× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καταδίκασαν αγωνιστές της Δημοκρατίας στην Τουρκία ως.... διακινητές!

Πρωτόδικα είχαν αθωωθεί αλλά παραπέμφθηκαν να ξαναδικασθούν μετά από Εισαγγελική έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης

Δημοσίευση 12/4/2022

Καταδίκασαν αγωνιστές της Δημοκρατίας στην Τουρκία ως.... διακινητές!

Τούρκοι πολέμιοι του καθεστώτος Ερντογάν, που πρωτόδικα είχαν αθωωθεί, καταδικάστηκαν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή φυλάκισης δυο ετών, 11 μηνών και 10 ημερών ο καθένας. Η ποινές επιβλήθηκαν με τριετή αναστολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Τούρκοι αντικαθεστωτικοί οδηγήθηκαν σε δίκη μετά από έφεση που υπέβαλε κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης το Μάιο του 2021, ο αρμόδιος προς τούτο Εισαγγελέας.

Ας σημειωθεί ότι ο ένας από τους δυο καταδικασθέντες δικάσθηκε όντας απών μια και είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (ζει μόνιμα στην Ολλανδία) έχοντας εξουσιοδοτήσει να τον εκπροσωπήσει δικηγόρος.

Οι δυο Τούρκοι είχαν συλληφθεί το Νοέμβριο του 2020 και έμειναν στη φυλακή ως το Μάιο του 2021 οπότε και δικάσθηκαν, αθωώθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχαν συλληφθεί στις 17 Νοεμβρίου 2020 στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Μανταμάδου να παραλαμβάνουν δυο άλλους Τούρκους που είχαν φθάσει από τις απέναντι ακτές. Το γεγονός είχε παρουσιαστεί τότε ως σημαντικό χτύπημα σε κύκλωμα διακινητών και μάλιστα λόγω της καταγωγής των συλληφθέντων με.... αντικατασκοπευτικές διαστάσεις.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δικαστήριο πρωτόδικα δέχθηκε ότι οι δυο, ο Αλιτζάν Αλμπαϊράκ και ο Χουσεΐν Σααχίν, μέλη του ESP (Σοσιαλιστικό Κόμμα των Καταπιεσμένων), συνιστώσας του HDP (Kόμμα της Δημοκρατίας των Λαών), συνελήφθησαν έχοντας επιβιβάσει σε αυτοκίνητο δύο πολιτικούς τους συντρόφους που είχαν μόλις φτάσει στο νησί. Το δικηγόρο Τσαν Τομπούλ και τον ασκούμενο δικηγόρο Νοτζουκάν Ονλού, κατηγορούμενους στη χώρα τους για πολιτικές δραστηριότητες του τρίτου σε δύναμη κόμματος της χώρας, του HDP, που όμως στην Τουρκία του Ερντογάν αντιμετωπίζει διώξεις ως τρομοκρατική οργάνωση. Ομοίως διωκόμενοι ήταν και οι συλληφθέντες Αλιτζάν και Χουσεΐν οι οποίοι και είχαν καταφύγει στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο.

Το δικαστήριο σήμερα έκρινε ότι οι δυο κατηγορούμενοι είναι ένοχοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο και παρά την περί του αντιθέτου εισήγηση του Εισαγγελέα που ζήτησε να εκτιθούν οι ποινές, τους άφησε ελεύθερους με αναστολή. Επιδικάζοντας οριακά ποινή που τους επέτρεπε να αφεθούν ελεύθεροι.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα