× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απλήρωτοι και χωρίς σύμβαση 80 εργαζόμενοι της Μυτιλήνης μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ

Οι συμβάσεις τους έληξαν στις 30 Απριλίου. «Δεν ξέρουμε πόσες θα ανανεωθούν και πότε, δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, Παν. Κατσαβέλλης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/5/2022

Απλήρωτοι και χωρίς σύμβαση 80 εργαζόμενοι της Μυτιλήνης μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ

Στον αέρα, χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει, βρίσκονται από τις 30 Απριλίου 80 και πλέον εργαζόμενοι που εξυπηρετούν ανάγκες του Δήμου Μυτιλήνης και οι οποίοι έχουν προσληφθεί με συμβάσεις έργου (μπλοκάκι) μέσω της ΔΕΔΑΠΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου, οι εργαζόμενοι αυτοί, παραμένουν απλήρωτοι για αρκετό διάστημα, πάνω από ένα μήνα και επιπλέον δεν έχουν ενημερωθεί υπεύθυνα για το πότε και αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Η ιστορία με το οικονομικό άνοιγμα του Δήμου Μυτιλήνης προς τη ΔΕΔΑΠΑΛ και τα χρέη απέναντί της,  είναι γνωστή εδώ και καιρό ενώ όπως είχε αναφέρει μιλώντας στο «Ν» 99 fm  ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Στέφανος Αποστόλου, για αρκετό καιρό η διαδημοτική επιχείρηση κάλυπτε από ειδικό λογαριασμό που διαθέτει για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, τους μισθούς των εργαζομένων, όμως πλέον δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Η κατάσταση αυτή, με την απληρωσιά και την ανασφάλεια των 80 συμβασιούχων έργου της Μυτιλήνης, σέρνεται από μήνα σε μήνα, με τη Δημοτική Αρχή Κύτελη να παλεύει να μαζέψει τα χρέη της και να πληρώσει τους εργαζόμενους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίσημη εκδοχή για τη μαύρη τρύπα εξακολουθεί να είναι ότι έχουν μειωθεί τα έσοδα που εισπράττει ο Δήμος από τα ανταποδοτικά των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω του ότι οι δημότες είτε αδυνατούν να πληρώσουν, είτε δίνουν μικροποσά σε ρυθμίσεις και έναντι πληρωμές. 

Σε δήλωσή του στο «Ν» ο πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ και αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Κατσαβέλλης, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια πότε και πόσες συμβάσεις της ΔΕΔΑΠΑΛ θα ανανεωθούν. 

«Πράγματι υπάρχουν οφειλές προς τους εργαζόμενους της Μυτιλήνης τις οποίες  δεν μπορεί πλέον να καλύψει η ΔΕΔΑΠΑΛ. Ο Δήμος Μυτιλήνης αναμένει το επόμενο διάστημα έκακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο η οποία θα διοχετευτεί για την αποπληρωμή αυτών των οφειλών. Περιμένουμε ακόμη και την επόμενη δόση των ανταποδοτικών από τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα, δεν γνωρίζω πόσες συμβάσεις εργαζομένων θα ανανεωθούν και πότε θα γίνει αυτό. Κατανοώ την αγωνία και την ανασφάλεια των ανθρώπων αυτών και πιστεύω πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα». 

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές ο Δήμος Μυτιλήνης, πλέον επανεξετάζει τη στάση του στο ζήτημα των συμβάσεων της ΔΕΔΑΠΑΛ. Φαίνεται ότι ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να ξεφύγει το χρέος απέναντι στην εταιρεία και να υπάρξει πρόβλημα με την αποπληρωμή των εργαζομένων. 

Πιθανόν το επόμενο διάστημα και έως την ομαλοποίηση της κατάστασης η Μυτιλήνη να προσπαθήσει με δικές της δυνάμεις, οχτάμηνα, συμβάσεις covid και Κοινωφελή Εργασία να καλύψει τις ανάγκες της καθαριότητας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για τη διαχείρηση της κατάστασης αυτής. Ακόμη και αν παραβλέψει κανείς τον τρόπο με τον οποίο γίνονται αυτές οι προσλήψεις, δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι προσλαμβάνεται μεγάλος αριθμός εργαζομένων χωρίς καμία μέριμνα για το πως θα πληρωθούν. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ