× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στη δίκη Ζακ: «Λυπάμαι, αλλά δεν ξέρω αν θα αντιδρούσα διαφορετικά»

Με την απολογία του κοσμηματοπώλη στην οδό Γλάδστωνος συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία Κωστόπουλου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/3/2022

Στη δίκη Ζακ: «Λυπάμαι, αλλά δεν ξέρω αν θα αντιδρούσα διαφορετικά»

Με την απολογία του κοσμηματοπώλη στην οδό Γλάδστωνος συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Ο κατηγορούμενος κοσμηματοπώλης στην απολογία του είπε μεταξύ άλλων ότι «λυπάται» για τον θάνατο του Ζακ, ενώ υποστήριξε ότι δεν ήταν τα δικά του χτυπήματα αυτά τα οποία επέφεραν τον θάνατό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κοσμηματοπώλης, αν και παραδέχθηκε ότι δεν βρέθηκε τίποτα πάνω του, υποστήριξε ότι ο Ζακ «Μπήκε να κλέψει. Σε δευτερόλεπτα θα μπορούσε να έχει αδειάσει το μαγαζί. Πήγε στο ταμείο, δεν είχε λεφτά και όταν πήγε να φύγει είδε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη και είπε “τι να κλέψω τώρα, θα με πιάσουν”».

Όσον αφορά τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ στο κεφάλι είναι ότι «δεν ήταν δικά μου τα χτυπήματα» και στην παρατήρηση του προέδρου ότι «υπάρχει βίντεο. Πατάω το χέρι κάποιου με το πόδι και χτυπάω το κεφάλι κάποιου, πώς το σκέφτεστε; Έχει κάποια διαφορά;», υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να επιφέρει θάνατο» και πως οι δικές του κλοτσιές «τον βρήκαν ξώφαλτσα. Από άλλη αιτία πέθανε ο Ζαχαρίας».

Στο σημείο αυτό, πρόσθεσε ότι του είπαν οι δικηγόροι του ότι «είχε πάθει ισχαιμικό επεισόδιο πριν μπει στο κατάστημά μου. Έτρεχε σε έξαλλη κατάσταση από πριν» και ότι «δεν ήταν καλά. Είχε πρόβλημα. Δεν μπαίνεις σε ένα κατάστημα έτσι. Πρέπει να έχεις σοβαρό πρόβλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εισαγγελέας ρώτησε τον κατηγορούμενο αν έκανε κάποια ενέργεια για να μείνει μέσα στο κατάστημα ο Ζακ και πώς βγήκε από το κατάστημά του.

Απάντησε ότι βγήκε έξω «έρποντας» και πως σκέφτηκε να τον κρατήσει μέσα «με το πόδι».

Όταν σύνεδρος τον ρώτησε τι τον φόβισε περισσότερο και άρχισε τα χτυπήματα στο κεφάλι, που είναι ευπαθές σημείο, απάντησε: «Ο σκοπός ήταν να τον κρατήσω μέσα μέχρι να έρθει η αστυνομία, αυτός ήταν ο σκοπός δεν ήθελα να τον σκοτώσω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και στην ερώτηση του εισαγγελέα, «το να μην κάνετε τίποτα, σας πέρασε από το μυαλό;», ισχυρίστηκε ότι «Ίσως παρασύρθηκα και από τις φωνές του κόσμου που έλεγαν να μην τον αφήσουμε να βγει».
 
Στην παρατήρηση του εισαγγελέα ότι «ο κόσμος όμως έλεγε να σταματήσετε γιατί θα τον σκοτώσετε», απάντησε ότι «Κάποιοι έλεγαν αυτό και κάποιοι το άλλο». Ενώ υποστήριξε ότι βίωνε «μεγάλο στρες εκείνη τη στιγμή».

Σε ερώτηση της έδρας αν θα αντιδρούσε διαφορετικά, είπε: «Δεν ξέρω, δεν μπορώ να σας απαντήσω» και στην παρατήρηση ότι υπήρξε μάρτυρας που κατέθεσε ότι του είπε «σταματήστε, θα τον σκοτώσετε», εκείνος απάντησε «ξέρεις τι μου έχει κάνει εμένα αυτός;», ισχυρίστηκε ότι «δεν το θυμάται».

Επίσης αρνήθηκε ότι γνώριζε τον άλλο κατηγορούμενο, που μαζί ξυλοκόπησαν τον Ζακ, και ότι παρασύρθηκε από τη συμπεριφορά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εισαγγελέας του θύμισε ότι αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι όταν ο Κωστόπουλος ήταν μέσα στο κατάστημα ήταν σε μια ψυχική διέγερση, και παραδέχθηκε ότι «Το έβλεπα με τις κινήσεις που έκανε. Δεν ήταν νορμάλ το παιδί. Το έβλεπα ότι δεν ήταν στα καλά του. Κάποιο πρόβλημα είχε».

Και στην ερώτηση αν είχε την εικόνα ενός ληστή είπε: «Τι εικόνα είχα; Πολύ κακή εικόνα όταν βλέπω άνθρωπο μέσα στο κατάστημά μου με μαχαίρι. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα».

Και πρόσθεσε ότι ο ίδιος και η γυναίκα του έχουν κατάθλιψη επειδή έφυγε ένα παιδί. «Κάθε βράδυ βλέπω αυτό, πήρε ένα ρίσκο και μπήκε σε ένα μαγαζί διακινδυνεύοντας τη ζωή του, να κοπεί και να μείνει επί τόπου. Πώς ρισκάρεις έτσι τη ζωή σου; Πώς το διακινδυνεύεις έτσι; Και να μπουκάρει έτσι. Το αν έκλεψε ή δεν έκλεψε πάει στα κομμάτια, δεν έκλεψε αλλά το θέμα είναι ότι θα έπρεπε να είναι εδώ».

Όταν τον ρώτησαν γιατί έκλεισε μετά το μαγαζί, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Το μαγαζί έκλεισε, έγινε μνημείο τύπου Γρηγορόπουλου. Έβαζαν κεράκια». Και στην παρατήρηση του προέδρου ότι «και σε άλλα περιστατικά έχει γίνει αυτό. Kαι στη Θεσσαλονίκη με το παιδί», είπε: «Aν το δείτε είναι βαμμένο ροζ. Δεν ήθελα να το ανοίξω ξανά».

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία