× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρέμβαση Μπουρνού για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Ικαρίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Ικαριώτες νεφροπαθείς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/4/2022

Παρέμβαση Μπουρνού για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Ικαρίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τα προβλήματα και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Ικαριώτες νεφροπαθείς αιμοκαθαιρόμενοι, εξαιτίας της υπολειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Ο Γιάννης Μπουρνούς αναφέρει ότι η σημερινή κατάσταση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Ικαρία είναι πολύ κατώτερη των αρχικών προσδοκιών που είχε δημιουργήσει κατά την περίοδο έναρξης της λειτουργίας της – μέσω διθυραμβικών ανακοινώσεων και επίπλαστων, τελικά, δεσμεύσεων – η κυβέρνηση ενώ σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται οι υφιστάμενες ανάγκες.

 Η υποστελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, τονίζει ο Βουλευτής, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους περίπου 30 αιμοκαθαιρόμενους νεφροπαθείς του νησιού, αφού η υπολειτουργία της Μονάδας τους υποχρεώνει να συνεχίζουν να μεταβαίνουν στη Σάμο - δύο με τρείς φορές την εβδομάδα - για την αιμοκάθαρσή τους. Οι ευσυνείδητες και φιλότιμες προσπάθειες του ενός ιατρού και της μιας νοσηλεύτριας που απασχολούνται στη Μονάδα δεν αρκούν, όπως είναι λογικό, ενώ η ένταξη της Μονάδας στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, που, όμως, δεν διαθέτει Παθολόγο, δημιουργεί περαιτέρω ζητήματα ασφάλειας για τους ασθενείς και ευθύνης για το ιατρικό προσωπικό.

Εν συνεχεία, ο κ. Μπουρνούς επισημαίνει στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση ότι  αποτελεί επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί το νέο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Ικαρίας, που είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αναδιοργανωθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ως αυτοτελές τμήμα της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, να αυξηθούν οι συνολικές οργανικές θέσεις και να αναπτυχθεί Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.

Ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί τον κ. Πλεύρη να προβεί στην άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού, στην πρόσληψη δεύτερου γιατρού για την αναπλήρωση του ήδη υπηρετούντος καθώς και στην πρόσληψη μόνιμου παθολόγου στο Νοσοκομείο για την ασφαλή λειτουργία της Μονάδας, που χρήζει, επίσης, χωροταξικής αναδιοργάνωσης προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητά της και η δυνατότητα κάλυψης περισσότερων ασθενών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού