× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τραγέλαφος με 4,5 κιλά κοκαΐνης στη Μυτιλήνη

Έφερε 4,5 κιλά κοκαΐνης, αφέθηκε ελεύθερος ως.... χρήστης, έκτοτε αγνοείται, αλλά χθες δικηγόρος προσκόμισε εξουσιοδότηση του και δικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης. Ελεύθερη παρά τα έξι χρόνια κάθειρξης το «βαποράκι»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2022

Τραγέλαφος με 4,5 κιλά κοκαΐνης στη Μυτιλήνη

Ελεύθερη μετά την ποινή με αναστολή που της επιβλήθηκε από χτες η γυναίκα που είχε συλληφθεί ως μεταφορέας 4,5 κιλών κοκαΐνης. Η φωτογραφία από τη μεταφορά της στα δικαστήρια τον περασμένο Σεπτέμβριο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όμως συμβαίνουν και αυτά. Χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που συνεδρίασε στη Μυτιλήνη, απεδείχθη ότι μπορείς να φέρνεις 4,5 κιλά κοκαΐνης στη Λέσβο (η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που ήρθε ποτέ στο νησί, πολύ μακράν της αμέσως μικρότερης) και για αυτό να μην περάσεις ούτε μια ώρα στο κρατητήριο. Και σα να μην έφτανε αυτό να εμφανίζεται δικηγόρος με εξουσιοδότηση από εσένα, τον διαφεύγοντα της σύλληψης που σε εκπροσωπεί και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα σου. Όλα σύμφωνα με το νόμο θα πείτε. Σωστό. Με το κοινό περί δικαίου αίσθημα τι σχέση έχουν όλα αυτά, είναι το μεγάλο ερώτημα.

Χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βορείου Αιγαίου δικάστηκε σε πρώτο βαθμό η υπόθεση της μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης που βρέθηκε ποτέ στο νησί.
Ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο που μια γυναίκα συνελήφθη έχοντας εγκαταλείψει σε τουαλέτα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο της πόλης, τυλιγμένα στα ρούχα της, τα ναρκωτικά. Τι είχε συμβεί;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν λίγες ώρες η γυναίκα είχε έρθει στο νησί με έναν άνδρα ο οποίος της είχε δώσει την κοκαΐνη. Ο άνδρας βγαίνοντας με το αυτοκίνητο του βρέθηκε να κατέχει μικροποσότητα κοκαΐνης αλλά αφέθηκε ελεύθερος από την Εισαγγελία που τον παρέπεμψε να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο κάπου, κάποτε...

Όταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του, είχε γίνει καπνός. Και έκτοτε και παρά το μετέπειτα ένταλμα σύλληψης αγνοείται.Αντίθετα συνελήφθη η γυναίκα που χρησιμοποίησε σαν «βαποράκι» και η οποία έμεινε προφυλακισμένη σχεδόν έξη μήνες.

Στο δικαστήριο χθες δικηγόρος Μυτιλήνης προσκόμισε εξουσιοδότηση του εξαφανισμένου διακινητή της κοκαΐνης αλλά αυτό δεν εμπόδισε το δικαστήριο να τον καταδικάσει σε ποινή κάθειρξης 12 ετών.Επίσης καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης έξη ετών τη γυναίκα η οποία αφέθηκε ελεύθερη μια και σύμφωνα με την απόφαση η έφεση της είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γυναίκα, η οποία είναι μητέρα ανήλικου παιδιού το οποίο είχε μαζί της κατά τη σύλληψη της στη Μυτιλήνη, στην απολογία της υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για την κοκαΐνη και αυτό φάνηκε από τις καταγεγραμμένες από κάμερες ασφαλείας κινήσεις της που οδήγησαν στη σύλληψη της και οποίες έδειξαν ότι ήθελε απλά να ξεφορτωθεί το πακέτο που είχε μαζί της.

Συνήγοροι υπεράσπισης της γυναίκας ήταν ο δικηγόρος Μυτιλήνης Στέλιος Κίνδερλης και η δικηγόρος Αθηνών Νατάσσα Χονδρογιάννη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο κύκλος του νερού

Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση στον Λόφο Ξενία για την Παλαιστίνη

Από τον Σύλλογο ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και Βιώσιμη Διαχείριση

Σύνοδος Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων και Διεθνές Σεμινάριο Γεωπάρκων
ΥΓΕΙΑ

Ο αγώνας των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών συνεχίζεται

Δεν κατέληξε σε κανένα συμπέρασμα η συνάντηση με το υπουργείο Υγείας, αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά Μανωλακέλλη στις εκλογές του ΤΕΕ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Θέμα μηνών και ΣτΕ το άνοιγμα της δομής της Βάστριας»

«Δεν είναι φυλακή» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δ. Καιρίδης μιλώντας στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τη βίζα και το Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση μνήμης για την Αγλαΐα Αρχοντίδου‑Αργύρη

Ένας χρόνος από το θάνατο της εμβληματικής αρχαιολόγου και για πολλά χρόνια Εφόρου Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πιάστηκαν στα χέρια

Τραυματισμός και σύλληψη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στη Γέρα

Οδηγός μηχανής συγκρούστηκε με πρόβατα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

18χρονός με χασίς στη Μυτιλήνη

Σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση ύμνος στον πολιτισμό της ελιάς

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου και η ποιότητα των ομιλητών χαρακτήρισαν για μια ακόμα φορά την έκθεση της «Εταιρείας Αρχιπέλαγος» στο Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ικανοποιητική προσέλευση στις εκλογές του ΤΕΕ στη Λέσβο

Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα είναι ανοιχτές οι κάλπες