× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κατράνης κατά Αθανασίου, Καραγεωργίου και… Καλογήρου!

Κριτική εκ των έσω για τους χειρισμούς του βουλευτή και της ΝΟΔΕ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και της απόφασης του συνδυασμού της Χριστιάνας Καλογήρου να μη συμπράξει στην Περιφερειακή Αρχή με Κώστα Μουτζούρη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 5/6/2019

Κατράνης κατά Αθανασίου, Καραγεωργίου και… Καλογήρου!

Θα περίμενε κανείς ότι το κλίμα ευφορίας που διαμορφώθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το (σχεδόν) «όλη η Ελλάδα είναι μπλε», θα μπορούσε να καλύψει τις όποιες αστοχίες ή παραφωνίες καταγράφτηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Το «λευκό» όμως που έβαψε στο Βόρειο Αιγαίο ο ανεξάρτητος και εκλεγμένος πια Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, αλλά και η καθαρή ήττα του Νίκου Χήρα, «εκλεκτού» της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ στο δήμο Δυτικής Λέσβου, δε φαίνεται να «καταπίνονται» εύκολα από το σύνολο των τοπικών στελεχών της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ τη συνέντευξη του ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΡΑΝΗ

Φέρνοντας για πρώτη φορά τον παντοδύναμο την τελευταία τουλάχιστον εξαετία βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου, αντιμέτωπο με ένα ισχυρό κλίμα εσωτερικής αμφισβήτησης, απόρροια των αμφιλεγόμενων χειρισμών του στο ζήτημα ανάδειξης και… στήριξης των υποψηφίων. Ένα κλίμα αμφισβήτησης, που έχει ενδιαφέρον να φανεί το αν θα αγγίξει τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου αλλά και κάποια τοπικά στελέχη που ενδεχομένως να… τολμήσουν να εκμεταλλευτούν το περίεργο κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Αποφασίζοντας να διεκδικήσουν δηλαδή την έδρα της ΝΔ από τον σημερινό βουλευτή.  

Ο Νίκος Κατράνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μοναδική -και εκπεφρασμένη δημόσια- αντιπολιτευτική φωνή σε επίπεδο ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ, εκείνη του Νίκου Κατράνη, με τα όσα δήλωσε σήμερα, Τετάρτη στο ραδιόφωνο του «Ν» στους 99 στα fm που έφερε ευθέως προ των (όποιων) ευθυνών του, τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ τη συνέντευξη του ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΡΑΝΗ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναδεικνύοντας την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών και την πρώτη των… επερχόμενων εθνικών εκλογών τον επιβλαβή –κατά τη γνώμη του- για το κόμμα, χειρισμό των καταστάσεων εκ μέρους του κ. Αθανασίου και της ΝΟΔΕ. Ο κ. Κατράνης υποστήριξε ευθέως πως ο Χαράλαμπος Αθανασίου δίχασε τους ψηφοφόρους της ΝΔ στις εκλογές της Περιφέρειας ανάμεσα στην επίσημη «γαλάζια» υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου και εκείνη του νεοδημοκράτη αλλά ανεξάρτητου Κώστα Μουτζούρη και πολύ περισσότερο, στέρησε από τη ΝΔ, έναν ακόμα δήμο. Εκείνον της Δυτικής Λέσβου που κατέληξε μάλλον εύκολα τελικά στον ανεξάρτητο Ταξιάρχη Βέρρο και παρά το ότι αντιπάλεψε στα ίσια τον μηχανισμό της ΝΟΔΕ.

Για τις δημοτικές εκλογές

Μάλιστα τρανό παράδειγμα της αποτυχίας της ΝΟΔΕ στον δήμο Δυτικής Λέσβου σύμφωνα με τον κ. Κατράνη, ήταν η μη εκλογή του προέδρου της κομματικής οργάνωσης Στρατή Καραγεωργίου στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως σχολίασε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο δε ανεκδιήγητος και φιλόδοξος Πρόεδρος γίνεται υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αδιαφορώντας για τις τεράστιες κομματικές υποχρεώσεις ενός Προέδρου ΝΟΔΕ σε μια τόσο κρίσιμη εκλογική διαδικασία Ευρωεκλογών και Αυτοδιοίκησης. Αποτέλεσμα το κόμμα στη Μυτιλήνη να πάει στις εκλογές της 26ης Μαΐου στο αυτόματο πιλότο, σε μια κατάσταση τραγική μέσα και έξω από τα εκλογικά τμήματα με τα άλλα κόμματα να κάνουν έντονη της παρουσία τους. Να σκεφθεί δε κανείς ότι η ΝΟΔΕ δεν συνεδρίασε ούτε μια φορά, τουλάχιστον τις σαράντα προηγούμενες μέρες των εκλογών για να κουβεντιάσει για το πώς θα οργανώσει την εκλογική διαδικασία», σημείωσε καυστικά στην κριτική του ο κ. Κατράνης και συνέχισε στο ίδιο ύφος:

«Φυσικά ο κ. Βέρρος θριάμβευσε στις εκλογές η ΝΔ χρεώθηκε μια εκλογική ήττα, ως μη όφειλε, ο δε Πρόεδρος της ΝΟΔΕ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Βουλευτή δεν βγήκε ούτε δημοτικός σύμβουλος στο δε χωριό του την Βρίσα ο συνδυασμός του κ. Χήρα ήλθε τέταρτος και τελευταίος.
Αντίστοιχους χειρισμούς έκανε ο κ. Βουλευτής και στην Περιφέρεια, με αποτέλεσμα να ΔΙΧΑΣΕΙ το κόμμα, αλλά και στην εκλογή των Δημοτικών Συμβούλων του κ.Κυτελη δημιουργώντας μεγάλο αναβρασμό μεταξύ των υποψηφίων αφού σημαντικά κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη εξελέγησαν χάρις του πολύ υψηλού ποσοστού του συνδυασμού».

Για να καταλήξει με κάτι που παραπέμπει ευθέως σε προεκλογική… ζύμωση, που μένει να δούμε και το αν αφορά τη ΝΔ και σε κεντρικό επίπεδο, ενόψει της επίσημης ανακοίνωσης των υποψηφίων βουλευτών της στο Νομό Λέσβου. Αφού ο κ. Κατράνης τόνισε χαρακτηριστικά:  «Η λογική φίλοι μου, “άστα γιατί τώρα έχουμε εκλογές” και “σπρώχνουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί”, μόνο κακό κάνει στο κόμμα».

Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ τη συνέντευξη του ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΡΑΝΗ

 

Κατά της απόφασης Καλογήρου

Ο κ. Κατράνης διαφώνησε επίσης κάθετα με την απόφαση του συνδυασμού της Χριστιάνας Καλογήρου να μην συμπράξει στη νέα Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη, κάνοντας δημόσια έκκληση να ανακαλέσουν οι εκλεγμένοι του συνδυασμού για το καλό του τόπου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ