× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Δεν θα είμαι επικεφαλής παράταξης στις εκλογές του 2023»

Η Εριφύλη Χιωτέλλη αποκάλυψε ότι συζητά τη συμμετοχή της σε ένα δυναμικό αυτοδιοικητικό σχήμα με ανθρώπους από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο του νησιού για το Δήμο Μυτιλήνης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/4/2022

«Δεν θα είμαι επικεφαλής παράταξης στις εκλογές του 2023»

Σε θέματα αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος καθώς και στα σχέδια της ερχόμενες εκλογές, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί διάλογοι» η επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κα Χιωτέλλη μιλώντας για τα αυτοδιοικητικά της σχέδια αποκάλυψε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές του 2023 ως επικεφαλής παράταξης, θα συμμετάσχει όμως, πρόσθεσε σε ένα ενωτικό προοδευτικό ψηφοδέλτιο απέναντι στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι προοδευτικοί άνθρωποι της αυτοδιοίκησης πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να βάλουμε στην άκρη, όχι προσωπικά τον Στρατή Κύτελη αλλά παρατάξεις όπως η σημερινή δημοτική αρχή και αυτά που πρεσβεύει και εκπροσωπεί.

Στη συγκυρία αυτή βάζω στην άκρη τις προσωπικές μου φιλοδοξίες και θέλω να συμμετέχω ως απλό μέλος σε ένα τέτοιο σχήμα. Ο επικεφαλής θα πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που θα εκφράζει συνολικά το χώρο και τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Εριφύλη Χιωτέλλη αναφερόμενη στο ζήτημα των έργων του Δήμου Μυτιλήνης και τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομαλή χρηματοδότηση και συνέχισή τους, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι συνεχώς στην Οικονομική Επιτροπή στην οποία συμμετέχει, έρχονται αιτήματα παρατάσεων των έργων με το αιτιολογικό της καθυστέρησης πληρωμής.

«Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Στρατής Τζιμής σε ερώτηση που κάναμε ως παράταξη για το θέμα αυτό, μας εξήγησε ότι οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται στο Δήμο Μυτιλήνης αλλά κυρίως σε καθυστερήσεις χρηματοδότησης σε κεντρικό επίπεδο, μάλιστα από μικρή έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι κατά καιρούς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αναφέρεται στο ζήτημα αυτό. Δυστυχώς η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να ακυρώσει όλα τα ευεργετικά νομοθετήματα που είχε εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αυτοδιοίκηση, δημιουργεί προβλήματα και καθυστερήσεις στις πληρωμές και στην υλοποίηση των έργων. Υπό αυτές τις συνθήκες βέβαια και με δεδομένη την ακρίβεια και την αύξηση στις τιμές των υλικών, πολλοί εργολάβοι ίσως ψάχνουν αφορμή για να κάνουν διακοπή εργασιών και η μη πληρωμή τιμολογίων είναι μια πολύ καλή δικαιολογία ώστε να διεκδικήσουν και αποζημιώσεις από τους δήμους».

Αναφερόμενη η επικεφαλής της Πυξίδας στο ενδεχόμενο το Συμβούλιο της Επικρατείας να προχωρήσει στην ακύρωση των νομοσχεδίων του Αυγούστου του 2019 που αφορούν την Οικονομική Επιτροπή των Δήμων και τις τοπικές κοινότητες, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ήδη δύο εισηγήσεις προς την Ολομέλεια του ΣτΕ , τάσσονται υπέρ των προσφυγών που έχουν γίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας, ακυρώσει το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, τινάζονται στον αέρα οι αποφάσεις των Οικονομικών Επιτροπών και των κοινοτήτων από το 2019 έως και σήμερα. Βέβαια η κοινή λογική λέει ότι όταν μία δημοτική αρχή ή ένας κοινοτάρχης εκλέγεται με ένα συγκεκριμένο σύστημα αυτό θα πρέπει να υπηρετήσει στη διάρκεια της θητείας του και είναι παράλογο μετά τις εκλογές να αλλάξει το σύστημα και να ανατραπούν τα δεδομένα. Η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς με τις ιδεοληψίες της, κινδυνεύει να δημιουργήσει χάος στους Δήμους λίγους μήνες πριν λήξει η θητείας τους.

Η Εριφύλη Χιωτέλλη δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η ίδια αν και δεν είναι μέλος της κομματικής οργάνωσης Λέσβου, παραμένει στο χώρο της αριστεράς και ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις.

«Έφυγα πριν από καιρό από την κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, διαφωνώντας με τον τρόπο που ορισμένα ζητήματα εξετάζονταν και λύνονταν. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να δώσει μια μεγάλη μάχη απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή ως παράταξη σαν αντίπαλο δέος στον άκρατο φιλελευθερισμό της Νέας Δημοκρατίας.  Πολλά ωστόσο από τα ζητήματα που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στο συνέδριο με βρίσκουν αντίθετη καθώς και ο τρόπο με τον οποίο έγινε η διεύρυνση του κόμματος».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης