× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Την Τετάρτη το Εφετείο του 70χρονου προπονητή βιαστή ανηλίκων

Είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με 20 χρόνια κάθειρξη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 15/3/2022

Την Τετάρτη το Εφετείο του 70χρονου προπονητή βιαστή ανηλίκων

Αύριο, Τετάρτη 15 Μαρτίου το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη εξετάζει την έφεση βιαστή ανηλίκων, ο οποίος ήταν προπονητής, γνωστός στην κοινωνία της Λέσβου και ζούσε σε τοπική κοινότητα εκτός Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό στη Χίο το 2019 για τα αδικήματα που τελέστηκαν από το καλοκαίρι του 2014 έως το καλοκαίρι του 2015 α) βιασμού κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα και β) για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου που έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, κατ’ εξακολούθηση από πρόσωπο που συνοικεί με τον ανήλικο

Το ρεπορτάζ του «Ν» το 2019 αναφέρει γλαφυρά τα όσα ειπώθηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χίου, όταν η υπόθεση εισήχθη σε πρώτο βαθμό προς εξέταση και συγκλόνισαν ακροατήριο και ενόρκους:

Δρούσε σε μια μικρή κοινωνία, ανενόχλητος (!), χωρίς να απορεί κανείς- κάτι που απασχόλησε και την ίδια την Εισαγγελέα- την ίδια ώρα που η φημολογία έδινε και έπαιρνε στο χωριό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιστατικά βιασμού και συμπεριφορές εγκληματικές ακούστηκαν αναλυτικά, λέξη προς λέξη στο δικαστήριο, προκαλώντας φρίκη για τον βιαστή, ο οποίος αρνήθηκε τα πάντα, προσπαθώντας να πείσει Δικαστές και Εισαγγελέα πόσο πονόψυχος είναι αναλαμβάνοντας την ευθύνη τριών ανήλικων παιδιών. Μάλιστα ο εν λόγω ήταν και παράγοντας που «αξιοποιούνταν» δεόντως από τον αθλητικό χώρο, μάλιστα δε επικαλέστηκε πως «έχει «εκπαιδεύσει» αθλητικά εκατοντάδες παιδιά». Κάτι που έπραττε έως πρόσφατα μια και από το 2015 που σχηματίσθηκε η σε βάρος του δικογραφία δεν είχαν επιβληθεί σε βάρος του περιοριστικοί όροι.

Η κλήση στην αστυνομία

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το 2015, η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι του τότε 70χρονου, σε χωριό της Λέσβου, ύστερα από πολύ δυνατές φωνές. Μεγάλη αστυνομική δύναμη κατέφτασε, χτυπώντας την πόρτα του σπιτιού, έξω από το οποίο φέρεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να είχε τοποθετήσει και κάμερες, αλλά δεν άνοιγε κανείς. Χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην ακροαματική διαδικασία, ώστε ο κατηγορούμενος να θεωρήσει ότι έφυγε η αστυνομία, να ανοίξει την πόρτα και… εν τέλει -και ευτυχώς- να μπει η Αστυνομία στο σπίτι και να αρχίσει «να ξετυλίγεται το κουβάρι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρία παιδιά, ένα αγόρι και δυο κορίτσια, 10, 12 και 14 ετών αντίστοιχα τότε διηγήθηκαν τα πάντα. Όπως επίσης ότι επί ένα χρόνο ο 70χρονος τους κακοποιούσε, τους απειλούσε με ασιτία, ότι θα τους πάρει η Πρόνοια και δεν θα ξαναδούν τη μητέρα τους κ.ά.

Γιατί έμεναν μαζί

Σύμφωνα -πάντα- με τα όσα ειπώθηκαν τον Ιούνιο του 2019 στην ακροαματική διαδικασία, ο βιολογικός πατέρας των παιδιών είχε προβλήματα με την δικαιοσύνη και ήταν απών. Η μητέρα, μετακόμισε, πλησίον της οικίας του 70χρονου, και εκεί φαίνεται να αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη σχέση- με τη μητέρα να απουσιάζει αρκετά συχνά, ακόμα και πολλές ημέρες στο εξωτερικό. Ο 70χρονος που ήθελε να επισκεφτεί τα δικά του παιδιά στο εξωτερικό, ζήτησε από τη μητέρα δήλωσή της, ώστε να πάρει στο ταξίδι μαζί του, μία από τις δύο κόρες της, όπως και έγινε. Σε αυτό το ταξίδι στο εξωτερικό ξεκίνησε για το κορίτσι το μαρτύριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το γυρισμό τους, το κορίτσι επεσήμανε ότι τα είπε όλα στη μητέρα- γεγονός που παραδέχτηκε και η ίδια («κάτι μου είχε πει»…), αλλά η μητέρα δεν έδωσε σημασία.

Και τα τρία παιδιά περιέγραψαν λέξη προς λέξη το καθημερινό τους μαρτύριο. Η περιγραφή των βιασμών, της κακοποίησης και του ξυλοδαρμού ήταν φρικιαστική.

Κι όμως όλοι επί ένα χρόνο, φαίνεται, ότι ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ. Ήταν: Ένας γείτονας που αναλαμβάνει την ευθύνη τριών παιδιών, στο όνομα της καλοσύνης του και της καλής σχέσης που έχει «εκπαιδεύοντας εκατοντάδες παιδιά».

Ένας γείτονας που αναλαμβάνει τρία μη δικά του παιδιά να αναθρέψει, με μια μικρή σύνταξη και χρέος τότε άνω των 10.000 ευρώ στις τράπεζες και κανείς δεν ήξερε τίποτα.

Συνεχείς απουσίες των παιδιών από το σχολείο, τα οποία συχνά εμφανίζονταν με μελανιές ή δεν μπορούσαν να περπατήσουν από τον πόνο.

Και κανείς δεν ήξερε τίποτα

Δύο παιδιά που πήγαν στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, το ένα μετά το άλλο και τα δύο με φλεγμονή στα γεννητικά τους όργανα, συνοδευόμενοι από έναν κύριο, μη συγγενή τους… Και κανείς δεν ρώτησε τίποτα.

Μια καταγγελία που έγινε το 2015, και η αστυνομία έσπευσε να την προωθήσει στην Εισαγγελία, αλλά ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος για τέσσερα χρόνια, συνεχίζοντας να «εκπαιδεύει εκατοντάδες παιδιά» γιατί… κανείς δεν ήξερε τίποτα.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «βρίσκει» νέες πηγές στο διάστημα και αποτρέπει τροχαία!

Μιλήσαμε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό και συνέδριο για τα επιτεύγματα του σχολείου και με τον καθηγητή τους, Ι. Λασκαρίδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλες οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στα Κέντρα Υγείας

Στην εκπομπή ΠΕΚ-τες με τον Γιάννη Ζαφειρίου, παραχώρησαν συνέντευξη η Ζήνα Κακναβάτου γενική ιατρός-Διευθύντρια του ΕΣΥ και η Γιάννα Χωριανοπούλου αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στη Μυτιλήνη

Διήμερο επιστημονικό συνέδριο στις 28 και 29 Ιουνίου 2024
ΥΓΕΙΑ

Έρχονται εκλογές στο σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ο πρώην πρόεδρος Στρατής Κλεάνθης ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο της Νέας Ενωτικής Κίνησης
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ερευνητικές δράσεις, νέες τεχνολογίες και μουσεία»

Εκδήλωση στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Διαχρονικός αγώνας για τους Αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με αφορμή την επέτειο λήξης του 2ου Παγκοσμίου πολέμου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές στα χωριά της Γέρας

Μια αξιόλογη δράση διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαΐου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, το Μουσείο φυσικής ιστορίας, το Μουσείο Βρανά και ο Παγγεραγωγικός Σύλλογος
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και λοιπών ταμείων

Από 15 έως τις 19 Μαίου σε Μυτιλήνη και χωριά της Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Νέος εξοπλισμός στο μικροβιολογικό του Βοστάνειου

Το νοσοκομείο της Μυτιλήνης απέκτησε νέο πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα το επιτρέπει ταυτόχρονα έλεγχο για βακτήρια, ιούς, ζυμομύκητες και παράσιτα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη στη Λέσβο για κατοχή ναρκωτικών

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συλληφθέντα περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα