× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ναι στη δομή από τον δήμαρχο Χίου, όχι στην συγκέντρωση της πλατείας

Ο κ. Κάρμαντζης ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετέχει στη συγκέντρωση της πλατείας διαχωρίζοντας τη θέση του από τις αντιπολιτεύσεις του δημοτικού συμβουλίου κατηγορώντας τες ότι σπέρνουν τον διχασμό

Δημοσίευση 22/2/2022

Ναι στη δομή από τον δήμαρχο Χίου, όχι στην συγκέντρωση της πλατείας

Ναι στη δημιουργία νέας δομής, με ευθύνη της κυβέρνησης είπε σήμερα, παραμονή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που έχει εξαγγείλλει η επιτροπή αγώνα,  ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης εκδηλώνοντας δημοσίως την ταύτιση του με την γραμμή κυβέρνησης και υπουργού μετανάστευσης και ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κάρμαντζης ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετέχει στη συγκέντρωση της πλατείας διαχωρίζοντας τη θέση του από τις αντιπολιτεύσεις του δημοτικού συμβουλίου κατηγορώντας τες ότι σπέρνουν τον διχασμό, δημιουργούν πόλωση και δεν θέλουν να δοθεί λύση στο προσφυγικό. “Βαδίζουν σε δρόμους επικίνδυνους, σκοτεινούς και αναχρονιστικούς” είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι “το πρόβλημα των αντιπολιτεύσεων του συμβουλίου είναι ο ίδιος ο δήμαρχος. Στα σοβαρά ζητήματα δεν εμφανίζουν λύσεις, δεν έχουν αντιπροτάσεις.”, σχολίασε.

Ποντάροντας στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για το προσφυγικό, έχουν μειωθεί οι ροές γίνεται φύλαξη συνόρων έχει μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων στη ΒΙΑΛ και πλέον, “μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί με ασφάλεια, γιατί στο παρελθόν για να περάσεις την πλατεία μετα το απόγευμα ήθελες σωματοφύλακα”.

Στο ίδιο πλαίσιο υποστήριξε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί και θέλει να δοθεί μια λύση στο προσφυγικό κι αυτή η λύση είναι η δημιουργία δομής, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην… παρασυρθούν και να “αγωνιστούν σαν βασιλιάδες και να μην πέσουν στον… βούρκο”. Δήλωσε ότι δεν είναι εκείνος που θα υποτιμήσει ή μη τους πολίτες και τη νοημοσύνη τους καλώντας τους να συμμετέχουν ή όχι στην συγκέντρωση, προσπαθώντας επανειλημμένα να εμφανίσει ότι η επικρατέστερη άποψη στον κόσμο της Χίου είναι υπέρ της δημιουργίας δομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, υποστήριξε ότι η πρόταση του κ. Μηταράκη για δομή 1200 ατόμων ικανοποιεί αυτή την απόφαση, αφού συγκρίνοντας και το μέγεθος των υπόλοιπων δομών στο Αιγαίο, αυτή της Χίου είναι η μικρότερη. “Δεν πρόκειται για υπερδομή. Κάποιοι αγωνιούν για την πολιτική τους επιβίωση. εμείς ενημερώνουμε. Δεν είμαστε μάγοι, προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα και βάζουν κόκκινες γραμμές στην κυβέρνηση” , συμπληρώνοντας ότι οι αντιπολιτεύσεις δεν εφαρμόζουν την απόφαση αφού δεν υποδεικνύουν χώρους για τη δημιουργία της δομής.

“Κρίνεται η στάση των αιρετών από τους πολίτες”, σχολίασε για τη στάση της Περιφέρειας που φέρει και την ευθύνη της διοργάνωσης της αυριανής κινητοποίησης.

Ο κ. Κάρμαντζης προσπάθησε να εμφανίσει ότι αποτελεί την έκφραση του λαού της Χίου. Μένει η απάντηση να δοθεί αύριο στην πλατεία.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα