× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παραιτήθηκε από την Έφεση ο δράστης που είχε καταδικαστεί για ασέλγεια ανήλικου κοριτσιού

Παραμένει τελεσίδικα η αρχική ποινή των 2,5 ετών φυλάκιση ενώ ο ηλικιωμένος πρώην αυτοδιοικητικός θα καλύψει το σύνολο των δικαστικών εξόδων

Δημοσίευση 16/3/2022

Παραιτήθηκε από την Έφεση ο δράστης που είχε καταδικαστεί για ασέλγεια ανήλικου κοριτσιού

Παραιτήθηκε από την Έφεση τελικά ο ηλικιωμένος άνδρας που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 2,5 χρόνια φυλάκιση, το 2020  για ασέλγεια σε ανήλικο κορίτσι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η  υπόθεση του 70χρονου τότε άνδρα εκλεγμένου σε θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση είχε απασχολήσει την κλειστή κοινωνία χωριού του νησιού μας και αφορά ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικου κοριτσιού   που ανήκε στο φιλικό περιβάλλον του, το 2014. 

Η υπόθεση αυτή αν και είχε συνταράξει τη μικρή κοινότητα και για πολύ καιρό αποτελούσε θέμα συζήτησης σε γειτονιές και καφενεία, δεν πήρε ποτέ δημοσιότητα στα Μέσα Ενημέρωσης και ούτε έγιναν εκτενή ρεπορτάζ και αναφορές.

Το κορίτσι της υπόθεσης, που έχει πλέον ενηλικιωθεί, την περίοδο εκείνη, ήταν 12-13 ετών περίπου και είχε αναφέρει στους γονείς του, την «περίεργη συμπεριφορά» απέναντί της, του σχεδόν 70 ετών τότε, φίλου της οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γονείς του κοριτσιού θορυβήθηκαν από τις διηγήσεις του παιδιού τους και όπως είναι φυσικό προσπάθησαν σε πρώτη φάση να το απομακρύνουν από τον φίλο της οικογένειας.

Πραγματοποιήθηκαν μάλιστα την περίοδο εκείνη και αστικά δικαστήρια που σχετίζονταν κυρίως με περιοριστικά μέτρα της οικογένειας κατά του 70χρονου τότε άνδρα, ώστε να μην πλησιάζει το παιδί και να μην το ενοχλεί με οποιοδήποτε τρόπο.

Η υπόθεση τα χρόνια που ακολούθησαν οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και εκδικάσθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χίου το 2020, μετά από αρκετές αναβολές που πήρε ο κατηγορούμενος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δίκη δεν παρέστη το παιδί, που ήταν ακόμη ανήλικο, παρέστη όμως η μητέρα του και κάτοικοι του χωριού οι οποίοι κατέθεσαν ως μάρτυρες.

Ο οικογενειακός φίλος,  πρωτόδικα καταδικάσθηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση για ασέλγεια  ωστόσο πήρε αναστολή έως ότου εκδικασθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Σήμερα κατά την έναρξη εκδίκασης της υπόθεσης δήλωσε στο προεδρείο του Δικαστηρίου ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει στην Έφεση, προφανώς αποδεχόμενος τελεσίδικα την αρχική ποινή ενώ θα επιβαρυνθεί και με όλα τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο κύκλος του νερού

Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση στον Λόφο Ξενία για την Παλαιστίνη

Από τον Σύλλογο ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και Βιώσιμη Διαχείριση

Σύνοδος Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων και Διεθνές Σεμινάριο Γεωπάρκων
ΥΓΕΙΑ

Ο αγώνας των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών συνεχίζεται

Δεν κατέληξε σε κανένα συμπέρασμα η συνάντηση με το υπουργείο Υγείας, αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά Μανωλακέλλη στις εκλογές του ΤΕΕ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Θέμα μηνών και ΣτΕ το άνοιγμα της δομής της Βάστριας»

«Δεν είναι φυλακή» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δ. Καιρίδης μιλώντας στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τη βίζα και το Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση μνήμης για την Αγλαΐα Αρχοντίδου‑Αργύρη

Ένας χρόνος από το θάνατο της εμβληματικής αρχαιολόγου και για πολλά χρόνια Εφόρου Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πιάστηκαν στα χέρια

Τραυματισμός και σύλληψη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στη Γέρα

Οδηγός μηχανής συγκρούστηκε με πρόβατα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

18χρονός με χασίς στη Μυτιλήνη

Σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση ύμνος στον πολιτισμό της ελιάς

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου και η ποιότητα των ομιλητών χαρακτήρισαν για μια ακόμα φορά την έκθεση της «Εταιρείας Αρχιπέλαγος» στο Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ικανοποιητική προσέλευση στις εκλογές του ΤΕΕ στη Λέσβο

Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα είναι ανοιχτές οι κάλπες