× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο «πόλεμος» των... ροζ!

Έντονο παρασκήνιο για την ανάδειξη στις 15 Μαΐου, των τεσσάρων μελών από το βόρειο Αιγαίο στη νέα Κεντρική Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/4/2022

Ο «πόλεμος» των... ροζ!

Έντονο παρασκήνιο έχει η διαδικασία για την ανάδειξη την Κυριακή 15 Μαΐου, από 1200 περίπου μέλη του κόμματος στο βόρειο Αιγαίο, των τεσσάρων μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τις αποφάσεις που λήφθηκαν και επικυρώθηκαν από το 3ο Συνέδριο δεν εκλέγονται απλά οι πλειονοψηφήσαντες υποψήφιοι. Αλλά το ποιοι εκλέγονται διαμορφώνεται στη βάση μιας σειράς ποσοστώσεων. Για παράδειγμα θα εκλεγεί μόνο ο ένας από τους δυο βουλευτές του κόμματος στο βόρειο Αιγαίο αφού οι βουλευτές μιας Περιφέρειας δεν μπορεί να είναι πάνω από το 25% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από αυτήν.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν χθες γνωστά οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες για την Κεντρική Επιτροπή από το βόρειο Αιγαίο είναι οι: 1. Δαούση Αναστασία (Λέσβος) 2. Δουρής Δημήτρης (Ικαρία) 3. Καραβασίλης Σταύρος (Λέσβος) 4. Κυριαζή Φιλιώ (Σάμος) 5. Μιχαηλίδης Ανδρέας (Χίος) 6. Μπουρνούς Γιάννης (Λέσβος) 7. Νικολάρα Μαρία (Λέσβος).

Δεδομένου του ότι τα μισά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να είναι γυναίκες, από το βόρειο Αιγαίο θα εκλεγούν δυο γυναίκες και συγκεκριμένα δυο από τις Δαούση, Κυριαζή και Νικολάρα.Ένας θα εκλεγεί από τους άνδρες - πλην βουλευτών - υποψηφίους δηλαδή από τους Δουρή και Καραβασίλη.Την τετράδα θα συμπληρώσει και ένας από τους δυο βουλευτές Μιχαηλίδη και Μπουρνού.Τέλος ένας από τους τρεις (πλην του βουλευτή δηλαδή) που θα εκλεγεί στην κεντρική Επιτροπή πρέπει να προέρχεται από την Προοδευτική Συμμαχία, να έγινε δηλαδή μέλος του κόμματος μετά τις εκλογές του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεδομένων τώρα των εσωκομματικών απόψεων και των ιδιαίτερων τοπικών σχέσεων, παρά του ότι η μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων αλλά και των μελών του κόμματος τάσσονται υπέρ της εσωκομματικής «Προεδρικής» πλειοψηφίας, έχει αναπτυχθεί ένα ιδιαίτερο παρασκήνιο που διαμορφώνει παρά τις μέρες του Πάσχα και ένα συγκρουσιακό σε κάποιο βαθμό κλίμα.Ας σημειωθεί ότι στη εσωκομματική διαδικασία της 15ης Μαΐου θα πάρουν μέρος όλα τα μέλη του κόμματος που είχαν γραφεί σε αυτό μέχρι της διαδικασία του Συνεδρίου.

Την ίδια μέρα όμως θα εκλεγεί και ο νέος Πρόεδρος του κόμματος. Στη διαδικασία και μόνο αυτήν, θα μπορούν να πάρουν μέρος και μέλη που θα εγγραφούν έως και εκείνη τη μέρα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση