× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ζητούν έκτακτη συνεδρίαση για το «Αφεντέλι»

19 δημοτικοί σύμβουλοι της δυτικής Λέσβου κατέθεσαν κοινό σχέδιο απόφασης με βασικό αίτημα να ανασταλεί η έκδοση οικοδομικής άδειας στην ιδιώτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/3/2022

Ζητούν έκτακτη συνεδρίαση για το «Αφεντέλι»
Φωτό Αρχείου

Το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Δυτικής Λέσβου με εξαίρεση τον Στέφανο Αποστόλου κατέθεσαν αίτημα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Στρατή Γελαγώτη για έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου με θέμα το «Αφεντέλι» της Σκάλας Ερεσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αίτημα για την σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου καθώς και το σχέδιο απόφασης που κατέθεσαν 19 δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρει τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο σε προηγούμενη συνεδρίαση του ομόφωνα ψήφισε ότι δεν πρέπει να χτιστεί οικοδομή στην περιοχή Αφεντέλι της Ερεσσού.στο συγκεκριμένο οικόπεδο. Μάλιστα δίνοντας έμπρακτα την κατεύθυνση για την περιοχή ανακάλεσε μετά από εισήγηση του Δημάρχου την πρόταση για κατασκευή θεματικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή που υπέβαλε ο δήμος μέσω της Περιφέρειας στο πρόγραμμα Τρίτσης.

Κατόπιν αυτών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Η άδεια προέγκρισης οικοδόμησης που αφορά την ιδιοκτησία της κας Σταυρούλας Καραγιάννη, οφείλει να ανακληθεί γιατί οι τίτλοι ιδιοκτησίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική ιδιοκτησία όπως έχει αυτή προσδιοριστεί με την υπ αριθμ. 786/ 1998 αμετακλητη απόφαση του Αρείου Πάγου. Η ΥΔΟΜ οφείλει να γνωρίζει αυτή την δικαστική απόφαση .

2. Με το θεσμοθετημένο Περιφερειακό Χωροταξικό πλαίσιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του 2019 (ΦΕΚ 181 Δ 16-4/2019) η Παραλία Ερεσσού χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τοπίο διεθνούς αξίας κατ εφαρμογή της κυρωμένης με νόμο Ευρωπαικής Σύμβασης ( Ν. 3827/2010( Α 30/2010)). Η Οδηγία δίνει σαφείς κατευθύνσεις στους φορείς με αρμοδιότητα στον χώρο για τον έλεγχο της ανεξέλεγκτης οικιστικής δόμησης με έμφαση στον χωρικό σχεδιασμό και την αρμονική ένταξη νέων αναπτύξεων.

Επομένως είναι εύλογο να ανασταλούν οι οικοδομικές άδειες στην συγκεκριμένη περιοχή για χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο προκειμένου να ενταχθούν αρμονικά αυτές στις νέες ρυθμίσεις που προβλέπονται από την αναφερθείσα ευρωπαική οδηγία.

Για τους παραπάνω λόγους το ΔΣ ζητά της ανάκληση της παραπάνω αναφερθείσας οικοδομικής άδειας και κάθε άλλης άδειας συγκεκριμένη περιοχή Αφεντέλι μέχρι ότου οριστικοποιηθούν οι όροι δόμησης με βάση το Περιφερειακό σχέδιο Βορειου Αιγαίου. έκτακτο ΔΣ

Χηρας Νικολαος
Καραθανάσης Γιώργος
Χατζηκυριαζής Χριστόφορος
Κόβρας Λουκάς
Ζαγκούλης Δημητρης
Μόλβαλη Ελένη
Κοτζαμάνης Ελευθέριος
Δερεδίνης Σαράντος
Συκας Ιωάννης
ΒαξεβάνηςΣταυρος
Σαλταμάρας Γιωργος
Κλωμιδιώτης Θεμιστοκλής
Πανταχός Αντώνιος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Ζαφείρης Ευστράτιος
Πίτσα Ελένη
Τσάκου Μαριάνθη
Βελούτσος Δημήτριος
Ζωγράφου Χρυσούλα

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ