως την Πέμπτη 12 Μαΐου με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/5/2022

Πανεπιστήμια και Κοινωνικές Οργανώσεις συζητούν για τα παιδιά πρόσφυγες

Στο πλαίσιο της καινοτόμου διεπιστημονικής παιδαγωγικής πρωτοβουλίας ERUA- EXILES, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, υποδέχεται, φοιτητές/τριες, ερευνητές/τριες, και ακαδημαϊκούς /ές δασκάλους/ες από συνεργαζόμενα πανεπιστήμια της ευρωπαϊκής συμμαχίας ERUA, καθώς και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και οργανώσεων, σε μια εκπαιδευτική βιωματική δραστηριότητα, η οποία αποσκοπεί στην ενδυνάμωση πρακτικών για την ένταξη των νέων μεταναστών/τριών και παιδιών προσφύγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 3ο σεμινάριο ERUA- EXILES υλοποιείται στο πλαίσιο των εργασιών της δράσης της συμμαχίας «Innovative Joint Initiatives & Learning». Τα δύο προηγούμενα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν από τα πανεπιστήμια Roskilde University (Δανία) και Paris 8 (Γαλλία). 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετέχει ενεργά στις διεργασίες της παιδαγωγικής αυτής πρωτοβουλίας με 5 φοιτητές/τριες και με επιστημονικά υπεύθυνους/ες, την Καθηγήτρια Αναστασία Ζήση και τον Αν. Καθηγητή Σαββάκη Μάνο, από το Τμήμα της Κοινωνιολογίας. 

Εκπρόσωποι εθνικών και τοπικών κοινωνικών οργανώσεων, από την «Ηλιαχτίδα», το «Πολύτροπον», το «Mosaic», τους «Γιατρούς του Κόσμου», θα παρουσιάσουν και θα μεταφέρουν τις εμπειρίες και πρακτικές τους σε ζητήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας ευάλωτων προσφύγων και μεταναστών/τριών, τα παιδιά. Καλλιτέχνες/ιδες μουσικοί, visual artists και συγγραφείς, όπως ο Rouddy Kimpioka με την Αννίτα Ματζουράνη, ο Hamza Matyaqubov, η Φωτεινή Ανέμη και η Σία Αλεξανδρή θα μοιραστούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, με ένα μοναδικό τρόπο το δικό τους αφήγημα με ερευνητές/τριες, φοιτητές/τριες, ακαδημαϊκούς/ές δασκάλους/ες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαΐου και ώρα 10:15 πμ., από την Πρυτάνισσα του Πανεπιστήμιου ΑιγαίουΚαθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη.

Την Πέμπτη, 12 Μαΐου, 10-12 πμ.η Αντιπρυτάνισσα Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, και επιστημονικά συντονίστρια για το έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας των Πανεπιστημίων της Μεταρρύθμισης [ERUA], καθηγήτρια Έλενα Θεοδωροπούλου, θα παρουσιάσει μέλη Δ.Ε.Π. της Πανεπιστημιακής Κοινότητας το Αιγαίου, για να μεταφέρουν την εμπειρία τους μέσα από έργα και πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί κατά το διάστημα της Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Κρίσης στο Αιγαίο Αρχιπέλαγος. Στο τέλος των εργασιών του σεμιναρίου θα ακολουθήσει ανοικτός διάλογος στα ζητήματα αυτά, μεταξύ επιστημόνων/ισσών και ερευνητών/τριών  του ERUA - EXILES και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό τον συντονισμό της καθ. Έλενας  Θεοδωροπούλου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»