× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τραυματισμός 14χρονης στο Ίππειος από την πτώση στάσης λεωφορείου

Η κατασκευή σωριάσθηκε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, την Παρασκευή το βράδυ, ενώ στο σημείο βρισκόταν παιδιά της περιοχής. Ερωτήματα για το αν είχε στερεωθεί σωστά μετά την μεταφορά της

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/4/2022

Τραυματισμός 14χρονης στο Ίππειος από την πτώση στάσης λεωφορείου

Από θαύμα γλίτωσε, ένα 14χρονο κορίτσι στο Ίππειος την Παρασκευή το βράδυ, όταν εξαιτίας των δυνατών ανέμων έπεσε η στάση του λεωφορείου που βρίσκεται μέσα στο χωριό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παιδί βρισκόταν στο σημείο αυτό μαζί με άλλους συνομηλίκους του,  όταν ο νοτιάς παρέσυρε την κατασκευή. Ευτυχώς το κορίτσι  τραυματίσθηκε ελαφρά στο πόδι και δεν χρειάστηκε η μεταφορά της στο νοσοκομείο. 

Η συγκεκριμένη στάση σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν σε άλλο σημείο του οικισμού, 20 μέτρα από εκεί που είναι σημέρα και μεταφέρθηκε μετά από αίτημα των κατοίκων της περιοχής. 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του χωριού Προκόπης Καρτάλης  ο λόγος της μετακίνησης είναι  επειδή ενοχλούσαν τους περιοίκους, οι φωνές των παιδιών και των εφήβων του χωριού που μαζεύονταν τα βράδια στο σημείο αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο θέμα της μεταφοράς της στάσης και του τραυματισμού του παιδιού, αναφέρεται σε ανάρτησή του και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης, γιώργος Κατζανός,  ο οποίος κατάγεται από την περιοχή του Ευεργέτουλα.

Όπως λέει ο κος Κατζανός, η στάση του λεωφορείου μεταφέρθηκε χωρίς μελέτη, χωρίς πρόβλεψη και χωρίς απόφαση. «Η αμέλεια σημειώνει θα μπορούσε να στοιχίσει μια ανθρώπινη ζωή». Παράλληλα ο Γιώργος Κατζανός αναφέρεται στο γεγονός ότι εδώ και καιρό, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Συμεών Χαραλάμπους, που ήταν εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ευεργέτουλα, η Δημοτική Αρχή δεν έβαλε κάποιον άλλο σύμβουλο στη θέση του για να ασχολείται με τα θέματα της περιοχής. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για τις συνθήκες που έγινε το περιστατικό, αφού υπάρχουν φωνές στο χωριό, που λένε ότι η στάση μεταφέρθηκε πρόχειρα και δεν είχε στερεωθεί καλά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος του χωριού Προκόπης Καρτάλης, ωστόσο ισχυρίζεται,  ότι η κατασκευή είχε στερεωθεί με ηλεκτροκόλληση και ότι ο δυνατός άνεμος έσπασε τις βάσεις.

«Ο νοτιάς ήταν πολύ δυνατός εκείνο το βράδυ σημειώνει και μάλιστα ξερίζωσε και μεγάλα  δέντρα. Πραγματικά αναστατώθηκα για το παιδί που χτύπησε. Στο σημείο μαζεύονται τα βράδια πολλά παιδιά και θα μπορούσε να έχει συμβεί κάτι χειρότερο. Γνωρίζω ότι η βάση της κατασκευής ήταν στερεωμένη με ηλεκτροκόλληση και ήταν στερεωμένη καλά». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος