× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Θέλεις να με παντρευτείς;»

Η ζωή έχει περισσότερες ανατροπές και συγκινήσεις από τις χολιγουντιανές παραγωγές

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 27/3/2022

«Θέλεις να με παντρευτείς;»

Ένα ηλιοβασίλεμα, ένα ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών, ένα ποίημα με ερωτικούς στίχους, μουσική χαλαρή και το σωστό κόσμημα κρυμμένο στο επιδόρπιο ή βουτηγμένο στο ποτήρι με τη σαμπάνια και φυσικά η βαθιά κάμψη του σώματος, η υπόκλιση προμηνύουν αυτό που θα επακολουθήσει, την πρόταση γάμου. Είτε ζήσετε κάτι από τα παραπάνω είτε όχι, σημασία έχει η ίδια η πρόταση και στη συνέχεια η απόφαση. Και αυτές κάνουν τη ζωή να μοιάζει με ταινία.

Έχουν περάσει τα «επτά χρόνια φαγούρας», δουλεύουν, μεγαλώνουν παιδιά, αντιμετωπίζουν καθημερινά δυσκολίες, έχουν όμως το ταίρι τους, και σίγουρα η μία την άλλη. Συγκινούνται πάντα όταν θυμούνται το φλερτ που προηγήθηκε και την πρόταση γάμου που ακολούθησε. Είναι αληθινές μέχρι το μεδούλι, αγαπούν τη ζωή και μίλησαν μαζί μας με ειλικρίνεια, χιούμορ και αγάπη για το πώς έφτασαν με τον καλό τους στα σκαλιά της Εκκλησίας.

Και η ημερομηνία γάμου… από την κουμπάρα! 

Η πρώτη γνωριμία της Βαγγελιώς με το έτερόν της ήμισυ, τον Παναγιώτη ήταν στο κλαμπ που δούλευε εκείνος. Η σχέση τους ξεκίνησε το 2001 και έπειτα από δύο χρόνια ο Παναγιώτης είχε αρχίσει να συζητά μαζί της το ενδεχόμενο του γάμου, αλλά εκείνη ήθελε να πάει με τους ρυθμούς της. «Αφού δεν βιαζόμαστε, του έλεγα», μας εξηγεί.

Ο έρωτας και η αγάπη τους, ολοένα και μεγάλωνε στα οχτώ χρόνια που ήταν μαζί και η επίσημη πρόταση ήρθε το 2009. «Σαν άνθρωπος δεν μπορώ τις υπερβολές στο ρομαντισμό, προτιμώ το αυθόρμητο, το πηγαίο, αυτό που θα με ξαφνιάσει», εξομολογείται η Βαγγελιώ, η οποία σε καμία περίπτωση δεν φαντάζονταν ότι ύστερα από μια βραδιά με ούζα και φίλους θα γύρναγε σπίτι με τον Παναγιώτη και θα της έδινε… - μισομεθυσμένοι όντες και οι δύο, όπως θυμάται χαμογελώντας - το μονόπετρο. Αυτό που δεν περίμενε με τίποτα όμως ο Παναγιώτης από την ενθουσιασμένη Βαγγελιώ ήταν να του απαντήσει,.. «Ίσως!» Κι αυτό το «ίσως» τούς οδήγησε στον αρραβώνα.

«Ήμουν πολύ σκεπτική, όχι για το αν θέλω το γάμο, αλλά για το αν θέλω να μπω στη διαδικασία των προετοιμασιών. Μου φαινόταν βουνό. Έτσι, μετέθετα την ημερομηνία από φθινόπωρο σε χειμώνα και πάει λέγοντας», περιγράφει. «Τι θα γίνει, θα με παντρευτείς ποτέ;» τη ρωτούσε ο Παναγιώτης, ο οποίος τελικά αποφασισμένος, έκλεισε ημερομηνία γάμου στην εκκλησία, έκλεισε και τον φωτογράφο και μια μέρα του Φθινοπώρου τού 2010, μία από τις κολλητές της Βαγγελιώς και στη συνέχεια κουμπάρα της, της λέει, ενώ δούλευαν: «Ρε συ ξέχασα να σου πω, ο Παναγιώτης έκλεισε φωτογράφο. Στις 25 Ιουνίου παντρεύεσαι!»Ο Παναγιώτης και η Βαγγελιώ κλείνουν σε λίγο 12 χρόνια γάμου και είναι γονείς δύο υπέροχων κοριτσιών!

«Όταν έχεις βρει το άλλο σου μισό, το ξέρεις»

 
Πού να περίμενε η μικρή Ειρηνούλα ότι ο κολλητός του αδερφού της που κατά καιρούς προξένευε σε φίλες της θα εξελίσσονταν στον εφηβικό και στη συνέχεια στον παντοτινό της έρωτα. Η οικογένεια του Παναγιώτη είχε φιλικές σχέσεις με τη δικιά της, εξάλλου. Όταν εκείνη έκλεισε τα 16 της χρόνια και ο παιδικός της φίλος άρχισε να μπαίνει στα όνειρά της και εκείνη στα δικά του, «νιώσαμε και οι δύο ότι αυτό ήταν φυσιολογικό, ότι αυτό έμελλε να γίνει, ήμασταν πλασμένοι ο ένας για τον άλλον».

Έπειτα από οχτώ χρόνια σχέσης και ενώ είχαν πάει στην Αγιάσο για φαγητό με την οικογένειά της, η πρόταση έπεσε από τον ουρανό ή για κείνη προσγειώθηκε σαν ουράνιο τόξο. «Εκεί που τρώγαμε και χωρίς να ξέρω τίποτα σηκώνεται πάνω, γυρνάει στον πατέρα μου και του λέει “Κύριε Μιχάλη αγαπώ την κόρη σας και θέλω να την παντρευτώ”!», θυμάται, με τα μάτια της να χαμογελούν και προσθέτει: «Ο έρωτας δυνάμωνε και δυναμώνει μέρα με τη μέρα. Όταν έχεις βρει το άλλο σου μισό, το ξέρεις».

Σήμερα, ακόμα πιο ευτυχισμένοι βλέπουν την κόρη τους στο Πανεπιστήμιο και το γιο τους να διαπρέπει στα γήπεδα. Οι φωτογραφικές στιγμές τους είναι από ταινία και όλα ρέουν με χαμόγελο και φίλους!


Από τους παραδοσιακούς χορούς… στον χορό του Ησαΐα
Όλα έγιναν απλά, στην περίπτωση της Πέγκυς και του Δημήτρη που ήταν φίλοι από το σχολείο. Μάλιστα, ο Δημήτρης στην Α’ Γυμνασίου γράφτηκε επίτηδες στο Τμήμα παραδοσιακών χορών για να είναι κοντά στην Πέγκυ. Έστω σαν… καβαλιέρος, αφού η καρδιά της ήταν ερμητικά κλειστή για εκείνον. «Είναι αυτό το εφηβικό στυλ που έχουν τα παιδιά στο γυμνάσιο και όταν είσαι στην ίδια τάξη μαζί με τα αγόρια δεν τα βρίσκεις ελκυστικά», περιγράφει.

Ο Δημήτρης προσπαθούσε να τραβήξει την προσοχή της συνέχεια, αλλά εκείνη… τον σνόμπαρε. Πού να ήξερε η Πέγκυ τι θα συνέβαινε αρκετά χρόνια αργότερα, όταν ξαναβρέθηκαν στις ίδιες παρέες και εκείνος είχε άλλη σχέση. Τότε ήταν που το παρελθόν της χαμογέλασε ειρωνικά και εκείνη το ξανασκέφτηκε. Δεν μπορούσε, εξάλλου να αλλάξει παραστάσεις, αφού εκείνος δούλευε στη δουλειά του πατέρα της.

«Αποφάσισα να τον διεκδικήσω, τον βρήκα… και τον φίλησα!», μας λέει σίγουρη και περήφανη για την απόφασή της. Έτσι άρχισαν να βγαίνουν και… η γειτονιά να το ψυλλιάζεται. «Πήγαιναν στον πατέρα μου και του έλεγαν η κόρη σου βγαίνει με κάποιον», εξιστορεί.

Έτσι κι ο Δημήτρης το αποφάσισε: «Πήγε στον πατέρα μου και του είπε “Αυτός που κυκλοφορεί με την κόρη σου είμαι εγώ και θέλω να την παντρευτώ”». Αυτά ήταν και τα τελευταία του λόγια πριν μεταβεί… στο νοσοκομείο από το άγχος του!Σήμερα, μεγαλώνουν τις δυο τους κόρες, τις τρέχουν παντού και γελάνε κάθε μέρα, ειδικά στις εκδρομές με φίλους και στις ανατροπές της δουλειάς. Ο ένας δίπλα στον άλλο.

Τελικά ποιος πρέπει να κάνει τη ριμάδα την πρόταση;

Τους 12 άθλους του Ηρακλή έπρεπε να περάσει ο Νίκος για να κατακτήσει και να νυμφευτεί την αγαπημένη του, Ειρήνη. Εκείνη, σε δεξίωση μετά από βαφτίσια, ούσα νονά κρατούσε το βαφτιστήρι της. Εκείνος σε άλλο τραπέζι και άλλη παρέα, είδε την Ειρήνη αγκαλιά με το μωρό να χαιρετά μια κοινή τους γνωστή. «Ποια είναι η όμορφη μαμά;» ρώτησε τη γνωστή του. Η κοινή γνωστή εξήγησε ότι η Ειρήνη είναι ελεύθερη και νονά, αλλά τού είπε και πού δουλεύει. Έπειτα από πολλές επισκέψεις στο μαγαζί της μητέρας της Ειρήνης, και άλλα μικρο-επεισόδια, η τελευταία κατάλαβε ότι τη διεκδικεί.


Μετρούσαν έναν χρόνο σχέσης, όταν της είπε ότι θα την πήγαινε μια ασυνήθιστη βόλτα. Στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο» όπου την οδήγησε χωρίς εκείνη να καταλαβαίνει, μπήκαν σε ένα ωραίο μεγάλο δωμάτιο με θέα στη θάλασσα. «Παντού είχε αναμμένα κεριά και μετά από αρκετή ώρα συνειδητοποίησα ότι πάνω στο κομοδίνο είχε ένα μικρό κουτάκι», μας λέει. Τότε άρχισε να καταλαβαίνει.

«Ο Νίκος γονάτισε μπροστά μου πήρε το κουτί, το άνοιξε. Πήγε να μιλήσει, αλλά με το που είδα το μονόπετρο, το έκλεισα!» προσθέτει. Η Ειρήνη όχι μόνο του είπε «σε παρακαλώ μην το κάνεις», αλλά πλάι στο γλυκιά φράση «είσαι ο άντρας της ζωής μου» είπε στον άνθρωπο ότι δεν θέλει να παντρευτεί ποτέ!

Είδε κι απόειδε κι εκείνος, της είπε να χωρίσουν. «Πέρασε μια εβδομάδα και δεν μιλήσαμε, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι δεν θα είμαστε μαζί» μας λέει και κρεμόμαστε από τα χείλη της. «Μετά από πολλές δυσκολίες τον βρήκα και αποφασίσαμε να συζήσουμε. Τότε ήμουν σίγουρη. Ένα μεσημέρι που γύρισα από τη δουλειά του λέω “Αγάπη μου θες να παντρευτούμε;”»

Ο γάμος τους έγινε 25 Ιουλίου 2010 και ήταν υπέροχος. Η Ειρήνη δεν πήρε μονόπετρο γιατί ο Νίκος το είχε ανταλλάξει στο κοσμηματοπωλείο, αλλά ο έρωτάς τους γέννησε το αγγελούδι τους!

*Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στο free press περιοδικό της Λέσβου ΠΛΑΤΕΙΑ πο κυκλοφορεί

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ